Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Terhelhetőség gyermekágy alatt?

Terhelhetőség gyermekágy alatt?

Figyelt kérdés

1. Kórházból hazaérve elláthatom már a hàztartás kisebb teendőit (főzés, alaptakarítás) - nincs rá segítsegem, nagyobb dolgokat a párom megcsinálja, de fel mégsem mosathatok vele, és ne írjàtok, hogy nem fontos felmosni lécci.

2. Sétálni mikor mehetek?

3. Gyermekagy második felében meg kell tartsak egy 3x45 perc hosszú előadást, kb 1-1,5 óra bkv-ra van tőlünk a hely. Baba ellátása ezalatt megoldott lesz.

Mit gondoltok?

2018. dec. 30. 01:40
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
89%
Mi van? Mindent csinálhatsz úgy, mint szülés előtt, a párod meg miért ne moshatna fel? Ha egyedül élne sem mosna fel soha?
2018. dec. 30. 01:58
 2/33 anonim ***** válasza:
80%
A szülés azért nem ekkora cucc, hogy 6 hétig az ágyat kelljen nyomni utána. 5 hete szültem,3 nappal később már takarítottam itthon, aznap mikor hazajöttünk elmentem vásárolni a férjemmel. Nem kell ennyire túldramatizálni.
2018. dec. 30. 02:08
 3/33 A kérdező kommentje:

Csomó helyen azt írják, pihenni kell. A dúla barátnőm azt mondta, és máshol is olvastam, hogy később visszaüt, ha túlerőlteti magát az ember (inkontinentia meg ilyenek). Én eddig is csináltam mindent.

Nem akarom azzal égetni magam, hogy a férfit csicskáztatom. Élt sokat egyedül, főzni is tud és segít is, ha én lassabban végzek, de nem tartom vállalhatónak, hogy én fekszem, ő meg dolgozik. Így is a szoptatás, pelenkázas, öltöztetés stb ideje is kiesik a háziasszonyi teendők idejéből...

Sétálni rögtön elmehetek (kutyaséta),gátsebbel, varratokkal?

2018. dec. 30. 02:12
 4/33 A kérdező kommentje:
2. Szuper, ezt én is így gondoltam, akkor csak ijeszgetnek. Bírok mindent, csak ha mondjuk nem jönnek odalent rendesen rendbe a dolgok, az nem jó.
2018. dec. 30. 02:14
 5/33 anonim ***** válasza:
100%
Majd szülés után meglátod mennyit bírsz. Egyébként én javaslom pihenj amennyit tudsz! Nekem az idősebb nő ismerőseim azt mondták ők nem pihentek eleget a gyermekágy idöszaka alatt sokan panaszkodtak hát és derék fájásra! Nekem 3 gyerekem van amennyit tudtam pihentem! Hidd el nem dől össze a világ ha a párod mos fel vagy ha csak másnap harmad nap lesz felmosva!
2018. dec. 30. 03:22
 6/33 anonim ***** válasza:
34%
Nézd, én mindig azt szoktam ilyenkor mondani, ha egyedulallo anya lennél, mi a jó eget csinálnál ?
2018. dec. 30. 05:19
 7/33 anonim ***** válasza:
98%

Bármit lehet csinálni. Normál keretek között, gondolom traktort nem akarsz elhúzni a helyéről.

De nem értelek, a férjed miért nem moshat fel?? Ja, hogy nem akarod csicskáztatni? Nagy bajok vannak nálatok, ha ez már annak számít. Ő is ott lakik, természetes, hogy ugyanúgy kiveszi a részét mindenből.

2018. dec. 30. 06:07
 8/33 anonim ***** válasza:
68%
En csaszarral szültem és 3 nap mulva, mikor hazaengedtek mindent meg tudtam csinálni.
2018. dec. 30. 06:35
 9/33 anonim ***** válasza:
25%
Csàszàr utàn 1 héttel ugyanugy mindent csinàltam. Hajoltam, teregettem, felmostam.3hetesen bicikliztem. Amit a nagykönyv szerint nem lehetne. Most 8hetes a kislànyom, màr nem is érzem hogy felvàgtak. Van egy ismerős csajszi akivel majdnem napra pontosan együtt szültem, ő is császáros. Ő feküdt sokat. Neki még mindig fàj a hasa. Szerintem a mozgàs is regeneràl, nem lustulnak el az izmok.
2018. dec. 30. 07:10
 10/33 anonim ***** válasza:
25%

Császárral szültem. A férjem nem tudott szabadságot kivenni, mert pont főszezon volt a munkahelyen, így az első perctől kezdve egyedül oldottam meg mindent, csak estére ért haza a férjem. Feküdni szinte nem is volt időm, mert amikor aludt a babám, akkor vagy főztem, hogy legyen mit ennünk; vagy takarítottam; vagy a baba cuccait rendeztem, sterilizáltam, mostam; vagy sétáltunk; és/ vagy fejtem.

Azért egy gyerek születése után sokkal több lesz a teendő hirtelen ahhoz, hogy csak úgy rászakadjon hirtelen a pihenőidő...

2018. dec. 30. 08:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!