Terhelhetőség gyermekágy alatt?
1. Kórházból hazaérve elláthatom már a hàztartás kisebb teendőit (főzés, alaptakarítás) - nincs rá segítsegem, nagyobb dolgokat a párom megcsinálja, de fel mégsem mosathatok vele, és ne írjàtok, hogy nem fontos felmosni lécci.
2. Sétálni mikor mehetek?
3. Gyermekagy második felében meg kell tartsak egy 3x45 perc hosszú előadást, kb 1-1,5 óra bkv-ra van tőlünk a hely. Baba ellátása ezalatt megoldott lesz.
Mit gondoltok?
"Nem akarom azzal égetni magam, hogy a férfit csicskáztatom."
A férfi... te jó ég!
Lesz még neked bajod.
Egyébként meg figyeld a tested jelzéseit és nem lesz gond.
Én pl: szinte kivéreztem, transzfúziót kaptam, nem is indultam el egyedül sétálni hetekig. Délután levegőztünk, amikor a férjem hazaért.
Akinek nincs ilyen baja, nincs is ilyen gondja.
Nezd, kepes leszel megcsinslni mindent, de 3 gyerek utan en is azt mondom, hogy nem kell tulzasokba esni.
Ha pihenore veszed a dolgot, az sem baj, sot. Csinalhatod meg eleget...
Mondom ezt ugy, hogy en is porogtem mindegyik szulesem utan 24 oran belul (kulfoldon elunk es egy napon belul otthon voltunk mindig).
Nem emeltem, de pakolasztam, foztem, mostam, stb.
Nem azert mert kellett, a ferjem megcsinalta ezeket, ha en nem, akkor is megcsinalja, amikor nem vagyok frissen szules utan.
Csak en vagyok hulye, enyhen hiperaktiv, raadasul kenyszeres, nem a legjobb parositas.
Belehalok az unalomba, ha nem csinalok semmit.
Utolag azt mondom, hogy nem kellett volna, ha nem muszaj, mert itt vagyok nem egesz 40 evesen es van egy kisebb mehsulyedesem, plusz egy erosebb huvelyfal eloreesesem.
Sose derul ki, hogy mi lett volna ha legalabb ket-ket hetet nyugiban vagyok es tobbet fekszem, nem terhelem feleslegesen a terhesseg es szules miatt meggyengult izomzatomat, de mar banom. Lehetosegem lett volna ra, en nem eltem vele a sajat butasagom miatt.
Lehet hogy epp ilyen lenne a helyzet akkor is, nem tudom (amugy annyira nem veszes, de akkor is zavaro, a torna csak kordaban tartja, mehetek mutetre, ami meg nem ad orok megoldast).
Köszi a válaszokat.
Örülök, mert kb pont ezeket gondoltam, csak elbizonytalanítottak. Pl. barátainknál három héttel a szülés után az anyós készítette a karácsonyi ételeket. Én addig úgy gondoltam, hogy három héttel szülés után már nem fogok segítségre szorulni.
Kolléganőm két és fél hónappal a szülés után nem mer egyedül kimozdulni a babával és azt írogatja, ne aggódjak, mert ilyenkor mindenki segít a családtagok és vendégek mosogatnak helyette. Nekünk nincsenek ilyen családtagjaink, illetve messze laknak.
A párom házias, mindenből kiveszi a részét, de magas óraszámban és 12-24 órában dolgozik, így is aggaszt, hogy a baba majd nem hagyja pihenni. Sok dolog rá fog szakadni, de ilyen pitiánerséget, mint a felmosás, nem szeretnék ráhagyni, főleg nem úgy, hogy én meg fetrengek. 1-2 napig vagy alkalomszerűen oké.
Én úgy számoltam, pont elég regeneráció és pihenés lesz, ha semmi mással nem kell foglalkozni egy darabig, mint az alap háztartás és a kisbaba (még sok felújítás és munkahelyi távfeladataim is függőben vannak, na ezekből "szabit" akarok magunknak adni egy hónapra).
De akkor nem kell aggódni, hogy valami önállótlan roncs leszek. Mozogni, sétálni meg imádok.
12. Szerintem az első héten egy picit erőltetem majd a pihit akkor és utána is vigyázok a nehezebb munkákkal.
De a 2. 3. gyereknél biztos sokkal nehezebb, mert az idősebbel is kell foglalkozni. Mondjuk nálunk meg itt a kutymann, kb gyerek szerepben.
13
A barátaitok is szép firmák ... Anyuka főz rájuk, mert a Nagyságos Férfi nem képes elolvasni vagy videóról reprodukálni egy receptet. Retardált vagy csak tohonya?
Komolyan nem értem ... a napi 12 órán át dolgozó pasid még mindig fele annyit dolgozik, mint te a csecsemővel. És nyilván nem heti 7 napon át, mint te.
Amúgy, ha alig van otthon, te meg a gyerekszobában a kicsivel, akkor ki mocskolja össze a padlót annyira, hogy felmosni ilyen fontos legyen?
A párom mindent megcsinál, de nem akarom részletesen leírni az életünket. Van idős is a családban, akinek mi (főleg ő) segítünk, plusz egy csomó más olyan feladat, amiket most nem írok le, egy éven belül költöztünk, halálra dolgoztuk és hajtottuk magunkat. A 12 és a 24 óra után alvónap jön.
A felmosás egy példa, nem kell annál leragadni meg gyalázkodni. A kérdésem arra vonatkozott, hogy mennyire számolhatok a saját megszokott munkamennyiségemmel. És erre sokat korrekt, normál hangvételű választ adtak, amit még egyszer köszönök.
A csecsemő nem gondolom, hogy 24 óra terhelés, de bármennyi is, az az én munkám most, azért adnak gyest, illetve azért kapok ételt meg mindent a társam meg az állampolgárok pénzéből atmenetileg.
17. Mért, Te csak akkor mosol fel, ha mocskos a padló? Nem porszívózol rutinszerűen, súrolod ki a wc-t, a mosdókagylókat?
De a felmosás példa volt, csak azért hoztam fel, mert széttagolt nálunk a ház, kicsi emelettöredékekkel, sok lépcsővel, terhesen, fulladva pl nehéz nekem a porszívóval a lépcsőn mászkálni, de megcsinálom, csak ha ennél is rosszabb lesz, akkor lesz gáz.
Amúgy tél van és sár, kutya ki-be jár, tehát minden ilyen után kell takarítani lent. Stb
18
Akkor mondom másképpen: a palidnak sem lesz semmi baja attól, ha esetleg a ti esetetekben pár hétig ő fogja a házimunkát végezni.
Az pedig, hogy egy csecsemő mennyire 24 órás, majd meglátod! De kifejezetten nevetséges, hogy mennyire fel sem merül, hogy a pasid végezzen mindent. És ha (ne adja az ég soha!) kórházba kerülsz fél évre? Az anyja fogja eteteni őt is meg a gyereked is és ő fog takarítani is?
Dolgozó nő vagy, a fővárosban, 2018-ban, és kérdés, hogy a pasid miért NE végezzen ezt vagy azt a saját otthonában? Tényleg? Az eszem megáll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!