Terhelhetőség gyermekágy alatt?
Figyelt kérdés
1. Kórházból hazaérve elláthatom már a hàztartás kisebb teendőit (főzés, alaptakarítás) - nincs rá segítsegem, nagyobb dolgokat a párom megcsinálja, de fel mégsem mosathatok vele, és ne írjàtok, hogy nem fontos felmosni lécci.
2. Sétálni mikor mehetek?
3. Gyermekagy második felében meg kell tartsak egy 3x45 perc hosszú előadást, kb 1-1,5 óra bkv-ra van tőlünk a hely. Baba ellátása ezalatt megoldott lesz.
Mit gondoltok?
2018. dec. 30. 01:40
31/33 anonim válasza:
Tök emberfüggő. Ismerősöm rá 2 napra már vígan porszivozott, én hetekig feküdtem és semmit nem csináltam. Semmit.
32/33 A kérdező kommentje:
Biztos a szülés nehézségetől, gátseb nagyságától stb is függ.
2018. dec. 30. 17:07
33/33 anonim válasza:
Az elmélet nagyon más, mit a gyakorlat. Nálunk a gyermekágyas időszakban mindig volt valami meglepetés, pedig a másodiknál azt hittem, majd mindent ugyanúgy csinálok. Jó dolog a nevelés, de hozott anyagból dolgozunk és mint tán Ranschburg mondott valami hasonlót, hogy mittudomén fügefából hiába akarsz körtefát nevelni, akkor se fog menni, ha mindent tudsz a körtefákról :) Szóval azt ajánlom, olvasgass persze, jól teszed, de ne akarj nagyon szuperanyu lenni valami elméletet követve, mert egy túl magas mérce majd nem engedi élvezni azt a keveset, ami a jó és fontos része ennek az időszaknak. És szerintem ezek a bölcs "falusi régieknek" tudása is inkább az volt, hogy korán megtapasztalták, hogy az élet sokszor másképp alakul (pl. 10-et szültek, hogy kettő életben maradjon, na meg több generáció lakott együtt, vitték a komatálat... és még sok egyéb különbség, amihez kár a mai friss anyákat hasonlítgatni, de általában, ha megtehette a család, régen is volt pár hét gyermekágyas időszak, és nem hiába hívják annak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!