Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Terhelhetőség gyermekágy alatt?

Terhelhetőség gyermekágy alatt?

Figyelt kérdés

1. Kórházból hazaérve elláthatom már a hàztartás kisebb teendőit (főzés, alaptakarítás) - nincs rá segítsegem, nagyobb dolgokat a párom megcsinálja, de fel mégsem mosathatok vele, és ne írjàtok, hogy nem fontos felmosni lécci.

2. Sétálni mikor mehetek?

3. Gyermekagy második felében meg kell tartsak egy 3x45 perc hosszú előadást, kb 1-1,5 óra bkv-ra van tőlünk a hely. Baba ellátása ezalatt megoldott lesz.

Mit gondoltok?

2018. dec. 30. 01:40
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
84%

19

"Terhesen, fulladva, lépcsőzve" porszívózol? Már ne is haragudj, de szerinted ez normális?!

2018. dec. 30. 10:11
 22/33 anonim ***** válasza:
97%

"A csecsemő nem gondolom, hogy 24 óra terhelés, de bármennyi is, az az én munkám most, azért adnak gyest, illetve azért kapok ételt meg mindent a társam meg az állampolgárok pénzéből atmenetileg."

Igen. Pontosan. És nem a felmosásért. Azt MINIMUM meg kell felezni a pasiddal, de ha te többet dolgozol, akkor minimum, hogy ő több munkát végez otthon is.

2018. dec. 30. 10:12
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól leszel, akkor meg fogod tudni csinálni. Ha nem leszel jól, akkor nem fogod tudni megcsinálni.

És ez egyéni, mert van, aki hamar felépül és kutya baja, de speciel én az egyik gyerek után még két hétre visszakerültem a kórházba, míg bizony apa itthon babázhatott és házimunkázhatott is. A másikkal nem volt ilyen gondom, de azért császár után nem emelgettem volna felmosóvödröt és utáltam volna lépcsőzni is - de mondjuk mosogatni, főzni szerintem pont nem egy komoly fizikai munka. Szerintem is "gáz" ha a férjedet ennyire óvod - ha a jóban-rosszbant komolyan gondoltátok, hát vannak olyan szakaszai az életnek, amikor nem várhat el teljes kiszolgálást még akkor se, ha máskor ez egyébként valamiért mindkettőtöknek megfelel, és hidd el, hosszú távon sem árt az, ha ő is tudja, mi merre van, jobban fogja értékelni.

2018. dec. 30. 10:42
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Bármit lehet csinálni, majd meglátod h a baba mellett hogy bírod. Az én babám 20 percet aludt és utána mindig felkelt szóval a gyerekagy időszak olyan homály volt h szinte semmire nem emlékszem. Az tuti h szinte semmit nem tudtam csinálni annyira fáradt voltam. Én simán rábíznám a párodra a dolgokat, ha nem bírod. Ha bírod csinálni a dolgokat akkor nyugodtan.
2018. dec. 30. 10:46
 25/33 A kérdező kommentje:

Jöttök a pasim anyjával. Már rég meghalt, az apukájukkal ápolták. Az apuka is öreg, ott konkrétan csak a párom takarít. Az én szüleim is idősek, nekik egy csomót segít a nővérem, tehát nincs aki itt is segítsen.

Mért, Ti nem porszívóztatok terhesen? Nem értem. Minden terhes fullad, én voltam kórházban is, és? Attól nem áll meg az élet.

Aki itt kioktat, tudja, pontosan mennyi munka egy félig kéz kertes házzal haladni, rendben tartani? Felmerülő problémákat (elromlás stb) megoldani?

Simán eldolgozunk egész nap ketten reggeltől estig, és még mindig sok a teendő. Csak a bokrokat, a nyakig érő gazt mindketten heteken át irtottuk, terhesen is és kánikulában is, mert különben nincs hol élni. Sajnos ilyen Magyarország.

Tényleg vki szerint gáz, hogy nem szeretnèk itthon levő félként a két teljes állásnyi munkaidőben, felelős beosztásban dolgozó és magát itthon is széjjelhajtó páromra minden csipcsup szart ráterhelni?

A másik meg, hogy másként takarítunk, nekem van már rá pontos algoritmusom, jogy lehet a lehető legkevesebb idő és lépcső árán egy jó kis alaptakit megcsinálni, pl hogy időzítsem össze a mosást meg a mosókonyha felmosását, úgy hogy ne veszítsek időt azért mert a padló szárad de már lejárt a mosógép vagy ne kelljen kétszer lépcsőzni, mert a száradás miatt nem tudtam az ott tárolt tárgyat (pl csereabrosz) egyszerre felvinni mondjuk a szellőztetéssel. Tudom, nevetseges vagyok a lépcsőimmel, de volt idő, amikor annyira fájt a medencém és annyira nem volt vérnyomásom, hogy a korlátba kapaszkodva vonszoltam fel magam.

Párom ezeket a dolgokat sokkal több idő alatt, de iszonyú lelkiismeretesen csinálja, ő aztán tényleg minden bútort elhúzva pordszityózik, cserélgeti a fejeket, hibátlanok lesznek a sarkok.m a kanapé rések, de mondjuk nem zavarja, hogy pecsétes a konyhapadló, mert majd ebédnél még olyanabb lesz, nem érti mért kell felmosni. Pedig kell mert ha benéz vki, ami itt gyakori, hogy errejáró ismerős bejön, akkor kb az előszoba és a konxha a referencia, amit lát.

Tökjól kiegészítjük egymást, én nagyon nagyra becsülöm, és szerintem kevés férfi segít ennyire szó nélkül ennyit, de akkor mennek a dolgok, ha mindkettőnk munkája benne van.

Most a baba miatt valamennyi pluszt így is fog kapni, csam engem az erdekelt, mennyit, mert eddig kb kétfele vélemenyt hallottam 1. Ne hülyéskedj, régen a szántóföldről mentek szülni és egy óra múlva már a padlót súrolták (nekem amúgy a szülész is ezt mondta) 2. Hogy porszívózhatsz és lépcsőzhetsz terhesen, a gyermekágy azért gyermekágy, hogy pihenj, és ha nem fekszel a lehető legtöbbet, inkontinens leszel.

Kb itt is ezeket írták, nekem nagyon hasznos minden TAPASZTALAT, de a felületes vélemények, itéletek, közhelyek nem segítenek.

2018. dec. 30. 12:17
 26/33 anonim ***** válasza:
100%

"hogy időzítsem össze a mosást meg a mosókonyha felmosását, úgy hogy ne veszítsek időt azért mert a padló szárad"

Csak szólok, hogy gyerek mellett ez lesz az első, amit kivághatsz az ablakon. A nagy időzítésedet. :D

Nem magyarázom hogy muért, mert most úgyse értenéd.

"Pedig kell mert ha benéz vki, ami itt gyakori, hogy errejáró ismerős bejön, akkor kb az előszoba és a konxha a referencia, amit lát."

Ezen meg csak pusztán röhögök, annyira vicces. Ép ember nem a szomszédnak takarít. Nem azért, hogy ne szólják meg mások. És az egészségét is előbb pozícionálja a preferencia listán. Nem takkerol kifulladásig.

2018. dec. 30. 14:20
 27/33 A kérdező kommentje:

Pedig a kisbabának is van napirendje. Pont hogy sokat fog segíteni az időzítés, mert különböző hosszúságú és párhuzamosan végezhető egységekre le vannak bontva a teendők az agyamban.

Tudom, mi most a divat a gyerelnevelésben, de régen ez nem így volt, falun minden teendőt meg kellett csinálni. Egy háztartást csecsemő mellett el kell látni. Valahogy csak megy. Ok, nem kapásból, de bele kell tanulni.

Vannak átmenetek a gyerek "betörése" és aközött, hogy a rendszer hiányától szorongó baba irányít. Nem hiszem, hogy ne lehetne a babát pár hét alatt rászoktatni, hogy kb adott intervallumokban egyen és aludjon. Van erről könyv, amit olyan hölgy írt, aki maga is anya és egész életében kisbabákkal foglalkozott (A Suttogó titkai), de az idősebb asszonyok is mind tudták csinálni a dolgukat. Persze, rugalmasnak is kell lenni és tudom, hogy van beteges vagy nehezebben kezelhető gyerek, de egyelőre még remélem, az enyém hamar hozzá fog idomulni a család életéhez.

2018. dec. 30. 14:52
 28/33 A kérdező kommentje:

Azért az nem árt az egészségnek, ha elfáradsz. Harmadik trimeszterben meg attól is kifulladsz, ha ülsz és nézel. Az orvosom többször bátorított rá, hogy mindent csináljak, mert az tesz a legjobbat és igaza volt. Feküdni és ülni a legrosszabb. Napi 2-3 óra kutyaséta tart kb életben, mert attol van keringésem (vena cavás vagyok, arra amúgy a mozgást javasolják alap terápiának).

A vendég meg ne lásson koszt es káoszt. Nincs nálunk amúgy így se extra rend, vsz azért is mert meg kezdő háziasszony vagyok.

2018. dec. 30. 14:56
 29/33 anonim ***** válasza:
100%
Szép dolog az elképzelés, de nagyot fogsz koppanni. A baba nem gép, nem fog neked egyik napról a másikra napirendet követni. 6-8 hét mire valamennyire is beáll a rend.
2018. dec. 30. 14:58
 30/33 A kérdező kommentje:
Ezt én tudom, de a kérdésem nem is erre vonatkozott.
2018. dec. 30. 15:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!