Hogy néz ki a 6 hetes gyermekágy? Miket csináltatok?
Szülés után mennyi ideig volt az, hogy ténylegesen az ágyat nyomtátok? Hogy telik ez az idő? Mikor lettetek aktívak újra úgy, mint szülés előtt?
20hkm
Annyi volt, hogy amikor fel akartam ásni a kertet eszembe jutott, hogy nem kellene hiszen 3 hete szültem....
pedig a 1,5 évesen is élvezte volna..
1. Alkalommal nem én emeltem a nehéz dobozokat.
Szülést megelőzô este költöztem..
Dobozhegyek közé vittük a babát..
Első pár napban aludtam a babával, gyerekkkel ebéd után..
Ennyi
En két napot feküdtem, mert sok vert vesztettem és szules után kétszer el is ajultam. Ezek után a nővérek nem engedtek felkelni. A harmadik napon már lassan, de a ferjem tolokocsival vitt le a látogató térbe. Egy hetig voltunk a kórházban.
Onnantól hogy hazajöttem nem feküdtem egyáltalán. Anyukam, anyósom és a ferjem segített kb 2 hetig. Igazából semmi extra nem volt. Most is ugyanúgy telnek a napok, mint akkor csak kevesebbet szedulok es már nem vagyok olyan béna (elso gyerek).
Szoval gyerekgondozás, háztartás.
Annyira aktív mint szules előtt en fel év után leszek csak a verveszteseg miatt. Amúgy ha ezt nem vesszük a 4. Hét után már ugyanaz. Most 2 hónapos a pici két hete már edzek is újra.
A gatsebem nekem nagyon hamar fájdalommentes lett hétköznapi tevékenységekre, már a kórházban. Sajnos pl szexelni meg mindig nem tudunk annyira érzékeny behatolásnál.
Nem akarok senkit leszólni, de azért tök szomorú, hogy frissen szült anyukáknak a kórházból kikerülve egyből pattogni kell otthon, mert a teremtés koronája nem tud elindítani egy mosást, rendet rakni, végigtolni a porszívót, meg főzni másnapra. Én értem, hogy apa nem mindenkinél van otthon szabin, de azért ezeket este 1-2 óra alatt meg lehet csinálni, higy valami alap rend legyen, és ne a friss gátsebes/császáros anyának kelljen ezekkel küzdeni, mellén a gyerekkel. És nen azért, mert nem bírja megcsinálni, ahogy látható a válaszokból, bírja, mert muszáj neki, csak gáz, hogy ennyi nem jár egy nőnek egy szülés után :(
Nekem járt, és nagyon jólesett, holott nyilván megoldottam volna, ha muszáj.
19-es igazad van.. viszont pont sikerült egy nehéz időszakban szülni..
Férj 5 kor el itthonról, este 7:45-re ér haza..
ez átmeneti.. de így jött ki...
Van mellé egy 19 hónapos /1,5 éves kicsi is..
Első 2 hétben nem kellett főzni sem..
Mégis 11-ig csak szoptattam etettem pelusoztam sorban
Végeztem az egyikkel jött a másik..
Férj amennyit tud, segít..
Volt, hogy este 10-kor mosott fel, mert a lelkemre kötötte, hogy ne én csináljam.
Kert felásós voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!