Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy néz ki a 6 hetes gyermeká...

Hogy néz ki a 6 hetes gyermekágy? Miket csináltatok?

Figyelt kérdés

Szülés után mennyi ideig volt az, hogy ténylegesen az ágyat nyomtátok? Hogy telik ez az idő? Mikor lettetek aktívak újra úgy, mint szülés előtt?

20hkm

2020. márc. 31. 20:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/77 anonim ***** válasza:
100%

Az igen, ha valakinek túl jó az alvókája, az egy tahó xD Csak tudod az a különbség hogy ő dolgozik napközben, én meg bármikor le tudok dőlni a gyerekkel aludni, ha nagyon elfáradtam. Egyébként mindenben segít, sokszor ő altatja el, amikor látja, hogy én már nem bírom el. Imádja a gyereket. Hogy lehet ilyen következtetést levonni abból, hogy nem kel fel a sírásra? :D Tegnap éjjel már a szemeit sem tudta nyitva tartani, de mivel úgy szoktuk, hogy én megszoptatom a babát, ő meg elaltatja, így pattant is fel a végén, én mondtam neki, hogy aludjon, megoldom.

én voltam az a valamelyik komment aki írta hogy alszik a sírás mellett. (jó viszont nálunk még nem volt több órás, csak egy-két perces)

2020. ápr. 3. 14:07
 52/77 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az időtartam mindegy, ha egy hang megébreszt, akkor elég belőle pár perc is, ha meg félig meg vagy dögölve, bármeddig is tarthat 😊
2020. ápr. 3. 14:57
 53/77 anonim ***** válasza:
86%
46-os vagyok. A kérdés a gyermekágyas időszakról szólt. Továbbra is minősíthetetlennek tartom, hogy frissen szült (ami esetenként nagy hasi műtétet is jelenthet) nőként kelljen valakinek a sírás határán elvégezni dolgokat, mert a párja fáradt. Igen, fáradt, ahogy a nő is, aki szült. És még piszok fáradt is lesz mindegyik sok évig. Mert ugye kettejük gyereke. Én erre azt tudom mondani, hogy ha szeretek valakit, nem tudom elnézni, hogy a másiknak rossz valami. Ha férfi vagyok, ha nő. El nem tudnám képzelni, hogy én az éjszaka közepém fájdalmak között járkálok, a férjem meg nyugodtan alszik. Ha bármelyikünk felébred, de meg se nyikkan, a másik azonnal fent van, mert érzi, hogy a másik nem alszik. Ha bármelyikünknek bármi apró kellemetlensége van, a másik azonnal látja. Végtelenül szomorú lennék, ha nem így lenne. Nekünk továbbra is az a felfogásunk, hogy közös élet, közös háztartás, közös gyerek. Minden közös. Érdekes, hogy sokan felsorolják, mi mindent kellett megcsinálniuk egyedül, mert a férjük nem volt rá képes, majd amikor mártíroknak kijáró vállveregetés és együttérző sajnálkozás helyett valaki közli, hogy pénztártól való távozás esete, ki milyen virágot szakít, olyat szagol, stb, akkor bevédik a nagy mamlaszt, hogy de hát ő segít (nem, megcsinálja a dolgát, mert az ő dolga is), meg hát milyen rendes, meg hát dolgozik. Hát akkor minden szuper. Nincs itt semmi probléma, mindenki boldog. Ez annyira tipikus. Nyilván senki nem fogja elismerni, hogy erre jól rácseszett, sebaj, majd a gyerek kárpótol című érzelmi manipulációval megnyomorítjuk a gyereket is, ha már nekem szar. Ezer és egy ilyen történet. Az meg, hogy dolgozik, nem érv. Az ilyen férfiak később is ezt csinálják, ez a hivatkozási alap (Ugye ismerős?), hogy ő dolgozik. Leszámítva az otthonlétet, ami igenis kemény munka, a nő is ugyanúgy dolgozik, a gyerek a közös, miről beszélünk innentől kezdve. De ha itt mindenkinek ez a jó, akkor jó. Nekem nem lenne jó, ezért olyan férfihez mentem, aki ugyanígy gondolkodik, a ti férjeteknek meg ott vagytok ti, akik nem. Mindenki boldog. Egy közeli barátnőm, aki vezető beosztásban, irgalmatlan sok pénzt keresve, gyereket tervez a párjával, aki sosincs otthon, mert munka után éli a kis életét, mert neki az jár. A barátnőm egy gyönyörű, okos, tanult és sikeres nő, becsicskul ennek az embernek és mindent megcsinál otthon, önként és dalolva, az úriember egy szalmaszálat nem tesz keresztbe, mert...Miért is? Nem tudom, talán mert ő a férfi. Tudom, hogy a barátnőm fog gyesre menni, hiába keres sokkal-sokkal többet és a lakás tisztára nyalása közben a babával és a laptoppal fog zsonglőrködni. Egyszerűen nem értem az ilyen nőket. Nem tűnik boldognak, de próbáltam megérteni, hogy mások mit tudom én,máshogy gondolkoznak, mint én és ők így boldogok. Bevallotta nekem, hogy a pasi mégcsak nem is szereti (lásd fent, ha én szeretek valakit, nem nézem el, hogy neki rossz, ergo nem fog gátsebbel vagy császáros sebbel takarítani, míg én döglök), ő végtelenül boldogtalan, de kell a gyerek. Paff. Innentől nincsenek szavak, kifogytam minden értelmes érvből. Ennyire hogy lehet valaki hülye? Mit gondol, milyen élete lesz így a gyereknek. És a szomorú, hogy nem egy, hanem sok ilyen történetet hallottam, csupa értelmes nőtől és megszakad értük a szívem. Nem ezt érdemelnék. Minden család egy boldog anyát érdemelne. Szerintem a nők önbecsülése fontos, hogy a család kiegyensúlyozott legyen. Én gyerekként azt a mintát láttam, már a nagyszüleim generációjánál is (pedig már én sem vagyok fiatal), hogy a házasfelek kölcsönösen tisztelik egymást. A nagyapáim, apám, fiútestvérem, mindenki ugyanúgy kivette a részét mindenből, ahogy a felesége. Vigyáztak egymásra, egymás kedvét keresték. Magától értetődő volt, hogy a felek egyenrangúak. A nők is dolgoztak, a férfiak is elvégezték a házimunka rájuk eső részét és nevelték a saját gyerekeiket, majd unokáikat. Mindezt réges-régen, falun. Én úgy nőttem fel, hogy ez a természetes. Egyetemistaként szembesültem azzal, hogy míg én vizsgaidőszakban tanultam, a srác pedig unatkozott, mert nem volt dolga (magyarul kellett volna, de nem tanult), várta, hogy kiszolgáljam. Úgy repült, mint a gerely. Nem is értettem. Majd a következő, aki szerint bár magasabb a végzettségem és többet dolgozom, mint ő, nekem kell főzni, mert én vagyok a nő. Ő már órák óta otthon netezett, mire beestem munkából. Mi van? Esküszöm, én huszonéves koromban láttam először ilyesmit, addig fel se merült bennem, hogy ilyen jelenség létezik. Természetesen az életképtelen gyökeret kivágtam, mint macskát. És az összes többit, akinek nem volt egyértelmű és magától értetődő, ami az. Azt mondom, megérte. Kicsit (sokkal) több önbecsülést hölgyek.
2020. ápr. 3. 15:19
 54/77 anonim ***** válasza:
75%

Jól van, ne aggódd túl. Én nem gondolom, hogy rácstem voltam, én voltam az, aki fentebb azt írta, hogy azért is csináltam mindent, mert képtelen voltam feküdni.

A sírás határán - na és? Sosem tanultál még a fáradtságtól sírva vizsgára? Ez egy része a folyamatnak, amikor egy új és nehéz harcot sikerrel megharcolsz.

Nálunk nincs ilyen kötelező felébredés, ahányszor velem is előfordult, hogy reggel tudtam meg, hogy a párom egész éjjel nem tudott vmi miatt aludni... na és?

Az, hogy elmegy mondjuk hétfő hajnal 6ra dolgozni, hazaér kedd reggel 9re, segít valameddig,.pihen 3 órát, utána fenn van estig, segit éjjel, elmegy szerda reggel 6ra és hazajön csütörtök reggel 9re - ezek után nem úgy fáradt az ember, hogy hág istenem, összeszorítja a fogát. Arról nem is beszélve, hogy a kialvatlanság növeli a reakció időt, rossz döntésekhez vezet. Ha emiatt hibázik és rossz esetben börtönbe kerül, akkor is majd mondhatja, hogy jaj hát a szegény asszonynak büdös volt az anyaság?

Szerintem ne általánosíts a saját vagy a barátnőid életéből ismeretlenül.

2020. ápr. 3. 15:33
 55/77 anonim ***** válasza:
7%
Amúgy a nagy hasi műtét más, de a császátmetszés sem nem hasi sem nem nagy műtét.
2020. ápr. 3. 15:33
 56/77 anonim ***** válasza:
75%
Kedves 55-ös! Látom, érted a lényeget. (46,53). Vagy lehet ez annak a jele is, hogy nagyon is érted.
2020. ápr. 3. 15:35
 57/77 anonim ***** válasza:
100%

Persze, az a lényeg, hogy ne akarod magyarázni idegeneknek, hogy megbánták az egész életüket, csak nem tudnak róla, mert vmit másképp gondolnak, mint Te és mert már annyi "ilyet" láttál.

Ne gyereskeskedjünk ennyire szerintem.

Ha azt mondom, jó társam es a gyerekem jó apja a párom, örülök, hogy közös családunk van, akkor ne cáfolj már meg vadidegenkent, légy szíves, mert ez minden érdemi kommunikációt lehetetlenné tesz.

2020. ápr. 3. 15:42
 58/77 anonim ***** válasza:
83%
Én meg mondhatom, hogy önzés és nem felnőtthöz illő elvarni, hogy más se pihenjen ha én se tudok.
2020. ápr. 3. 15:44
 59/77 anonim ***** válasza:
88%

#53, én ezzel nagyon egyetértek.

Két probléma merül fel:

1. Rengeteg nő még ma is azt tartja normálisnak, hogy a háztartás és a gyerek a nő dolga-gondja. Hogy alap, hogy anya főz, anya intézi a gyerek ruházkodását (apa meg azt sem tudja, milyen méretet hord épp), anya teszi magát oda az oviban és az iskolában, ha kell. A végtelenségig lehetne sorolni a kisebb és nagyobb teendőket. Míg apa dolgozik, este ott van fürdetésnél, hétvégén esetleg elvisz ide-oda, slussz. És amíg így van, addig a férfiak hozzáállásán végképp nincs mit csodálkozni, "megtehetik".

2. Sok nő szeretne gyereket. Te kockáztattál és szerencséd volt, bejött, amikor sorra kihajigáltad a "hagyományos" felosztásban gondolkodókat (akik még ma is túlnyomó többségben vannak!), és találkoztál egy haladóbb szemléletűvel, akivel minden más is stimmelt. De ez tényleg óriási szerencse! Akinek az nincs, az meg ott áll 35 évesen, túl a sokadik "azasszonydóga"-alakon, lassan kifutva az időből. Mondd azt neki, hogy akkor inkább ne szüljön, amikor erre vágyott mindig is. Érvelj - nagyon helyesen egyébként -, hogy miért nem lenne jó a születendő gyerek(ek)nek meg stb. Javasold, hogy várjon még, hátha a következő más lesz. A szerencsétlen meg már majd' beleroppan... Kemény dolgok ezek azért 🙁

2020. ápr. 3. 15:44
 60/77 anonim ***** válasza:
100%

53 kicsit túl gondolod szerintem. De az utolsó kommented már olyan hosszú pocskondiázás, hogy végig sem olvastam.

De azert azt is megkérdezném hogy aki szerint a császár az semmi, annak volt is benne része?

2020. ápr. 3. 15:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!