Hogy néz ki a 6 hetes gyermekágy? Miket csináltatok?
Szülés után mennyi ideig volt az, hogy ténylegesen az ágyat nyomtátok? Hogy telik ez az idő? Mikor lettetek aktívak újra úgy, mint szülés előtt?
20hkm
Az igen, ha valakinek túl jó az alvókája, az egy tahó xD Csak tudod az a különbség hogy ő dolgozik napközben, én meg bármikor le tudok dőlni a gyerekkel aludni, ha nagyon elfáradtam. Egyébként mindenben segít, sokszor ő altatja el, amikor látja, hogy én már nem bírom el. Imádja a gyereket. Hogy lehet ilyen következtetést levonni abból, hogy nem kel fel a sírásra? :D Tegnap éjjel már a szemeit sem tudta nyitva tartani, de mivel úgy szoktuk, hogy én megszoptatom a babát, ő meg elaltatja, így pattant is fel a végén, én mondtam neki, hogy aludjon, megoldom.
én voltam az a valamelyik komment aki írta hogy alszik a sírás mellett. (jó viszont nálunk még nem volt több órás, csak egy-két perces)
Jól van, ne aggódd túl. Én nem gondolom, hogy rácstem voltam, én voltam az, aki fentebb azt írta, hogy azért is csináltam mindent, mert képtelen voltam feküdni.
A sírás határán - na és? Sosem tanultál még a fáradtságtól sírva vizsgára? Ez egy része a folyamatnak, amikor egy új és nehéz harcot sikerrel megharcolsz.
Nálunk nincs ilyen kötelező felébredés, ahányszor velem is előfordult, hogy reggel tudtam meg, hogy a párom egész éjjel nem tudott vmi miatt aludni... na és?
Az, hogy elmegy mondjuk hétfő hajnal 6ra dolgozni, hazaér kedd reggel 9re, segít valameddig,.pihen 3 órát, utána fenn van estig, segit éjjel, elmegy szerda reggel 6ra és hazajön csütörtök reggel 9re - ezek után nem úgy fáradt az ember, hogy hág istenem, összeszorítja a fogát. Arról nem is beszélve, hogy a kialvatlanság növeli a reakció időt, rossz döntésekhez vezet. Ha emiatt hibázik és rossz esetben börtönbe kerül, akkor is majd mondhatja, hogy jaj hát a szegény asszonynak büdös volt az anyaság?
Szerintem ne általánosíts a saját vagy a barátnőid életéből ismeretlenül.
Persze, az a lényeg, hogy ne akarod magyarázni idegeneknek, hogy megbánták az egész életüket, csak nem tudnak róla, mert vmit másképp gondolnak, mint Te és mert már annyi "ilyet" láttál.
Ne gyereskeskedjünk ennyire szerintem.
Ha azt mondom, jó társam es a gyerekem jó apja a párom, örülök, hogy közös családunk van, akkor ne cáfolj már meg vadidegenkent, légy szíves, mert ez minden érdemi kommunikációt lehetetlenné tesz.
#53, én ezzel nagyon egyetértek.
Két probléma merül fel:
1. Rengeteg nő még ma is azt tartja normálisnak, hogy a háztartás és a gyerek a nő dolga-gondja. Hogy alap, hogy anya főz, anya intézi a gyerek ruházkodását (apa meg azt sem tudja, milyen méretet hord épp), anya teszi magát oda az oviban és az iskolában, ha kell. A végtelenségig lehetne sorolni a kisebb és nagyobb teendőket. Míg apa dolgozik, este ott van fürdetésnél, hétvégén esetleg elvisz ide-oda, slussz. És amíg így van, addig a férfiak hozzáállásán végképp nincs mit csodálkozni, "megtehetik".
2. Sok nő szeretne gyereket. Te kockáztattál és szerencséd volt, bejött, amikor sorra kihajigáltad a "hagyományos" felosztásban gondolkodókat (akik még ma is túlnyomó többségben vannak!), és találkoztál egy haladóbb szemléletűvel, akivel minden más is stimmelt. De ez tényleg óriási szerencse! Akinek az nincs, az meg ott áll 35 évesen, túl a sokadik "azasszonydóga"-alakon, lassan kifutva az időből. Mondd azt neki, hogy akkor inkább ne szüljön, amikor erre vágyott mindig is. Érvelj - nagyon helyesen egyébként -, hogy miért nem lenne jó a születendő gyerek(ek)nek meg stb. Javasold, hogy várjon még, hátha a következő más lesz. A szerencsétlen meg már majd' beleroppan... Kemény dolgok ezek azért 🙁
53 kicsit túl gondolod szerintem. De az utolsó kommented már olyan hosszú pocskondiázás, hogy végig sem olvastam.
De azert azt is megkérdezném hogy aki szerint a császár az semmi, annak volt is benne része?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!