Aki dohányzik, az tényleg ne szoptasson?
Egy ismerősöm teherbe esett és nem tudta letenni a cigit. Állítólag az orvosa mondott olyat, hogy jobban árt a babának a leszokás miatti stressz, mint az a napi 1-2 szál. Az egész szituáció furcsa volt nekem, mert én is dohányoztam elég sokáig, de teljesen természetes volt, hogy leteszem a cigit, mikor már a babát terveztük. Lehet, hogy azért volt könnyebb nekem, mert nem úgy tettem le, hogy úristen, soha többé nem gyújthatok rá és emiatt még jobban kívánom, hanem arra gondoltam, hogy majd rágyújtok a szoptatás végén, HA akarok.
Mindenesetre időközben megszült az ismerősöm és bár szerintem a baba súlya átlag alatti volt 2800 gramm körül, eddig nem derült ki, hogy bármi más rendellenességet okozott volna-e a cigi. Én azonban úgy gondolom, hogy így is rengeteg káros anyagot szívunk be, én biztos nem tetézem ezt cigarettával, akárhány szálról is van szó egy nap.
Ismerősöm védőnője mondta egyébként neki, hogy ne szoptasson, ha ennyire nem bírja ki cigi nélkül, mert nem szűri ki semmi sem a káros anyagokat (mint a terhességénél egy részét a méhlepény), írasson fel tápszert.
Hát ennyi a történet. A nődoki megengedi a cigit, a védő viszont lebeszél a cigis szoptatásról.
Megjegyzem, én azt nem értem, hogy egy anya a mindenféle leszokásból fakadó stresszre hivatkozva nem teszi le a cigit és szívja tovább terhesen, majd szoptatva, akkor nem jut eszébe, hogy a szoptatás befejeztével a gyereknek kell gyakorlatilag leszoknia? Ez mekkora kiszúrás már. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!