Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Aki dohányzik, az tényleg ne...

Aki dohányzik, az tényleg ne szoptasson?

Figyelt kérdés
2010. márc. 9. 21:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 Tittiritty ***** válasza:
82%
Rendszeres dohányzásnak számít napi 6-8 szál is és 30-40 szál is. Szerintem fontos a mennyiség.
2010. márc. 10. 12:05
 22/73 A kérdező kommentje:
Akkor sem tudom megmondani a mennyiséget. De legyen egy átlagos mennyiség, azaz napi fél-1 doboz.
2010. márc. 10. 12:17
 23/73 Tittiritty ***** válasza:
16%

Igazából nem is értem, hogy miért érdekel Téged ennyire ez a dolog, ha nem rólad van szó. De mindegy.

A véleményem az, hogy max. napi 6-8 szál még beleférhet, ha tényleg nem tud/tudsz lemondani róla. Persze nem a baba mellett, nem egy légtérben vele.

Nemcsak az anyatejbe jutó méreganyag miatt, hanem a baba közelében történő dohányzás passzív dohányossá teszi őket. Sőt! Szerintem, ha megérzi a baba a mamán a cigiszagot, még el is fordulhat a cicitől.

2010. márc. 10. 12:28
 24/73 anonim ***** válasza:
78%
Aki babát vállal, ne dohányozzon! Ez a minimum! Se 2 szálat, se 20-at. Terhesség idején és szoptatás idején sem! De ha baja lesz a kicsinek, ő fogja a legjobban leordítani az orvos fejét, amiért nem tudja meggyógyítani a gyermekét...!!!
2010. márc. 10. 12:47
 25/73 A kérdező kommentje:
Én meg igazából nem is értem a kommented első sorait. Miért kéne nekem dohányoznom kismamaként ahhoz, hogy feltehessek egy ilyen kérdést?
2010. márc. 10. 13:50
 26/73 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem teljesen mindegy, hogy te dohányzol, vagy egy ismerősöd.

Szerintem is dönteni kellene szoptatás vagy dohányzás között. Én csak sajnálni tudom a gyermekeket, akik az autóban ülve kénytelenek a cigifüstöt szívni. A passzív dohányzás is nagyon ártalmas, s nagy valószínűséggel ezekből a gyermekekből később dohányzó felnőttek lesznek.

Mindenkinek saját joga és felelőssége eldönteni, hogy mit tesz. Valaki dohányfüsttel, más meg mással (chips, kóla, cukorkák) mérgezi a gyermekét.

2010. márc. 10. 14:18
 27/73 anonim ***** válasza:
100%

az emberek szeretnek skatulyázni és ítélkezni, írd le, hogy hülyére dohányzod magad úgy, hogy szoptatsz és lehordanak a sárga földig.

nem értik miért érdekel, és azért akadnak ki, mert nem tudnak jól beszólni. szánalmas.

amúgy szerintem is akkor már inkább a tápszer, sőt, meg merem kockáztatni, hogy egy dohányos anyának teje sincs úgy, mint lehetne, mert a nikotin érszűkítő hatású, ergo tuti befolyásolja a tejelválasztást.

a gyereket sajnálom, meg a testvéreit. undorító, büdös, koszos lehet az a környezet, amiben felnőnek, és természetes lesz nekik, hogy anyu-apu fogatlan, vagy potyogó-rohadó sárgafogú, mert a cigitől fogínysorvadása is van.

de hát kinek a pap, ugye...

2010. márc. 10. 14:22
 28/73 A kérdező kommentje:
No, igen.
2010. márc. 10. 14:32
 29/73 anonim ***** válasza:
64%

mondhatom szép anyuka leszel vagy vagy is már...az meg semmi hogy dohanyzol de annak is kitenned a babad hogy mindezt be is szivja.ha nem te vagy csak irtad akkor is ezt gondolom legyen barki az.amugy olyan nincs hogy nem lehet letenni a cigit,ha van önuralmad akkor biztos sikerülne.a baratnöm is dohanyzik terhesseg alatt,kivancsi leszek hogy milyen lesz a babaja egeszsege.

emellett azert elmondanam hogy az en anyukam is dohanyzott ameg velem terhes volt,annyi hogy ö nem szoptatott egy napot sem,es be kell valjam en eddig eletemben csak nathas voltam,de ennek ellenere is en haragszom a dohanyos kismamakra es anyukakra

2010. márc. 10. 14:49
 30/73 A kérdező kommentje:

"mondhatom szép anyuka leszel vagy vagy is már..."

Pont erről írtak előtted, egyből ítélkezel, pedig sehol sem írtam, hogy rólam lenne szó.

"ha van önuralmad akkor biztos sikerülne"

Megint feltételezel. Ha van... és ha nincs? Akkor ne szoptasson?

2010. márc. 10. 15:03
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!