Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Aki dohányzik, az tényleg ne...

Aki dohányzik, az tényleg ne szoptasson?

Figyelt kérdés
2010. márc. 9. 21:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/73 anonim ***** válasza:
19%
Úgy gondolom, tényleg nem szép dolog dohányozni, amikor egy anya szoptatja a gyermekét! De hülyeségnek tartom, hogy annak az anyának nincs elég teje, aki dohányzik! Sajnos én dohányzom, de egy nap több mint egy liter tejet lefejek az etetések mellett! Sőt, a kislányom lassan 8 hónapos, de nem volt neki még semmi baja! Ha valaki beteges, az akkor is beteges lesz, ha az anyja nem cigizik!
2010. márc. 13. 18:15
 62/73 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy abban a rengeteg tejben plusz adalékanyag van.
2010. márc. 13. 23:27
 63/73 anonim ***** válasza:
76%

Anyatej a legjobban emészthető táplálék a baba számára, megfelelő arányban tartalmaz minden szükséges tápanyagot és anyaként azt gondolom, hogy a mi feladatunk, hogy káros anyagokat megpróbáljuk nem beleengedni ebbe a tökéletes ételébe.

Ha dohányoznék, én biztos nem szoptatnék.

2010. márc. 15. 12:11
 64/73 anonim ***** válasza:
34%

18.15-nek csodálatos felfogása van!!!

Drágám,a jó Isten mentse meg azt a pindúrt,h ne legyen baja!!!De sajnos nem most fog kijönni a gond,hanem évek múlva!

Nem szégyelled magad?Hogy nézel tükörbe?Annyira gusztustalan és undorító vagy!Inkább meg se szólaltál volna.Normális ember ilyennel nem henceg!

Nagyon felháborított a hsz-ed!!!

2010. márc. 15. 13:48
 65/73 anonim ***** válasza:
40%
Hat ez zsenialis! Elolvastam minden hozzaszolast es el kell ismerni hogy a kerdezo nagyon ert az emberekhez. Az most mar nem is szamit hogy kinek mi a velemenye a szoptatasrol itt sokkal figyelemremeltobb a kerdezo hozzaszolasa amivel provokalt mindenkit ugy hogy o kozben higgadt maradt. Nagyon jot szorakoztam...ugyes kerdes, ugyes hozzaszolasokkal!
2010. márc. 15. 15:16
 66/73 anonim ***** válasza:
53%
Semmiképp ne szoptasson!
2010. márc. 15. 16:10
 67/73 anonim ***** válasza:
53%
Aki nem tudja letenni a cigit, ne vállaljon gyereket...
2010. márc. 15. 16:20
 68/73 xStefix ***** válasza:
82%

Érdekes...

Sajnos az van, hogy az anyatej tele van károsabbnál károsabb anyagokkal és ez tudományos tény. Az "egészséges" anyuka "egészséges" teje is. Mert olyan világban élünk, ahol már sehol és sehogyan sincs Tisztaság. (Más kérdés, hogy vannak olyan -gyanítható, hogy a tápszerüzletben érdekelt- emberkék, akik ezt a sajnálatos jelenséget arra használják fel, hogy szándékosan lebeszéljék az anyukákat a szoptatásról, mondván, ígyis-úgyis csak káros lehet, tehát kerülendő..)

Szerintem felesleges arról győzködnünk egymást, hogy aki nem dohányzik, annak a teje "egészséges", aki meg igen, annak "egészségtelen". Ezt mindannyian tudjuk, mégha nem is ez a teljes igazság. Nem fekete vagy fehér a helyzet, hanem fokozatok vannak: Aki nem dohányzik sem a terhessége, sem a szoptatás alatt (és mondjuk igyekszik az életmódját is hasonló felfogással alakítani), az máris SOKAT TETT AZÉRT, hogy egészségesEBB legyen a babája, és "mellesleg" ő maga is. Aki pedig bármikor és bárhogyan is pöfékel, számítson rá, hogy előbb vagy utóbb súlyosabb következményei is lehetnek a nem-leszokásnak; és szerintem mindegy, hány szálról van épp szó. A muszájcigi-mennyiség csak rosszabb vagy jobb végeredményt szülhet, de jót (= egészséget) soha. Magyarul, ha nem dohányzol, akkor a jó ügyért dolgozol, ha meg igen, akkor a rosszért.

Szerintem ezzel kell tisztában lennie egy szülőnek. Vagy nem, de akkor viselje a következményeket, magára ÉS a gyerekeire nézve, helyettük is.

Szóval az induló kérdésre: szoptasson és ne dohányozzon. Ne gyilkolja saját magát és a környezetét (gyerekét!) is. Erre nincs elfogadható mentség és magyarázat.

2010. márc. 15. 16:53
 69/73 anonim ***** válasza:
100%
Erdekes, ha a google-n rakerestek mindenutt az all, hogyha az anyuka dohanyzik is akkor is ez a legjobb, marmint az anyatej a babanak....keressetek ra.
2010. márc. 16. 11:50
 70/73 anonim ***** válasza:
35%
félelmetes...:S:S:S
2010. márc. 16. 14:31
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!