Nyilvános szoptatás. Na de így?
Minap sétáltattam a fiamat a közeli, elég forgalmas parkban. Ült a fűben egy kisebb babás társaság. Az egyik anyuka simán felhúzta a pólóját( pont szembe sétáltam velük, eléggé szembetűnő volt.), teljesen szabadon volt az egész melle. Elkezdte nyomkodni a mellbimbóját, mellét(gondolom, hogy meginduljon a tej) , majd mellre tette a gyerekét. És közben a másik melle is kilátszott.
Nem lehetett volna ezt diszkrétebben megoldani? Nem biztos, hogy az egész park kíváncsi a melleire.
Én is szoptattam már nyilvános helyen a fiamat, de mindig meg tudtam oldani egy kendővel/textil pelussal, hogy senki ne lássa. Lehet, hogy őt nem zavarja, ha mások látják, de azért lehetett volna tekintettel a többi sétálóra...
én tökéletesen értem a kérdésed :) nyilván a gyereket szoptatni kell, de ezt tényleg lehet úgy, h az tényleg az anyuka és a baba meghitt pillanata legyen.
nem értem, mi van mosolyogni való azon a szitun, h valaki jön hozzánk, a férjem életében először látja, köszön a csaj és egyből kapja elő a melleit... mi amikor apósomékhoz mentünk, köszöntem és megkérdeztem, h melyik szobába mehetek be szoptatni. pedig az apósom, de előtte sem akartam volna nekivetkőzni. ez a csaj meg egy számára vad idegen ember előtt fogta magát és felrántotta a pólóját.
különben nem gusztustalan, h valaki a park kellős közepén nagy forgalomban előkapja a melleit és úgy szoptat. jönnek mennek az emberek, barátnőkkel csacsogás , de emellett hogy jut ideje a gyerekre koncentrálni és építeni a lelki kapcsolatot.
különben biztosan nekem azért tetszett az a cikk, mert ahogy nekem sem jutna eszembe plénum előtt kilógatni a melleimet, úgy nem vagyok kíváncsi a másikéra sem, különösen akkor, amikor ezer módja van annak, h diszkréten szoptasson az ember. nem öt, csak három gyereket szoptattam én is, de rám senki nem mutogatott ujjal soha...
Még mindig nem értem, miért kell ebből ügyet csinálni.
Vannak családok, ahol ez nem téma, nincs benne kivetnivaló, apuka nem pironkodik, ha idegen csaj szoptat, látott már ilyet, ésapóssal egy szobában is lehet szoptatni.
És vannak, akik mindezt zárkózottabban kezelik.
Nincs ezzel semmi baj. De amíg a nyíltan cicit villantó anyuka nem kezdi el agitálni a szemérmesebb anyukát, addig miért nem lehet Őt elfogadni?
Tudom, hogy ismétlem önmagamat, de annyi tényleg gusztustalan látvány van az utcán, ahhoz képest egy női mell semmi. Apuka is látott már olyat, a gyerekek is, após is, meg mi csajok mindannyian.
Szóval ne szoptasson nyilvánosan, aki nem akar, időzítsen otthonra, ha teheti.
Ha valaki mer, de csak takarásban, tegye úgy.
De nehogy már valami utcai mocsokként tekintsünk arra a nőre, aki nem szégyelli, ha kinn van a melle!
Na ezek szerint két melle van egy szoptató nőnek is, mint a tv-ben vagy bárhol állandóan nyomatott csajoknak is, akik "csak úgy" teszik ki a mellüket.
Én nem tudnék sem fedett, sem fedetlen mellel nyilvánosan szoptatni, mert én ilyen vagyok, de bakker tényleg ez a legfelháborítóbb, amit az életedben láttál már kérdező?
Ami megy a médiában meg a világban az cseppet sem meghökkentő, csak a szoptató nő két keble. Undorító egy állat lehet...más meg nem az, aki jópénzért kiteszi mindenét amije van.
Az a baj, hogy sokszor megdöbbenünk az élet természetes folyamatain, és tökre átsiklunk a mocskon és szennyen.
Ha átértékeled a gondolataidat, akkor tényleg olyan undorító egy utcán szoptató nő, akinek látszik a melle is? Tényleg olyan gáz ez? Nincs ennél szerinted felháborítóbb és furcsább viselkedés?
Köszönöm az eddigi értelmes(akár pozitív, akár negatív) válaszokat.
Örülök, hogy sokaknak sikerül rajtam kiengedni a gőzt. Biztosan nehéz napotok volt:)
Mindenkinek jó szoptatást, ezentúl félmeztelenül, akárhol, akármikor (mert az természetes) :)))
Megyek, keresek valami más témát, ami még ennél is jobban felháborít (biztosan nehéz lesz találni) :)
36.
Azok a nők akik pénzért kiteszik, ők a parkban nem fogják a képedbe erőltetni a mellüket.Senki nem undorÍtózta le, de ha ők elvárják a tiszteletet, akkor ők is adják meg, mert ez nem mindenkinek tetszik. Nem kell összekeverni mindenhol dolgát végző emberekkel, mert az alapból elÍtéllendő.
nem tudok a kérdező nevében nyilatkozni, csak a magaméban. én a magam részéről azért szálltam be a beszélgetésbe, h biztosítsam őt arról, h nincs egyedül, pl. itt vagyok én is, aki számára nem normális az utcai/parki, szóval az idegenek előtti szoptatás. leírtam, h nekem miért nem. de ahogy a kérdező, úgy én sem törtem pálcát azok feje fölött, aki így tesznek. sem a kérdező, sem én, sem az, aki a kérdezővel értett egyet egyetlen szóval nem írtuk, h gusztustalan a látvány, egyetlen szóval nem írtuk, h az egyéb meztelenkedés normális számunkra. mi leírtuk, h nekünk miért nem jön be, erre jöttek a lesajnáló megjegyzések, mert pl. a férjem igenis zavarba jött én meg igenis nem voltam hajlandó az apósom előtt szoptatni.
nem én/mi agitáltunk amellett, h márpedig tessék csak eltakarni magatokat meg vonuljatok félre, hanem a kérdező kapta a kvázi lehülyézést, h hogyan lehet ilyen vaskalapos. őt akarták meggyőzni, h igenis a világ legtermészetesebb dolga, h fogod magad és bárhol előkapod a melleidet. mi pusztán arról írtunk, legalábbis én, h igenis lehet úgy szoptatni, h utána ne húzza fel senki a szemöldökét,mert lobogtattad a melleidet. de mindegy is, télen, amikor befagy a seggünk ez a kérdés nem lesz kérdés, fel sem fog tűnni:) ez egy szezonális probléma :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!