Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nyilvános szoptatás. Na de így?

Nyilvános szoptatás. Na de így?

Figyelt kérdés

Minap sétáltattam a fiamat a közeli, elég forgalmas parkban. Ült a fűben egy kisebb babás társaság. Az egyik anyuka simán felhúzta a pólóját( pont szembe sétáltam velük, eléggé szembetűnő volt.), teljesen szabadon volt az egész melle. Elkezdte nyomkodni a mellbimbóját, mellét(gondolom, hogy meginduljon a tej) , majd mellre tette a gyerekét. És közben a másik melle is kilátszott.

Nem lehetett volna ezt diszkrétebben megoldani? Nem biztos, hogy az egész park kíváncsi a melleire.

Én is szoptattam már nyilvános helyen a fiamat, de mindig meg tudtam oldani egy kendővel/textil pelussal, hogy senki ne lássa. Lehet, hogy őt nem zavarja, ha mások látják, de azért lehetett volna tekintettel a többi sétálóra...

2012. júl. 23. 12:43
 61/118 anonim ***** válasza:
100%
Én voltam az egyik, aki cigányozott. Te látod bele a rosszat. Én azt mondtam, hogy náluk ez teljesen normális, más kultúra. Viszont te, olyan nagy megértőként, miért nem érted meg, hogy vannak emberek, akiket ez zavarba ejt, miért kell őket kényelmetlen helyzetbe hozni?
2012. júl. 25. 19:02
 62/118 bendzso ***** válasza:
na ezt rosszul írtam, szóval hülye vagyok, h rosszul érzetem magam attól, h egy olyan nő akar segíteni, aki öt perc múlva már nem is emlékszik rám, arra sem, h segített (mert egyszerre egy időben hány emberen segítenek a kórházban) akkor meg miért zavart, de akkor is zavart. és tényleg ne tudom, miért.
2012. júl. 25. 19:05
 63/118 Sókristály ***** válasza:

Néha muszájból, néha figyelmetlenségből (hopp, előugrott a másik cici is), néha meg csak azért, mert számomra természetes, és fel sem tűnik, hogy másnak meg nem.

Amúgy részemről elméleti a dolog, mert még sosem kaptam negatív kritikát a valós életben.

2012. júl. 25. 19:06
 64/118 bendzso ***** válasza:
hahaha :) mernénk a valós életben kritizálni, úgy lekapnál minket a tíz körmünkről, h attól kódulunk :D :D :D :D :D : D (vicc, nehogy megsértődj :)
2012. júl. 25. 19:14
 65/118 Sókristály ***** válasza:
90%

Van ám kavar! 63-as komment 61-esnek ment.

60 és 62-esnek meg a következő:

Bevallom, kicsit megsajnáltalak a kórházas sztori miatt. De komolyan. Mert gondolom azt te is érzed, hogy ez azért nem egészen jó, főleg, hogy még önmagad masszírozása is zavarba hozott.

Én úgy vagyok a testtel, hogy van, és el kell fogadni olyannak, amilyen. És mindenkié más. És ahogyan a sajátom nem taszít, úgy a másé sem. Joga van emberek közé menni, joga van fürdőruhára vetkőzni, és iszonyat rossz lehet arra gondolnia, hogy mást taszít a megjelenése.

Az öncélú meztelenkedés valóban a négy fal közé való, ahogyan a szex is. De a gyerek etetése nem öncélú, ezért nem korlátozandó.

Én régen is bevállalós voltam. Baráti társasággal simán nudiztam, nem zavart ha más kövér, vagy sovány, vagy esetleg lóg a melle. De tettem ezt zárt körben, vadkempingezve, nem megbotránkoztatva másokat az öncélú meztelenkedéssel.

Talán ebből maradt meg, hogy bárhol tudok szoptatni, bárki külsejét elfogadom. És ebből maradhatott az is, hogy még a kamasz gyerekeim is simán bejönnek hozzám csacsogni a füribe, ahogyan engem is szívesen látnak.

Én nem akarlak megváltoztatni, nem is tudnálak. Csak arra kérlek, vannak próbáld elfogadni, hogy vannak olyan emberek, mint én, akiknek a test nem akkora tabu, mint neked.

2012. júl. 25. 19:17
 66/118 Sókristály ***** válasza:
100%

Keresztbe írtunk, de most már mindegy :-)

Tök jó lenne, ha más is használná a nincjét, könnyebb lenne azonosítani a válaszokat és könnyebb lenne személyre szabottan válaszolni. Tudom, hogy zuhan tőle a %, de nem mindegy?

Szóval nem vagyok az a 10 körömről lekapós fajta:-) Kifejtem a véleményemet, reagálok másokéira, akár többször is, de nem hittérítek, nem alázok.

2012. júl. 25. 19:21
 67/118 Sókristály ***** válasza:
100%
nincjét=nick nevét
2012. júl. 25. 19:21
 68/118 bendzso ***** válasza:

nem tudom, hol lehet beállítani a nicket :( ha megírod, beállítom, hol érdekel engem a százalék :)

tényleg megsajnáltál? nahááát :) én tőlem tényleg távol áll, h simogassam magam... nahát még a nudizás... nem megbotránkozom, félre ne érts, de én belehalnék, ha meztelenül kellene emberek előtt megjelennem. mivel nudista strandon nem lehet fürdőruhában megjelenni, így nem is megyek oda sem... bár jobb szeretek egy stílusosan felöltözött emberrel beszélgetni, mint egy meztelennel... nem is szoktam :)

és itt nem arról van szó, h ne fogadnám el magam, hajaj, dehogyisnem, ráadásul végre hosszú évek óta ismét versenysúlyomnál vagyok (mindenki piszkál is, h túlságosan vékony vagyok, pedig most JÓÓÓÓ).

egyszerűen nekem ezek a nem szeretem érzést váltják ki. főleg, h mellszívóval is tökéletesen, gyorsan meg tudtam oldani, gyorsabban, mintha magamnak csináltam volna, tehát rendesen rövidült az idő a nem szeretem érzés "túléléséig". szóval ne sajnálj, jó volt ez így is :)

és úgy vagyok pl. ezzel a tanga kérdéssel is, ha már ebbe a témába futottunk bele, h igen, van, akinek jól áll, hát hordja (attól még nem tetszik), de akinek nem áll jól, nem néz tükörbe? lehet, h éppen fel van háborodva, h örökké lekövérezik. hátha fel is hívja rá a figyelmet, akkor ne csodálkozzon. van egy két gömbölyű barátnőm. hogy azoknak micsoda ízlése van! annyira tudják válogatni a ruhát, cipőt, kiegészítőket, h simán letagadhatnak akár 10 kilót is, olyan csinosak. ha egy nagydarab nő tangát vesz fel, azzal jobban kihangsúlyozza amit lehet, h nem kéne, egy csinosabb fürdőruhában még csettintenék is, h milyen jól néz ki. kb. ha egy anyuka úgy szoptat, h észre sem veszem, akkor azt mondom, jól csinálja, míg ha kitárja ország világnak, akkor észreveszem és ha olyan vagyok, nem tehetek róla de nem tetszik nekem. bár távol álljon tőlem, h beleszólnék abba, h ki mit csinál. csak akinek más a véleménye, szimplán nem keresem a társaságát, ha pedig felmerül egy téma, mint most is, akkor szívesen beszélgetek, csak úgy az általánosságban, rosszindulat, előítélet és megvetés nélkül. de ha van egy hely, ahol beszélhetünk róla, miért ne tenném (na jó, a tangás nőt most kibeszéltem ;) de felőlem azt csinál, mindenki, amit akar, csak nekem is van véleményem :)

2012. júl. 25. 19:43
 69/118 bendzso ***** válasza:
különben akkor viszont kérhetem, h ti, akiknek a test nem tabu, ti is fogadjátok el, h vannak, akiknek az. ugyanott vagyunk, mit ti - akkor mi miért ne kérhetnénk viszont? na, most én szőrszálhasoggattam bebebúúú :)
2012. júl. 25. 19:52
 70/118 anonim ***** válasza:

Azt hiszem én írtam először, hogy zavart, ahogy a kisebbségi nő nyilvánosan szoptatja a gyerekét.

Nos, kedves Sókristály! (Azt hiszem te idéztél tőlem.)

Nem vagyok rasszista mert köztük is van nagyon rendes, tiszta, becsületes ember. DE! Akin látszik, hogy ápolatlan, szét tett lábakkal ül a kórház előtt álló pénzkiadó automatánál, nyakig felhúzva az amúgy igen koszos ruha, kint lóg a két ápolatlan, mosdatlan melle, egyik kézben gyerek, másikban cigi, 3 méterről éreztem a büdös izzadság szagot (bár ez nem tartozik szorosan a témához, de az ápolatlansághoz igen), hát Uram bocsá' de marhára zavar.

Nem hiszem, hogy a kórházból kilépők, vagy a büfébe betérők, a járókelők, pont egy ilyen látványra lennének kíváncsiak.

És azt sem hiszem, hogy nem lehet diszkréten nyilvánosan szoptatni.

Nem maga a szoptatás ténye zavar, mert egyértelmű, hogyha éhes a baba, mellre kell tenni, hanem az, hogy ehhez mi a bánatnak kell közszemlére tenni a másik mellet is.

2012. júl. 25. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!