Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nyilvános helyen szoptatás!...

Nyilvános helyen szoptatás! Kinek hol a határ?

Figyelt kérdés

Beszélgettem egy ismerősömmel egy Facebook poszt kapcsán, ahol egy képen egy nő lenge öltözékben áll, kezében egy pohár borra (hozzá tenném, hogy a mellei fedve vannak, a hasa van szabadon) a kép másik felén egy anyuka szoptatja a babáját. A kép aláírása, nagyjából az, ha ha a lenge öltözékű nő bemehet egy étterembe így, akkor egy ott szoptató anyukát se nézzenek ki.

Erre mondta én, hogy hát egy étterembe szerintem már sok.

Mire ő, hogy 2 éves korig bárhol bármikor megszoptatta a gyereket, akár játszótéren is.

Kíváncsi lennék mások véleményére, hogy én vagyok csak prűd, hogy egy étterembe a világért sem szoptatnám meg a gyereket, és egy 2 évest sem a játszótéren. 2 gyerkőcöt szoptattam, soha nem szopiztunk annyira nyilvános helyen, hogy az bárkit is megbotránkoztatott volna, mindig félre tudtam vonulni valahova. Én sem szeretnék pl egy étterembe ülve egy szoptató anyukát nézegetni.

2012. ápr. 16. 14:32
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
100%

Én nem sokszor szoptattam nyilvános helyen, de ha a szükség úgy hozta, a kocsi hátsó ülésén vagy vagy a kólaautomata mögé bújva bizony megetettem a fiamat.

Egyszer játszótéren is, de mindig volt nálam textilpelus, amivel takartam magunkat.

Semmi bajom a DISZKRÉT nyilvános szoptatással.

2012. ápr. 16. 14:40
 2/42 anonim ***** válasza:
100%

Én erre azt szoktam mondani, hogy a szoptatás nekem egytermészetes és egy gyönyörű dolog, de másra nem tartozik és lehet pont így fogom tőle elvenni a kedvét, vagy éppen ellenszenvet váltok ki belőle.

És mivel másnak ez nem a mindennapi rutin része,joga van nem látni a dolgot, így nekem ezt a jogot tiszteletbe kell tartanom!

Soha nem tudtam nyilvános helyen szoptatni, ha nagyon muszáj lett volna(vagy lesz esetleg következő babával),akkor is félrevonulva, letakarva, diszkréten.

2012. ápr. 16. 14:42
 3/42 anonim ***** válasza:
83%

Én úgy vagyok vele, hogy mindenki ott szoptat, ahol akar. Engem nem zavar. Az más kérdés, hogy én Mindig takarom magamat ha szoptatok, meg úgy nagyjából 10-11 hónapos korától nem is szoptattam nyilvánosan a gyerekemet.

Viszont annak a Facebook-os posztanak igaza van abban, hogy aha körülnézel az utcán, megnézed a plakátokat, újságokat stb. stb. tele van minden szexuális utalásokkal. Akkor most miről beszélünk, hol megbotránkoztató egy nyílt színen szoptató nő?

Egy kérdésem lenne: számodra miért megbotránkozató egy étteremben szoptató nő? Vagy miért megbotránkoztatóbb, mint pl. ha valaki féligkintvanafenekem miniszoknyában, és kilóg a félmellemablúzban lép be ugyanabba az étterembe?

2012. ápr. 16. 14:42
 4/42 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem nem is az a baj a nyilvános szoptatással,hogy mondjuk anyuka kidobja a cicit,hanem a gyerek életkora tud zavaró lenni.Egy kisbabát szoptató anyukával semmi baj,de egy járó,beszélő gyerek szopizzon otthon. Egy játszótéren a mászókáról leugró, anyjához pólótszaggatni odarohanó kétéves látványa szerintem sokkoló.
2012. ápr. 16. 14:43
 5/42 anonim ***** válasza:
Mivel épp őszre-télre esett az igazi konkrét szoptatós időszak, még a hozzátáplálás előtt, csak eü.-i sétára mentünk, így soha nem szoptattam nyilvános helyen. Mindig úgy szerveztem az egyéb programot is, hogy a babám még véletlenül sem éhezzen meg. Én bimbóvédővel szoptatok azóta is, így macerásabb is, mint anélkül.
2012. ápr. 16. 14:45
 6/42 anonim ***** válasza:
34%
Nem ítélkezem, hanem engem egyszerűen zavarbaejt a nyilvános szoptatás. Van egy sztorim, amitől azért egy jóízlésű ember pupillája kitágul: főiskolai csoporttársam a szünetben a folyosó kellős közepén az ezer fősulis jövés-menése és ricsaja közepette szoptatta meg a 4 hetes babáját. Na ez már sok nekem is.
2012. ápr. 16. 14:45
 7/42 anonim ***** válasza:
Utolsó: akkor én nem vagyok jóízlésű ember.
2012. ápr. 16. 14:47
 8/42 anonim ***** válasza:
80%

Kezdem azzal, hogy miért kellene nézegetned? Én úgy vagyok vele, hogy nem nézek oda, ha zavar valaminek a látványa. De nem bámulok meg csókolózó vagy veszekedő párt, üzekedő kutyát, elpusztult állatot sem.

Annyi nekünk nem tetsző dolog akadhat a szemünk az utcán, étteremben,strandon, bárhol, hogy valójában nem értem, miért pont a szoptató anyák váltanak ki komoly indulatot egyesekből. És minderre valóban jó példa az általad leírt kép. De hogy továbbmenjek, a strandon felháborodnak a szoptató nő látványán, miközben megmosolyogják az alig bikiniben, vagy monokiniben önfeledten ölelkező leányzót.

Én soha nem csináltam nagy ügyet a szoptatásból. 5. babámat szoptatom, egy kivételével nem voltak hajlandóak cumisüvegből, pohárból, egyebekből inni, és a hozzátáplálást is csak későn kezdtük el. Úgy gondoltam, hogy nem zárkózhatok be ennyi időre, nem tudok mindig hazaérni szoptatásra, és nem vagyok hajlandó WC-n ülve etetni a babámat valami koszos mosdóban. Így bárhol, és tényleg bárhol megszoptattam, megszoptatom az aktuális kicsimet. Strandon fekve pelenka alá bújva, étteremben az ölembe véve, úgy, hogy a póló takarja a mellemet, de akár hivatalban is, ha hosszúra nyúlik a várakozás, és nyűglődik, vagy távolsági buszon, játszótéri padon, orvosi váróban. Mert neki akkor, ott van szüksége rám, nem fél óra múlva, nem egy büdös mosdóban. Éhes, fáradt, nyűgös, és ez az egy módja van, hogy kielégítsem a szükségleteit. És mivel így gondolkodom, szabadabban tudom beosztani az időmet, mintha haza kéne rohannom megetetni, és a nagyobbakat sem kell idejekorán elrángatnom sehonnan.

Nekem nagyon pozitívak a tapasztalataim. Sokszor elegyedtek már szóba velem ilyen helyzetben más kismamák, és soha nem kaptam negatív megjegyzéseket. Volt olyan helyzet, hogy egy nagyon nívós étterembe keresztelői ebédre voltunk hivatalosak, ami órákig tartott. Amikor a pincér látta, hogy szoptatok, csak annyi megjegyzést fűzött hozzá, hogy addig melegen tartja az ételemet, csak szóljak, ha végeztem. És nyugodtan tudtam beszélgetni a barátainkkal, amíg a kisbabám szopott.

Szerintem ennek így kellene természetesnek lennie.

2012. ápr. 16. 14:49
 9/42 anonim ***** válasza:
Szerintem is. Amíg valaki ízlésesen képes elfedni a kebleit :D szoptatás közben, sállal, tetrapelussal, vagy hordozókendővel vagy bármi mással, addig nem tartom ízléstelennek. Én is megszoptatom a lányomat, hogyha éhes vagy szomjas, de igyekszem annyiban tekintettel lenni másokra, hogy a fal felé fordulok, letakarom magunkat, hogyha van olyan helyiség, ahol ezt jó érzéssel (tehát nem egy raktárban a sörösrekeszen vagy a wc-ben) meg tudom tenni, akkor bemegyek oda. De például egy jűtszótéren szerintem pont odavaló, hiszen oda gyerekek járnak :)
2012. ápr. 16. 14:53
 10/42 A kérdező kommentje:

"számodra miért megbotránkozató egy étteremben szoptató nő? Vagy miért megbotránkoztatóbb, mint pl. ha valaki féligkintvanafenekem miniszoknyában, és kilóg a félmellemablúzban lép be ugyanabba az étterembe?"

Talán mert számomra a szoptatás intim dolog. Egyrészt én nem fogom kidobni a cicimet mindenki szeme láttára, másrészt, amit már más is írt, a szoptatás nem mindenkinek napi rutin. Míg ugye az öltözködés az, még ha csak itt ott takar is. Szerintem Neked sem tűnne úgy fel, egy félmelle kinn és fél segge kinn csaj az étteremben, mint egy szoptató anyuka. Max Te megértőbb vagy, mert már átestél a dolgon.

Én is voltam olyan helyzetben, mikor nyaraltunk, hogy a fiam étteremben ebédelés közben éhezett meg. Eszembe sem jutott volna ott helybe előkapni és megetetni. Kiültem vele a kocsiba arra a 10 percre, ha nincs kocsi akkor is megoldottam volna, a pincér biztosan tud egy eldugott helyet vagy egy üres helyiséget ajánlani. Mindent csak akarni kell.

2012. ápr. 16. 14:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!