Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért utasítja el a 6 hónapos...

Miért utasítja el a 6 hónapos babám a mellem?

Figyelt kérdés
Amióta kijött a 4. foga, szenvedünk a szopival. Egyrészt a balban már eléggé lecsökkent a mennyiség, de nem is ez lenne a legnagyobb baj, hanem rettentő sokára jön az első tejleadó reflex. Elkezd rajta sírni és utána már el sem fogadja.:(

2012. ápr. 15. 16:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mielött mellre teszted, picit fejjél ki, akkor gyorsabban jön a tej.
2012. ápr. 15. 16:57
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem adtál neki esetleg olyan ételt, ami nagyon ízlett neki? az én fiam 5 hónapos volt, már több mindent evett. Egyszer adtam neki kelkáposzta-főzeléket, nagyokat cuppogott utána és a következő etetéskor nem volt hajlandó szopizni. Attól kezdve csak normál kaját evett meg.
2012. ápr. 15. 17:03
 3/11 A kérdező kommentje:
4 hónapos kora óta hozzátáplálok, úgyhogy nem ez lehet a gond. Próbáltam, hogy előtte vagy éppen közben fejtem, de így sem fogadta el.:(
2012. ápr. 15. 17:05
 4/11 xStefix ***** válasza:

Sokan tapasztalják, hogy ha kevesebb tej van egyszerre a mellükben (tárolva), akkor a reflex is később indul meg... Ezen vagy úgy tudsz változtatni, hogy megpróbálod kicsit feltornázni a mennyiséget, pl. gyakori szopival vagy fejéssel, vagy valahogy megpróbálsz rásegíteni a gyorsabb reflexre.

Az előbbi esetben, ha van időd, megpróbálhatsz napi párszor kicsit fejni belőle, hátha segít. Vagy, ha ébren kevésbé megy, szoptasd belőle félálomban, úgy a legtöbb sztrájkoló baba jobban elfogadja a mellet. (Ehhez mondjuk nagy segítség, ha mellen alszik el, illetve szopik még éjszaka.)

A reflex gyorsítása már kicsit nehezebb dolog, mert idővel általában mindenkinél lecsökken az intenzitása. Ezeket próbálhatod most is (amelyiket még eddig nem):

- előfejés szopi előtt

- a fejés vagy szoptatás megkezdésekor majdnem forró borogatás

- testközelség, esetleg újra kenguruzás naponta hosszabb ideig

- relaxáció

- a babádra hangolódás (illat, fénykép stb.)

- a vállaktól a mellbimbó hegyéig vezető simogató mozdulatok, óvatos! masszázs, lógatva rázogatás finoman

Ezek főleg az első időkben szoktak segíteni, amikor még erőteljesebb a szoptatás hormonhatása, de érdemes lenne most is próbálkozni velük, hátha valamelyik bejön.

A hozzátáplálás pedig annyiban befolyásolhat, hogy ha szeret a babád enni, az sokszor megcsappanthatja a szopási kedvet, illetve türelmetlenebbé teheti őket a mellen.

2012. ápr. 15. 17:34
 5/11 A kérdező kommentje:
Azért furcsa a dolog, mert ha nagyon éhes, akkor a kanalas ételhez nincs kedve és csak szopik ilyenkor (főleg ebédnél van ilyen). Éjjel már nem szoptatok, úgyhogy erre nem szoktatnám vissza. Elkezdem ismét az utricat illetve fejést, de tegnapelőtt is fejtem, mert úgy éreztem, hogy még van benne bőven (balból egyáltalán nem evett) és semmi nem jött ki belőle. Ez azért furcsa, mert az első két hónapban volt, hogy 170 is lejött. Szopik után meg kb. 30ml. De még a gép segítségével sem jött a reflex, pedig -szerintem- a legjobb fejőt (medela swing) használom.:( El vagyok keseredve, hogy már megint a tej mennyisége miatt kell aggódnom.
2012. ápr. 15. 18:56
 6/11 A kérdező kommentje:
A meleg borogatás valóban jó, mert régebben használtam felmelegített meggymagpárnát, de most azért nem kivitelezhető, mert én fürdetek és öltöztetés után azonnal követeli a cicit. A simogatást, fentről lefelé való masszázst a tenyér élével próbáltam (szoptatási tanácsadó mutatta ezt a technikát), előfejtem és semmi.:( De még próbálkozom.
2012. ápr. 15. 18:58
 7/11 xStefix ***** válasza:

Igen, mindez nem ritka, idővel egyre nehezebb lehet "művileg" kicsikarni a reflexet... Próbálkozz azért szerintem is, hátha mégis bejön valami. :)

Én mondjuk még az önszuggeszcióval segítettem magunkon anno, nálam az is sokat segített, amikor nehézségeink voltak.

2012. ápr. 15. 19:12
 8/11 A kérdező kommentje:
Most megpróbáltam, hogy előtte gépre raktam magam:), de 3 perc után sem öjtt semmi (bár a bizsergést éreztem), a babám meg sírt mellettem, így mellre tettem. Másik 1 percbe telt, mire elkezdett nyelni. De néhány korty után abbamaradt és csak szopizott, de nem nyelt majd elkezdett sírni. A jobb mellel nincs gond, de az meg már nem elég neki egy étkezésre sem (csak a reggeli kizárólagos szopi). :(
2012. ápr. 15. 20:43
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem ugyanilyen volt a lányom amikor jött a foga. Nagyon érzékeny volt az ínye és nem bírt erősen szívni. Ahogy lecsitult egy kicsit a fogzás azonnal rákapott a cicire. Az én tanácsom is az lenne hogy fejtsd a tejcsit hátha rendbejön a szopi.
2012. ápr. 17. 19:27
 10/11 A kérdező kommentje:
Ma is hisztizett rajta, de elkezdtem hozzá beszélni (eddig nem tettem, mert akkor nem szopizott, hanem nézett rám és mosolygott) és bejött!! Megnyugtatta és megszenvedett azért a tejért.:)
2012. ápr. 17. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!