Miért utasítja el a 6 hónapos babám a mellem?
Sokan tapasztalják, hogy ha kevesebb tej van egyszerre a mellükben (tárolva), akkor a reflex is később indul meg... Ezen vagy úgy tudsz változtatni, hogy megpróbálod kicsit feltornázni a mennyiséget, pl. gyakori szopival vagy fejéssel, vagy valahogy megpróbálsz rásegíteni a gyorsabb reflexre.
Az előbbi esetben, ha van időd, megpróbálhatsz napi párszor kicsit fejni belőle, hátha segít. Vagy, ha ébren kevésbé megy, szoptasd belőle félálomban, úgy a legtöbb sztrájkoló baba jobban elfogadja a mellet. (Ehhez mondjuk nagy segítség, ha mellen alszik el, illetve szopik még éjszaka.)
A reflex gyorsítása már kicsit nehezebb dolog, mert idővel általában mindenkinél lecsökken az intenzitása. Ezeket próbálhatod most is (amelyiket még eddig nem):
- előfejés szopi előtt
- a fejés vagy szoptatás megkezdésekor majdnem forró borogatás
- testközelség, esetleg újra kenguruzás naponta hosszabb ideig
- relaxáció
- a babádra hangolódás (illat, fénykép stb.)
- a vállaktól a mellbimbó hegyéig vezető simogató mozdulatok, óvatos! masszázs, lógatva rázogatás finoman
Ezek főleg az első időkben szoktak segíteni, amikor még erőteljesebb a szoptatás hormonhatása, de érdemes lenne most is próbálkozni velük, hátha valamelyik bejön.
A hozzátáplálás pedig annyiban befolyásolhat, hogy ha szeret a babád enni, az sokszor megcsappanthatja a szopási kedvet, illetve türelmetlenebbé teheti őket a mellen.
Igen, mindez nem ritka, idővel egyre nehezebb lehet "művileg" kicsikarni a reflexet... Próbálkozz azért szerintem is, hátha mégis bejön valami. :)
Én mondjuk még az önszuggeszcióval segítettem magunkon anno, nálam az is sokat segített, amikor nehézségeink voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!