Nyilvános szoptatás. Na de így?
Minap sétáltattam a fiamat a közeli, elég forgalmas parkban. Ült a fűben egy kisebb babás társaság. Az egyik anyuka simán felhúzta a pólóját( pont szembe sétáltam velük, eléggé szembetűnő volt.), teljesen szabadon volt az egész melle. Elkezdte nyomkodni a mellbimbóját, mellét(gondolom, hogy meginduljon a tej) , majd mellre tette a gyerekét. És közben a másik melle is kilátszott.
Nem lehetett volna ezt diszkrétebben megoldani? Nem biztos, hogy az egész park kíváncsi a melleire.
Én is szoptattam már nyilvános helyen a fiamat, de mindig meg tudtam oldani egy kendővel/textil pelussal, hogy senki ne lássa. Lehet, hogy őt nem zavarja, ha mások látják, de azért lehetett volna tekintettel a többi sétálóra...
Kedves 87%-os válaszoló.
Van oldalt egy ilyen:
Kérdéseid
Saját kérdéseid
Megválaszoltjaid
Figyelt kérdések
Figyelt kulcsszavak
Beállítások
Kilépés
Kattints a beállításokra. Ott van egy olyan lehetőség, hogy Látsszon a nicknév? IGen/Nem. Ha szeretnéd, hogy látszódjon, akkor kattints az igen előtti körre. :)
Kedves 70-es! akkor mégis hogy került egy parkban szoptató kismama témájához a büdös, koszos, ápolatlan roma asszony? Csak egy kalap alá sikerült venni Őket, pedig róla nem írta a kérdező, hogy bármi egyéb külső gondja is lett volna vele.
Kedves 87%-os!
Komolyan kezdelek megkedvelni, értelmes vitapartner vagy, mégha másként is gondolkodsz, mint én, élvezem veled a beszélgetést. Talán hatunk is egymásra egy kicsit.
A sajnálatot komolyan gondoltam. Talán nem a megfelelő szót használtam, de nem jut jobb az eszembe.
Szerencséd volt, hogy jól működött a mellszívó. Nekem tavaly az 5 napos babám mellett úgy bedurrant a mellem, hogy nem volt elég a mellszívó. Egy csecsemős profit kellett házhoz hívni, és két órát masszírozta, mire rendbe jött úgy-ahogy.
A nudizás érdekes dolog. Életemben nem voltam nudista strandon, de mégcsak nem is monokiniztem. Körös-part, vadkemping, összeszokott haveri kör, más ember sehol, 20 éveim eleje. Ott-akkor az is belefért.
A kövérség témáját is másként közelítem meg. Az önkritika gyakorlása a tükör előtt nem feltétlenül tesz jót az önbecsülésnek. A kövér, vagy formátlanabb embernek is joga van úgy öltözni, ahogy akar. Szerencsésnek tartom, ha túl tud lépni az árnyékán, és nem feltétlenül csak arra ügyel, hogy másnak tetszik-e tangában.
Sógornőmnek elég nagy feneke van (most finoman és óvatosan fogalmaztam). Egyszerűen lehetetlen vele súlyról beszélni, nem fér bele még az olyan poén sem, hogy a férjem felnyög, hogy kijön a sérve, ha engem emelget. Nem lehet strandra cibálni.
Barátnőm hasonló alkat. Úgy ugrál a vízben, mint a delfin, és azon szokott poénkodni, ha nagyobbat ugrik, a gyengébbeket a partra veti a víz.
Sógornőmet nem hiszem, hogy megszólják, nincs miért. Barátnőmet nyilván megemlítik időnként a népek. szerinted melyikük a boldogabb?
Folyt köv, mert nem tudom idézni a másik kommentedet, meg kell néznem, már ha azt is te írtad... Nick név :-)
ott a nicknév :)
medela, egy sokat előttem szoptatott barátnőm mondta, h semmi mást, csak elektromos medelát és az életben nem lesz gondom sem a szoptatással sem a fejéssel. ráadásul csak tényleg az elején, néhány hétig lesz rá szükségem... nos mivel azt sem tudtam, h eszik e vagy isszák a szoptatást, az ő véleményére adtam, hát persze, h a medelát vetettem meg. és bejött, így én is arra esküszöm :)
nos örülök, h sikerült bebizonyítanom, h attól, h totál másképpen látom a világot, még nem jelenti azt, h ne lennék értelmes :) és akik hozzám hasonlóan gondolkoznak, azok is értelmesek, csak úgy, mint én :)
Kedves bendzso!
"különben akkor viszont kérhetem, h ti, akiknek a test nem tabu, ti is fogadjátok el, h vannak, akiknek az. ugyanott vagyunk, mit ti - akkor mi miért ne kérhetnénk viszont? na, most én szőrszálhasoggattam bebebúúú :)"
Mire szeretnél visszakérdezni? Hogy miért nem tabu? Azt hiszem, nagy vonalakban leírtam, hogy most miért nem az. De talán oda kellene visszamenni, hogy egy szoba-konyhás lakásban nőttem fel, ahol bizony lavórban fürödtünk anyu és apu orra előtt, és sokszor Ők is előttünk. Megszoktuk.
Vagy hogy miért nem fogadjuk el, hogy másnak meg tabu a test?
Azt készséggel elfogadom, hogy másnak tabu és nem akarja mutogatni. Azt esik nehezemre elfogadni, ha ezt a tabut megpróbálják rámerőltetni, vagy kiterjeszteni rám is, tabuvá téve számomra is. Mert nekem nem tabu, számomra természetes. És ettől nem vagyok sem több, sem kevesebb.
Örülök, hogy már van neved :-)
kilóktól függetlenül...
ha egész alakos tükörben nézem magam, akkor csak látom, h jól nézek e ki vagy mondjuk a szoknyát le kéne cserélni... vagy az az öv a másik ruhához sokkal jobban áll.
vagy, ha valaki nem hisz a tükörnek, csináltasson magáról fotót először házilag, utána fotóssal sztájliszttal (na jó ez ölég költséges, kérje meg egy szerinte jó ízlésű abrátnőjét, ő állítsa össze az aznapi outfitt-jét, és úgy fotózzák le)- akkor csak el tudja dönteni, h előnyösen néz e ki vagy sem? és ha látja, h nem előnyös, de a másik féle képpen igen, akkor az nemhogy ront, de még javít is az önbecsülésen, h jéééé, én tudok ilyen jól is kinézni?
szerintem...
"nos örülök, h sikerült bebizonyítanom, h attól, h totál másképpen látom a világot, még nem jelenti azt, h ne lennék értelmes :) és akik hozzám hasonlóan gondolkoznak, azok is értelmesek, csak úgy, mint én :)"
Ezt senki sem vonja kétségbe. A valós életben fel sem tűnnek az ilyen különbségek a gondolkodásmódban, csak ilyenkor éleződnek ki az adott témára.
Mindkét táborban vannak értelmes, és nem normális emberek egyaránt, ez nem a szoptatáshoz való hozzáállás kérdése.
igen igen,erre gondoltam, h ha te azt kéred tőlem, h ne érezzem szarul magam a meztelenkedéstől (ami nekem ugye nem reflex-szerű), akkor te miért ne fogadhatnád el inkább el, h na jóóóó, nem meztelenkedek, mert ő így akarja... te ezt kéred tőlem, h én fogadjam el, h te ezt akarod, akkor is, ha minden porcikám tiltakozik ellene.
nyilván kompromisszum kérdése ez is, mint minden más az életben. én nem megyek oda senkihez, h takard már el magadat,mert nekem ez nem jön be, de ahogy vannak fórumok, akik aláírást gyűjtenek a nyilvános szoptatás mellett, úgy miért ne lehetnének fórumok, ahol éppen az ellenkezőjét gondolják, hovatovább ellenzik... rólam soha nem lesz TV riport, h azért gyűjtök tiltakozó aláírásokat, h a nők ne szoptassanak nyilvánosan, ezzel szemben pedig van valami nemzetközi mozgalom, ami a nyilvános szoptatás mellett kampányol, tv-ben neten, mindenhol... gondolom, augusztus elsején megint ettől a témától lesz hangos a világ... de meg ne kérdezd a szervezet nevét, ha fejbe lőnek sem jut eszembe... de ennyi erővel én kampányolhatnék a tápszer mellett is, ha nekem meggyőződésem, h azzal jobbat teszek a világ babáinak és gyerekeinek... akkor engem, hogy megtépáznának, h hogy lehetek ennyire tápszergyár párti, pedig csak a saját elképzeléseimet hangoztatom. (nem vagyok tápszerpárti, félre ne érts, akartam egy másik végletet - ami ugyan nem létezik - mondani, mint a tangás néni).
szóval én akkor már inkább a kölcsönös megértésre helyezném a hangsúlyt. megértem, h szeretsz nyilvánosan szoptatni, te cserébe, mondjuk vonulj a nyilvános hely szélére. akkor mindkettőnk kívánsága teljesül. te nem vagy figyelem középpontjában (mert középen ott van az ember), de mégis úgy csinálod ahogy akarod. szerintem ennek a kompromisszumnak ékes bizonyítéka a szoptatós kendő :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!