Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nyilvános szoptatás. Na de így?

Nyilvános szoptatás. Na de így?

Figyelt kérdés

Minap sétáltattam a fiamat a közeli, elég forgalmas parkban. Ült a fűben egy kisebb babás társaság. Az egyik anyuka simán felhúzta a pólóját( pont szembe sétáltam velük, eléggé szembetűnő volt.), teljesen szabadon volt az egész melle. Elkezdte nyomkodni a mellbimbóját, mellét(gondolom, hogy meginduljon a tej) , majd mellre tette a gyerekét. És közben a másik melle is kilátszott.

Nem lehetett volna ezt diszkrétebben megoldani? Nem biztos, hogy az egész park kíváncsi a melleire.

Én is szoptattam már nyilvános helyen a fiamat, de mindig meg tudtam oldani egy kendővel/textil pelussal, hogy senki ne lássa. Lehet, hogy őt nem zavarja, ha mások látják, de azért lehetett volna tekintettel a többi sétálóra...

2012. júl. 23. 12:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/118 anonim ***** válasza:
100%

19. vagyok

Én értem, te nem értetted a választ.

2012. júl. 23. 20:53
 22/118 bendzso ***** válasza:
48%
számomra is elfogadhatatlan, h plénum előtt szoptassak... megoldható egyéb módon - én pl. megoldottam, h szoptatásra mindig hazaérjünk, vagy olyan helyre mentünk, ahol tudtam, h van egy szoba vagy egy félreeső zug, ahol nem lát minket senki, de hogy a barátnőim előtt nekivetkőzzek... ugyanmáááááááááár! hát én már csak ilyen prűd vagyok, nekem nem normális, h a melleimet csak úgy elő veszem, még akkor sem, amikor a gyerekemet szoptatom. pont tavaly bukkantam erre a cikkre és imádtam :) [link]
2012. júl. 23. 21:31
 23/118 A kérdező kommentje:
Kedves 21:31-es, köszönöm, hogy ezt belinkelted. Szerintem minden anyának/leendő anyának el kéne olvasni. Ez a cikk rátapint a lényegre- amit nekem nem sikerült elmondani...
2012. júl. 23. 23:11
 24/118 anonim ***** válasza:
15%
Ezen a gruppen szoptatáson jót nevettem. Ezek tényleg nem százasok.
2012. júl. 23. 23:16
 25/118 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem igazad van ha szoptat az utcán használjon textil pelust,kendőt, komolyan nem értem mit mutogatják magukat.
2012. júl. 24. 04:19
 26/118 bendzso ***** válasza:
6%
örülök, h tetszik a cikk, tök jó, h nem vagyok egyedül:) amúgy én észre sem vettem, h ki szoptat és ki nem, amíg meg nem született a gyerekem. amikor megszületett, csak a frász élt bennem, h nehogy nekem kelljen valahol emberek előtt szoptatni. aztán, amikor eljött egy sokadik ismerősünk hozzánk, a férjem talán akkor látta másodszor az életében, a csaj kiszállt a kocsiból, kivette a gyereket, majd lazán előrántotta a melleit köszönés után... akkor a férjem mondta, h ő inkább leugrik most a boltba valamiért - de annyira zavarba jött, pedig akkor már én is két gyerekét szoptattam... szóval azért ez a lazán bárhol, bárki előtt nagyon durva, főleg, h a férjemnek a saját házában kellett zavarban éreznie magát... és akárki akármit mondjon, az, h hirtelen valaki zavarba jön, az nem tudatosan irányított, akkor és ott nem fogja átgondolni, h jaj már, már szoptat, meg joga van meg akkor a monokinitől miért nem jövök zavarba. zavarba jön és kész. monokinizni nőket olyan strandokon lát, ha olyan strandokra megy. manapság nem trendi lobogtatni a melleket (ez az alterhippis időkben volt), meg meztelenkedni, de a saját házában egy szoptatástól megőrült nő, az ugyanúgy zavarba ejti, mint ha ugyanez a nő az étteremben kapná elő, vagy a bevásárló központ közepén, vagy a játszótéren. mert az ilyen típusú nő (a gruppen szoptatók :) :) :) bárhol bármikor, mert nekik joguk van hozzá...
2012. júl. 24. 08:44
 27/118 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem ez teljesen magánügye.hogy ki s hogyan szoptat..Egy parkban ahol több kisgyerekes van a társaságomban nem fog zavarni..Lehet csak nem vette észre hogy kint van a másik cicije. Meg azt se tudhatod,hogy nem e rakta utána el a cickot.Itt ahol lakunk le szoktnk menni az egyik oldalra a lakótelepnek csak úgy sétálni a 2évessel. Ahol nem járnak autók,s még egész biztonságosnak mondható... A ház tövében van pár bokor,erre a tövében ott termelt két nőszemély.(egyszerre) Az ott alvó hajléktalanokat megszoktuk,de az hogy ott ... azért az engem jobban megbotránkoztat mint egy szoptató anya.. 2év 3hós nagylny anyukája,aki szopizik még.. A reklámokból folyó cicikint-ek miért nem zavarnak senkit? Vagy ha a reklámokban szoptató nőket látnánk akkor kevésbé lenne megbotránkoztató ha azt látnánk?
2012. júl. 24. 10:05
 28/118 anonim ***** válasza:
38%
Nemsokára az állatkertben fogok szoptatni. Majd szólok előtte, hogy egyrészt nyissatok ellenem egy topicot, másrészt tudjatok szólni az állatvédőknek, hogy ők is ellenkezzenek, nehogy megálljanak az állatok a növésben.
2012. júl. 24. 14:16
 29/118 Sókristály ***** válasza:
100%

Elolvastam a cikket. Hát ez is egy nézőpont, de mint olyan, nem a Szentírás. A cikk rója így látja, így érzi, eszerint él, de ettől más meglátásai éppolyan jók lehetnek.

Ami viszont nem tetszett a cikkben, az annak a megmagyarázása, hogy úgy kell elindulni a gyerekkel..., meg csak Ők ketten vannak, meg a nagyobbak is milyen könnyen alkalmazkodtak. Azért nem tetszett ez a szakasz, mert ez aztán tényleg nem működik mindenkinél.

Nem akarom leírni nektek a napirendemet, egyrészt mert gondolom, a kutyát sem érdekelné, másrészt szinte folyamatosan változik. Az alaptényezők: középsulist ki a buszhoz (ha gyakorlat van, akkor akár délután is), a középsőket be a suliba, vásárlás, egyéb ügyek intézése, fejlesztő a négyeskémmel, Dévény a legkisebbel, ezek a szomszéd városban össze-vissza időpontokban, gasztroenterológia (még messzebb), edzés a nagyoknak, karitatív ügyek. Ez az alap. Ha megfeszültem sem tudtam pontos szopis napirendet csinálni, és ha megfeszültem sem tudtam rávenni a picit alternatív kajálási megoldásra. Hát maradt a cici szinte bárhol, ráadásul időnként kivillanó mellel, mert az én júniusi babám első pillanattól nem viselte el, ha letakartam, mert melege volt, aztán meg így szokta meg. Oké, bedugom a póló alá, amennyire lehet, de most 1 évesen is a kajája 80%-a anyatej (mielőtt kinyírtok, a gasztrós határozott tanácsa, hátha megússzuk a nővére kórságát), szóval naponta többször házon kívül ér minket az "éhes vagyok". Viszont azokon a helyeken, ahová járunk, tudják, hogy a kicsi szoptat, és Ők maguk mondják, hogy tegyem nyugodtan mellre, amíg beszélgetünk.

Tehát nálam a cikk nem működik.

Magam elé képzeltem a szoptató nő elől menekülő férjet, és bevallom, megmosolyogtam. Közben rájöttem, hogy mekkora mákom van. Kizárólag ezen az oldalon találkoztam ezzel a témával, a valós életben még soha. Nekem sem reklamált senki, a családomnak sem, és még senki sem jött haza úgy, hogy "Jaj, anya! Olyan undorító! Képzeld, láttam egy szoptató nőt, és kinn volt a cicije!" Nálunk ez nem téma. Pedig bőven adtam már okot a megbotránkoztatásra, mert az 5 gyerekemet eddig összesen 7 évig szoptattam.

Olyan jó lenne, ha ebben a kérdésben is érvényesülne az Élni és élni hagyni elv. Végülis nem fáj a látvány, csak esetleg furcsa néhány embernek.

2012. júl. 24. 14:48
 30/118 A kérdező kommentje:
Kedves 14:16-os, és úgy fogsz szoptatni, hogy megkeresed a legforgalmasabb padot, és mind a két melledet láthatóvá teszed? Gondolom nem...
2012. júl. 24. 15:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!