Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem értik meg néhányan,...

Miért nem értik meg néhányan, hogy az anyatej mekkora kincs a gyerek számára?

Figyelt kérdés

Sokan úgy gondolják, hogy 6 hónap után már nincs szüksége tovább a gyereknek az anyatejre. Óriási tévedés az, hogy 6 hónap után olyan mint a víz!

El se tudják képzelni, hogy mennyi Kálciumot tartalmaz, folyamatosan erősíti a baba immunrendszerét, 2000 élő sejtet tartalmaz és még sorolhatnám.

Sokan azt se értik meg, hogy mit jelent a gyerekeknek a szoptatás, mint vigasz.

Nem a minél tovább szoptatás mellett szólok, -mert a gyerekek úgyis eldöntik, meddig igénylik-, hanem az anyatej mellett, mint ÉRTÉK!

2009. jún. 20. 21:36
 81/100 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Ez a válasz csillagos 5-ös!!!

Minden jót Nektek!

2009. szept. 8. 22:20
 82/100 anonim ***** válasza:
100%
Ez a kérdés ismét egy kimerítő vitát produkált, annyit megint sikerül elérni hogy rekordszámú ember húzta fel magát tök feleslegesen. A lényeg a lényeg, a szoptatás az utóbbi időben undorítóan felturbózott, központi kérdéssé vált, ami kb mindenkinek a fülén jön ki. Ergo minden anya hozzájut a megfelelő információhoz a témával kapcsolatban ha akarja ha nem, még idegen emberek tolakodó kérdéseit és kéretlen tanácsait is kénytelen elviselni. Mindenki el tudja dönteni mit akar ezek után. Nem vagyunk egyformák, van aki az a típus aki minden gond nélkül bele tudja illeszteni az életébe azt hogy 3-4 gyereket szoptat 2 éves korukig, valakinek ez komoly teher. Én személy szerint nem hiszek benne hogy egy 2-3 éves gyereknek szüksége lenne még az anyatejre, ilyenkor már mindent ehetnek és esznek is. Persze nem árt, de nem is létszükséglet. Ha valaki a gyerek 6 hónapos koráig tudja megoldani az anyatejes táplálást és utána elválasztja bármilyen okból is arra egy büdös rossz szót nem lehet szólni mert megtett mindent a gyereke egészséges fejlődéséért.
2009. szept. 9. 00:38
 83/100 anonim ***** válasza:
57%
,,Minden jót Nektek..." :))))A kérdező júniusban biztos nem kapott elég és eléggé kielégítő választ a provokatív kérdésére,gondolom én,hiszen újból feltette...Én a szoptatós anyák táborát erősítem,de hagyjuk már ezt Kedvesem,semmi közünk ahhoz ki mit csinál,vagy Te ennyire unatkozol...?
2009. szept. 9. 13:34
 84/100 anonim ***** válasza:
40%

Ja és ki tudja hány szoptatós édesanyát idegesítettél fel a kérdéssel,hogy kiharcolja az igazát,ezzel hány csepp anyatejet ,,megédesítve" azoknak a csöppségeknek...igazán gratulálok!

Utolsó voltam

2009. szept. 9. 13:40
 85/100 A kérdező kommentje:
Kedvesem, itt nagyon sok unatkozó ember kérdezget és válaszolgat! Mi a problémád velem?
2009. szept. 9. 16:58
 86/100 anonim ***** válasza:
75%
Itt NEKED van egyedül problémád,ezt már értésünkre adtad amikor feltetted a kérdést...mindenki tudja hogy mekkora érték az anyatej,ezt nem Neked kell elmagyaráznod.Csak nem értem mi a kérdés,ha egyáltalán van kérdés,mert egyetlen kérdőjel szerepel a szövegedben,az is muszájból,hogy kitegyék a kérdésedet.Véleményed nyilván lehet,de hát nem tudom...talán azért nekünk is és talán mi is unatkozhatunk picikét...
2009. szept. 9. 18:55
 87/100 A kérdező kommentje:

Drágám, nekem semmi problémám! Most már elárulom, felmérést végzek egy szaklap számára.

Megdöbbentő, milyen válaszokat kaptam. Szégyellhetitek magatokat (ez a magánvéleményem)!

2009. szept. 10. 11:44
 88/100 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg a mai világban sokan nem tulajdonítanak nagy jelentőséget az anyatejnek.Sőt!!!Akikkel én beszéltem(anyukákkal),inkább "hülyének néztek",hogy miért kínlódok a szoptatással,hiszen ma már milyen "jó" tápszerek vannak,mindenki megtalálja a megfelelőt.Nagyon kevés embertől hallom azt,hogy jól teszem,hogy szoptatok.Én úgy gondolom,hogy jó,hogy feltetted a kérdést,talán több anyukának tanulságos,mert tapasztalatból mondom,hogy sokan nem gondolják úgy,hogy érték lenne.Tényleg azokat sajnálom,akik mindent megtesznek érte és mégsem adatik meg,hogy legyen anyatej,de hiába mondják sokan,hogy nem igaz,pedig a környezetemben sokan vannak,akik egyáltalán nem bánják,hogy tápszerezni kell a babát.Én értem,hogy mit sugallt a kérdésed és tényleg nem kellett volna magukra venniük azoknak akik akartak szoptatni,de sajnos nem sikerült.
2009. szept. 10. 13:02
 89/100 anonim ***** válasza:
100%
Szia.valamikor még az elején irtam és azóta is rendszeresen látom,hogy bizony nem kis vitatéma kerekedett itt ki.most hogy irtad,hogy felmérést végeztél legalább ozd már meg azokkal akik nap mint nap válaszolgattak neked,és persze nekem is mert én is kiváncsi vagyok,hogy mi lett az eredmény.köszönöm.
2009. szept. 10. 13:46
 90/100 anonim ***** válasza:
100%

Hat nezd, nem vagyunk egyformak. Valaki igy gondolja, valaki pedig ugy. Hogy miert nem ertik meg, hogy az anyatej a legjobb a babanak? Tul modern a vilag, szerintem nemcsak az emberek tehetnek errol, hanem a modern vilag is.

A sok VITAMINOS (hazug:))) reklammal elhitetik az emberekkel, hogy nem a natur, termeszetes dolgok(pl. anyatej) a jo, hanem a VITAMINOS, mesterseges dolgok (tapszer, ilyen puding, olyan puding...)

Ne huzd fel magadat, felesleges.

En sokaig szoptattam, nekem ez termeszetes volt, hogy igy fogom a babamat taplalni.

Viszont a baratnomnek fontosabb volt az alakja annal, hogy megszoptassa a babajat, es kifejje a melleit. Veszekedjek vele? Nem, nem teszem. O gyereke, o elete.

2009. szept. 10. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!