Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem értik meg néhányan,...

Miért nem értik meg néhányan, hogy az anyatej mekkora kincs a gyerek számára?

Figyelt kérdés

Sokan úgy gondolják, hogy 6 hónap után már nincs szüksége tovább a gyereknek az anyatejre. Óriási tévedés az, hogy 6 hónap után olyan mint a víz!

El se tudják képzelni, hogy mennyi Kálciumot tartalmaz, folyamatosan erősíti a baba immunrendszerét, 2000 élő sejtet tartalmaz és még sorolhatnám.

Sokan azt se értik meg, hogy mit jelent a gyerekeknek a szoptatás, mint vigasz.

Nem a minél tovább szoptatás mellett szólok, -mert a gyerekek úgyis eldöntik, meddig igénylik-, hanem az anyatej mellett, mint ÉRTÉK!

2009. jún. 20. 21:36
 71/100 anonim ***** válasza:
61%

Én ellenpélda leszek: Én nem szerettem szoptatni, 6 hónapos korában abba is hagytuk. Igaz, előtte sem volt sok tejem, születése óta pótolnunk kellett. Aztán szép lassan el is apadt. De őszinte legyek? Én nem bántam. És ettől a gyerekemet ugyanúgy szeretem, és ugyanúgy összebújtunk minden tápszeres etetésnél, Ő, én és az üveg! :) húú, ugye, milyen botrányos anya vagyok? :)

(szánalmas már amúgy ez a szoptassunk mindenáron szöveg).

2009. szept. 7. 21:29
 72/100 anonim ***** válasza:
54%
Az utolsónak igaza van.
2009. szept. 8. 06:52
 73/100 anonim ***** válasza:
58%

Csak annak szánalmas akinek lelkiismeret furdalása van mert nem tudott szotatni.

Én pedig már félek mondani hogy még szoptatok,mert nem elfogadott dolog hogy egy 18 hónapos gyereket szoptatnak.

2009. szept. 8. 08:17
 74/100 anonim ***** válasza:
26%
Kedves utolsó! TE VAGY A SZÁNALMAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2009. szept. 8. 09:12
 75/100 anonim ***** válasza:
40%

ööh, az én babám 5 és fél hónapos, anyatejes baba, most már eszik zöldséget, gyümölcsöt, húst, glutént is elkezdtük bevezetni, sőt a natúr joghurtot is szereti. én nem fogom fél éves koránál tovább szoptatni. Tápszert sem kapott, nem is fog. Én ezt így látom jónak. Látom rajta, hogy nem érdekli az egész anyatejesdi már, kinőtt belőle (lehet megkövezni, hogy ezt így kimondom). Szerintem a megfelelő védettséget már megadtam neki. 3 és fél hónapos koráig kizárólag szoptattam, utána szépen mindent elfogadott, amit kínáltam neki. (Fogyott a tejem, és nem akartam a tápszerhez nyúlni, orvosi javaslatra kezdtem el a hozzátáplálást.) Most már ott tartunk, hogy meglátja a kanalat, és sikít, hogy azonnal pakoljam a szájába a kaját. Csőrös pohárból iszik, egyedül. Soha nem volt még beteg. Nagyon boldog baba, este fél 8tó reggel 8ig alszik, illetve napközben 3x1 órát. Nagyon szeret engem, ezt látom rajta. Nem hiszem, hogy ez az anyatejen múlna.

Ettől függetlenül aki akar, nyugodtan szoptasson 1 vagy 2 éves korig. Csak nehogy az legyen a vége, hogy a gyerek rossz evővé válik. Ilyenről is hallottam már.

Ja, igen. Volt egy felmérés. Hollandiában a legboldogabbak a gyerekek.

Hollandiában 4 hónap a szülési szabadság. Ergo nem kapnak anyatejet, csak max. rövid ideig. Mégis ott a legboldogabbak. És nem ez a cél? A boldog gyerekkor, majd boldog felnőtté válás?

Jaj, most akkor hogy is van ez...

2009. szept. 8. 09:44
 76/100 A kérdező kommentje:

A szülési szabadság és a szoptatás miért függ össze?

Ismerek több olyan dolgozó anyukát, akinek a gyermeke már csak este elalváshoz igényli az anyatejet.

2009. szept. 8. 10:14
 77/100 anonim ***** válasza:
A szánalmas szót idéztem egy válaszadótól,nem te voltál az?
2009. szept. 8. 10:46
 78/100 anonim ***** válasza:
Miért érzi mindenki ezt személyes támadásnak? Olvasd el és ha felbosszat írj egy üzit a moderátornak és kitörlik a kérdést...ennyi
2009. szept. 8. 13:22
 79/100 xStefix ***** válasza:
100%

A kérdésre válaszként, lehetséges okok: különböző szoptatási nehézségek, ami miatt az anyuka előbb-utóbb szándékosan vagy muszájból feladja az egészet; a szoptatás hosszú távú (elsősorban lelki) hatásainak hiányos ismerete; a tápszergyártó cégek agresszív marketingje; a szoptatást támogató környezet (rokonok, orvosok, szakemberek) hiánya; a tágabb környezetben terjengő szoptatási tévhitek (pl. hogy az anyatej x idő után már nem egészséges a baba számára); a gyerekfejlődésre, -nevelésre vonatkozó előírásszerű táblázatok sulykolása; a mai társadalom emberszemlélete, miszerint minél korábban el kell kezdeni leválasztani a gyerekeket (olyan sokkal pozitívabban hangzó célok mentén, mint 'önállóságra nevelés' vagy 'sikeresebb alkalmazkodás'). Hirtelen ennyi jutott eszembe.

Minél régebb óta szoptatok, annál inkább azt gondolom, hogy a hosszú távú szoptatás titka elsősorban az anyában, az ő felfogásában és hozzáállásában rejlik. Ha az anya nem (elkötelezett) híve a kötődést segítő nevelésnek - aminek egyik fontos eleme az igény szerinti szoptatás -, akkor nem is fogja a "helyükön" értékelni a dolgokat. Ettől még senki sem lesz rossz anya, egyszerűen csak nem úgy gondolja, mint én vagy bárki más hosszan szoptató anya.

2009. szept. 8. 15:29
 80/100 anonim ***** válasza:
100%
Végre valaki ÉRTELMES ember is megszólalt itt (előttem író). Itt a lényeg, és punktum.
2009. szept. 8. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!