Miért nem értik meg néhányan, hogy az anyatej mekkora kincs a gyerek számára?
Sokan úgy gondolják, hogy 6 hónap után már nincs szüksége tovább a gyereknek az anyatejre. Óriási tévedés az, hogy 6 hónap után olyan mint a víz!
El se tudják képzelni, hogy mennyi Kálciumot tartalmaz, folyamatosan erősíti a baba immunrendszerét, 2000 élő sejtet tartalmaz és még sorolhatnám.
Sokan azt se értik meg, hogy mit jelent a gyerekeknek a szoptatás, mint vigasz.
Nem a minél tovább szoptatás mellett szólok, -mert a gyerekek úgyis eldöntik, meddig igénylik-, hanem az anyatej mellett, mint ÉRTÉK!
Lányok, én 34 éves vagyok, soha nem kaptam anyatejet, mert koraszülöttként anyunak nem volt teje. :( Tápszeren nőttem fel, és a 34 év alatt egyszer voltam kórházban, mikor szültem. Engem elkerült minden betegség, és allergiás sem vagyok. Szóval ez megint az a téma, amiről órákig lehet(ne)vitatkozni, de nem érdemes.
És gondoljatok bele, milyen volt a tápszer 34 éve, és milyen most? :))
Velem is ez volt vagyis hasonló.
2 hónaposan szalmonellás lettem a nőitej miatt mert pótolni kellett és 4 hétig kórházban voltam a fertőző osztályon ahol nem lehetett velem anya, hogy szoptasson. Ezt nem régen tudtam meg...szóval tápszeres lettem de olyan egészséges vagyok és voltam is mindig mint a makk. Majd' kicsattanok, agyoncsapni se lehet.
4 hós szoptatós anyuka
Miért nem értik meg néhányan, hogy ha nincs anyatej,nincs anyatej?
ÉS számos beteges anyatejes baba mellett, itt szundikál születése óta tápszeres makk egészséges(még soha se volt beteg)11hós kisfiam.
szóval, ha sajna nincs anyatej pótólni kell a mamár maxmilásisan tökéletes tápszerrel.
Hogy miért nem értik sokan, vagy miért nem akarnak szoptatni, az mindenkinek a szabad dontése.
Én ugy gondolom,hogy ennél tobb informáciot és propagáciot a szoptatásrol a mai anyukákba már nem lehet sujkolni, az orvosok, védonok, magazinok, mama-klubok, internet, konyvek stb....innét fogva mindenki maga donti el, kire/mire hallgat, ugyanazt a tájékoztatást kapjuk mind.
En szoptattam a fiamat, iszonyatosan megszenvedtunk vele, majd 5 honapos korában teljesen tápszeres lett, és bizony nehezen viseltem anélkul is, hogy a szuper szoptatos anyukák piszkáltak , pedig kaptam olyat is. a fiamnak mégis az volt a legjobb dontés akkor.
Engem anyum nem szoptatott, tápszert sem kaptam akkoriban 27 éve, itt a hígított tej volt a meno, és tényleg nem vagyok beteges (max. 1x influenza, pedig kórházban dolgozom).
szoval ugy gondolom, mindenki maga dont és vállal felelosséget a dontéséért, elítélni nem lehet senkit, nem tudni, ki milyen okbol teszi.
utolso vagyok megint: kincs az anyatej, igen, és kincs a nyugodt, szereto anya is.
Nekem ha elegendo lett volna a tejem, akkor is kb. 1 éves korig szerttem volna szoptatni. Pedig szeretem nagyon a gyerekemet. Nem tudom elképzelni, hogy ovis korig, ennek ellenére nem bántanám és soha nem is bántottam, aki így látja jonak.
Kedves 22.12-es. Örülj neki, ha neked semmi hasonlóban nem volt részed! Mert nem kívánom senkinek sem azt amin keresztül kellett mennem (nekem és másoknak is). Szóval nekem dumálhat bárki bármit az anyatejről és a fontosságáról. Nem tudnak meggyőzni. Mit köszönnék?! Egészséget?! Betegségtől mentességet?! Egyiket sem.
Az édesanya SZERETET-ét pedig nem az anyatejen keresztül szívja magába egyik csecsemő/gyermek sem! :)
Szóval! Kár a gőzért! Azt kívánom, hogy mindenkinek csak fele olyan jó legyen a viszonya az édesanyjával, mint nekem. Ezt pedig nem az anyatejnek köszönhetem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!