Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem értik meg néhányan,...

Miért nem értik meg néhányan, hogy az anyatej mekkora kincs a gyerek számára?

Figyelt kérdés

Sokan úgy gondolják, hogy 6 hónap után már nincs szüksége tovább a gyereknek az anyatejre. Óriási tévedés az, hogy 6 hónap után olyan mint a víz!

El se tudják képzelni, hogy mennyi Kálciumot tartalmaz, folyamatosan erősíti a baba immunrendszerét, 2000 élő sejtet tartalmaz és még sorolhatnám.

Sokan azt se értik meg, hogy mit jelent a gyerekeknek a szoptatás, mint vigasz.

Nem a minél tovább szoptatás mellett szólok, -mert a gyerekek úgyis eldöntik, meddig igénylik-, hanem az anyatej mellett, mint ÉRTÉK!

2009. jún. 20. 21:36
 61/100 anonim ***** válasza:
57%
Na látod! Épp ezzel minősítetted magad igazán! Gratulálok! :)
2009. jún. 23. 15:58
 62/100 anonim ***** válasza:
100%

Én veled értek egyet. És a kérdés valóban nem azok ellen szólt, akik nem tudnak szoptatni, hanem azoknak, akik 6 hónapos korban elválasztják a gyereket. Én másfél éves koráig szoptattam az első babámat, aztán sajnos elapadt a tejem, mert jött a második. Igencsak megviselt engem is, őt is, hogy nem tudtuk folytatni a szoptatást. Pedig a környezetemben már mindenki, de mindenki ki volt rajtam akadva, hogy meddig akarom még szoptatni, ez már abnormális!

Miért van ez? Nyugati fejlett társadalom. Nálunk még istenes a helyzet, de Nyugat-Európában a gyerek 3 hónapos korában mennek vissza az anyák dolgozni. És azért sok mindent átvettünk onnan, mert "divatos". Hiába mondja a WHO meg az összes szoptatási szakértő, hogy akár 3 éves korig is jó a szoptatás, mindenki deviánsnak néz, ha 1 éves kornál tovább szoptatsz. Pedig a világ nagy részén 3-4 éves korig is szoptatnak a nők! Együtt alszanak, és a baba akkor megy, amikor akar anyához cicizni. Nem nézik az órát, hogy Úr Isten nem telt el a 3 óra az előző szoptatás óta, most mi lesz! Mi 2-3 évig itthon lehetünk a gyerekkel, ki kéne használni.

2009. szept. 7. 13:51
 63/100 anonim ***** válasza:
76%

Én nem minősítenék senkit, mindenki maga döntse el, hogy mi jó neki és a babájának.

Az én kisfiam 19 hetes.Szopik még, de sajnos tápszert is kap már, mert kevesebb a tejem.Lassan a hozzátáplálást is elkezdem.

Mint kiderült tejcukor érzékeny a kisfiam és abba is hagyhatnám a szoptatást, de nem teszem.Igen, az anyatej nagyon fontos táplálék a piciknek, de mint látod mégis okozhat problémát.Valóban egészséges, tápláló, nélkülözhetetlen, de mégis valaki nem tud, vagy nem akar vagy egyáltalán nem lehet neki szoptatni.

A kisfiam a tejcukor érzékenységére gyógyszert kap, hogy szophasson, de mi van, ha egy másik baba például a gyógyszerre is érzékeny? Így marad a tejcukor mentes tápszer.Az anyatej után a kisfiam is ezt kap pótlásnak.

Elfogadja, mert nem tudok mást adni neki, de azért a cicit is ugyan úgy kéri, mint az üveget.

Aki ezek után lepontoz, tegye szíve joga, de ez az én véleményem

2009. szept. 7. 14:28
 64/100 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem is abnormális egy másfél éves gyereket szoptatni.
2009. szept. 7. 14:32
 65/100 anonim ***** válasza:
81%
mindenki tudja!hidd el egy vagyon tapszerezni a babat,de ha nincs tejed akkor nincs....ez van
2009. szept. 7. 15:02
 66/100 anonim ***** válasza:
87%

Számomra a szoptatás a lgcsoálatosabb dolog a világon.

Meghitt bensőséges kapcsolat jön létre anya és gyermeke közt.Szinte a gyermekem minden rezdülését értem.

A kérdező valószínű átélte ezt és a kérdésévl rá akart világítani szoptatás szépségére.

Én nagyon meg vagyok lepődve a sok negatív véleményen.

3 gyermekem van 1.27 hóig szotattam,2:34,3:18 jelenleg is szoptatom.

Ez egyfajta életszemlélet nálm szeretem a természetes dolgokat a szoptatás pedig az.

2009. szept. 7. 15:08
 67/100 anonim ***** válasza:
15%

Örülök annak, hogy ennyi lefelé pontozó kedves édesanya van.

Ennyi erővel akár az összes véleményt le lehetne pontozni, mert itt mindenki csak a saját véleményét,nézetét,hozzáállását,tapasztalatát írja le.

Jobb, ha az ember nem is válaszol.:o(

2009. szept. 7. 15:27
 68/100 anonim ***** válasza:
84%

Na nem olvastam végig, úgyis végeláthatatlan viták sora mindig ez a téma.

Kedves kérdező!

Hidd el, hogy a többség melletted áll, nem jelent semmit, hogy inkább csak azok írnak, akik az ellenkezőjéről akarnak meggyőzni.

Egyre több és több anyuka szoptat, mint régen és szerintem egyre növekvő a tendencia, nyugi! Én is fel tudom húzni magam, ha valaki nem tesz meg mindent azért, hogy legyen teje, vagy visszajöjjön. Nekem 4-szer sikerült visszahozni a mennyiséget 1 év alatt, most is szeretném szoptatni ameddig csak tudom.

Üdv és nyugi!

2009. szept. 7. 15:34
 69/100 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem ennél jobban már nem lehet senki sem belesulykolni azt, hogy mennyire fontos az anyatej, de ez a szoptatási kampány itthon már a visszájára fordult és minden mamában képes lelkiismeretfurdalást kelteni, aki nem tud szoptatni, mert a tápszert valamiféle méregnek kezdik titulálni. És szerintem, azt, hogy fontos mindenki megérti, de mivel emberek vagyunk így nem vagyunk egyformák sem. Valaki így csinálja valaki úgy. Én senkit nem fogok elítélni azért, ha csak 6 hónapig szoptat, de azt sem aki 2-3 éves koráig, sőt azt sem aki egyáltalán nem szoptat. Mindenkinek szíve joga azzal táplálni a saját gyermekét, amivel akarja. És megsúgom, Te sem fogod itt megváltani a világot azzal, hogy megint kiirtad a kérdésedet. Úgy gondolod, hogy nem ugrasztottál még össze elég anyukát?

És így a végén ajánlok figyelmedbe egy régebbi kérdést, csak hogy lásd, nem minden az anyatej. Könnyen beszél az akinek rengeteg teje van és jól szopó a babája.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..

2009. szept. 7. 15:39
 70/100 anonim ***** válasza:
65%
IMÁDOK SZOPTATNI!!!!!!!!!!!1 éves a lányom,és ha igényli még két éves koráig fogom szoptatni!AZok a nők,akik meg azért nem szoptatnak,mert az alakjukat féltik tényleg ássák el magukat,de azok akik NEM TUDNAK nem tehetnek róla
2009. szept. 7. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!