Miért nem értik meg néhányan, hogy az anyatej mekkora kincs a gyerek számára?
Sokan úgy gondolják, hogy 6 hónap után már nincs szüksége tovább a gyereknek az anyatejre. Óriási tévedés az, hogy 6 hónap után olyan mint a víz!
El se tudják képzelni, hogy mennyi Kálciumot tartalmaz, folyamatosan erősíti a baba immunrendszerét, 2000 élő sejtet tartalmaz és még sorolhatnám.
Sokan azt se értik meg, hogy mit jelent a gyerekeknek a szoptatás, mint vigasz.
Nem a minél tovább szoptatás mellett szólok, -mert a gyerekek úgyis eldöntik, meddig igénylik-, hanem az anyatej mellett, mint ÉRTÉK!
Végigolvastam az egészet, nem kis időmbe telt! Én is szoptatok, de soha eszem ágába nem jutna másoknak ennyire belemászni az intimszférájába, és tanácsokat osztogatni.
Nyilván mindenki okos, értelmes, olvas erről, és hall erről eleget.
Én ismerek olyan kismamát, akinek a kezdetek óta egy csepp teje sincs, és ha megkérdik tőle, (amit gyűlölök, mert kinek mi köze hozzá) hogy szoptat-e, van-e elég teje, mindig azt mondja hogy igen, köszöni, szoptat, és van teje. (ezt generálja ez a nagy szoptatási kampány).
Szóval kedves kérdező, csak azt akartam mondani, hogy látszik, nagyon unatkozol, de az intelligenciaszinted valahol mélyen lecsúszhatott...
Tanácsokat nem osztogatsz, de az intelligenciámat lebecsülöd??? Érdekes vagy te is!
Az is, aki letaplózik, nem értem, miért teszi.
Amúgy nem unatkozom, hanem érdekesnek tartom, és elgondolkodtató, hogy mekkora port kavar a kérdésem.
Az igaz, hogy "csak" 2 gyereket szültem, de mentségemre szolgáljon, hogy még hármat tervezünk!
Ja, és bocsi a "szimpatizánsoktól"! Tudom, hogy vagytok jópáran!
Látom már, hogy nem nyugszol, addig, amíg mindenképpen két táborra nem szakítod az anyákat!!!!! Nem érted meg, hogy itt nem szimpátiáról van szó, hanem arról, hogy egyszerűen nem vagyunk egyformák!? Tényleg kívánom, hogy a plussz betervezett három gyerekedet először is tudd egészségesen megszülni, azután mindegyiket hosszan szoptatni, sikeresen felnevelni! Csak azt az egyet kérem tőled, hogy másokat haggyj békén, mert veszélyesen fanatikus vagy! Egyébként megértettük, hogy az anyatej utánozhatatlan, pótolhatatlan, kutatások ezrei igazolják, hogy fél év után sem víz csupán , hogy kétszáz féle élő immunsejtet tartalmaz, hogy lelki táplálék, hogy rengeteg kálciumot tartalmaz, hogy nem arrelgizál, hogy egyes rákos sejteket is elpusztít.... De nem a te életed, nem a te melled, nem a te gyereked!
Végezetül, pedig a sors igazságtalan, mert vannak, akik sokkal jobban megérdemelnék nálad, hogy tudjanak szoptatni, mégsem tudnak, ha bele gebednek, akkor sem! és igen vannak, olyanok, akik valamiért nem akarnak, az információ áradat ellenére sem! Ha ezt nem vagy képes elfogadni, nem vagy alkalmas a társadalomban való építő jellegű életre! Részemről lezártam.
Én "taplóztalak" le, és továbbra is fenntartom a véleményemet. Szerinted azok az anyák mit éreznek a kérdésed láttán (ami vitát robbantott ki megint, ahogy sejtettük), aki egyáltalán nem tudja szoptatni a babáját, nemhogy 6 hónapnál tovább, de egyetlen napig sem?? Azok lényegesen kevesebben vannak, sőt, elenyésző számban, akik nem akarnak szoptatni, de én azokat is megértem maximálisan. Ettől a gyerekük nem lesz hülyébb, vagy betegebb, mint a tiéd!
Amúgy ha már van kettő, akkor ne itt szórakozz, hanem velük foglalkozzál, hogy okos, értelmes felnőttek legyenek! Én többet nem szándékozom ide tévedni ,írogassatok csak tovább :))
Ne felejtsük el, hogy ennyek az oldalnak is van szabályzata, amihez tartanunk kell magunkat.
Már bánom, hogy kiírtam ezt a kérdést!
Én nem akarok uszítani senkit sem, én csak véleményekre vagyok kíváncsi.
De köszönöm, szinte csak támadást kaptam.
A támadások pedig sok mindent elárulnak. Mindent elárulnak!
"Ne menj bele felesleges vitákba! Ha valaki kötözködik, hagyd figyelmen kívül, illetve válaszd a lefele mutató kezet az értékeléshez! A kötözködő embereket ez jobban bosszantja, mint ha válaszolsz nekik! Ha valaki nyomdafestéket nem tűrő hangnemben válaszolt neked, akkor inkább jelentsd az info(kukac)gyakorikerdesek.hu-n, mint hogy magad próbálod megoldani a helyzetet, és magad is minősíthetetlen hangnemben kezdesz társalogni!"
én kulfoldrol írok, itt nálunk is propagálják a szoptatást, a magazinokban, az orvosok, sot bababarát kórházban is szultem...olvasom az itteni forumokat is, de még nem találkoztam ilyen vitákkkal és komoly harcokkal a szoptatás mellett és a tápszer ellen, illetve legalábbos senki sem avatkozik ennyire mások dontésébe...érdekes.
22:48-as
Én csak azt nem értem, mi volt ebben a kérdésben (vagy véleménynyilvánításban) annyira felháborító, hogy ilyen sok ember magából kivetkőzve reagáljon rá.
Kedves válaszolók, észrevettétek már, hogy miket írtok? A válaszok egy része kritikán aluli hangnemben íródott! Miért vetkőzik ki ilyen sok ember magából egy szimpla vélemény miatt. Miért ilyen idegesítő az, ha valaki így gondolkodik? Ő így gondolja, más máshogy, de minek szidják, sértegetik itt egyesek a másikat? Nekem is van véleményem, másnak is, de itt az folyik, mint egy tyúkudvaron... Akinek ez a kérdés idegen szemléletet sugároz, miért nem írja egyszerűen azt, hogy "nem értek egyet, mert...". Mi szükség van itt taplózásra és hasonlókra? (Tisztelet a kivételesen normális hangnemben válaszolóknak.) Lehet lepontozni! Az is elárulja, ki érzi érintve magát.
Így igaz!
Már az elejétől fogva érdekes válaszokat kaptam
Először nem értették, hogy mit akarok kérdezni.
Majd rámtámadtak, pedig én nem azt írtam, hogy igenis mindenki szoptasson:)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!