Miért nem értik meg néhányan, hogy az anyatej mekkora kincs a gyerek számára?
Sokan úgy gondolják, hogy 6 hónap után már nincs szüksége tovább a gyereknek az anyatejre. Óriási tévedés az, hogy 6 hónap után olyan mint a víz!
El se tudják képzelni, hogy mennyi Kálciumot tartalmaz, folyamatosan erősíti a baba immunrendszerét, 2000 élő sejtet tartalmaz és még sorolhatnám.
Sokan azt se értik meg, hogy mit jelent a gyerekeknek a szoptatás, mint vigasz.
Nem a minél tovább szoptatás mellett szólok, -mert a gyerekek úgyis eldöntik, meddig igénylik-, hanem az anyatej mellett, mint ÉRTÉK!
Nekem két pici gyerek mellett, -mindkettő szoptatása mellett- is van időm a férjemre.
Azoknak a szerencséseknek táborába tartozom, akik szeretnek szoptatni. Nem érzem, hogy ezzel magamhoz kötném a gyerekeimet, nem vagyok rab. Szívből teszem - szeretettel. Kár, hogy ezt némelyeknek nehéz megérteniük... És ha már a sajnálatnál tartunk : igazából én őket sajnálom.
Elolvastam a kérdést,aztán a sok választ,melyeket nem is a kérdésre adtátok.Szerintem nem azt kérdezte a kérdező,hogy jobb e az anyatej mint a tápszer.Nem?
A kérdés szerintem az volt,hogy sokan miért nem tartják fontosnak a fél éves kornál tovább tartó szoptatást.?
nekem 1 éves a kisfiam és javában szopik még.
Minden baba más és amíg ő szeretné,addig nem akarom leválasztani.A kalória értéke a tejnek ilyenkor is magas és az tévhit,hogy már nem tápláló,t(tapasztaltam).
Szerintem nem undorító egy 1,5-2 éves gyereket szoptatni.
Ha van tej,akkor a LEGTERMÉSZETESEBB táplálék...
Végre egy "szimpatizáns":)!
Már kezdtem azt hinni, hogy én vagyok a Földön (inkább itt) az egyetlen elvetemült, aki az anyatej mellett áll.
Mindenki azzal eteti a gyerekét, amivel jónak látja. Gondolom mindenki elhiszi, hogy az, aki már nem szoptatja a 7 hónapos gyerekét például, biztosan ad neki mást, és biztos megvan rá az oka, hogy miért nem teszi.
Borzasztóan ellenszenvesek az ilyen kérdést feltevő nagy magyar anyák, mint jelen kérdés feltevője.
Én szoptattam a gyerekemet, de sose jutna eszembe másokat megszólni, vagy megkérdezni, aki nem teszi. Arra nem gondolsz, hogy esetleg sebet tépsz fel a taplóságoddal?
Ettől leszel majd remek anya egyébként!
Elolvastam a tegnapi maradék hozzászólásokat. Én írtam, hogy nem mindenki szeret szoptatni. Nem is számítottam más pontozásra, de azért ez elszomorító! Most a szoptatóbajnokok vallják be őszintén, mindenki szeret várandós lenni, amikor hónapokig rosszul van? Mindenki szeret 24 órában a gyermeke szolgálatában állni, egy-két nap szabadságot sem engedve magának, legalább néha?
Szerintem saját magatoknak is hazudtok! Te kedves kérdező "csak KÉT gyermeket szültél! Miért nem szültél négyet, mint én? Nem szeretsz eléggé anya lenni? Anyagiakra ne hivatkozz, mert az nálam sem jobb az átlagnál! Nem azt írtam, hogy a férjemre nincs időm, hanem azt, hogy KETTESBEN is kell időt eltölteni. Szerintem. Most ez miért érthetetlen? Mi az, hogy aki nem pontosan úgy gondolkodik, mint ti, at ne is szüljön gyereket!!!! Hogy meri bárki is megkérdőjelezni, azt, hogy azért, mert nem tudtam két éves koráig szoptatni a gyerekemet, akkor már nem is vagyok anyának való? Akkor meg pláne, ha esetleg, mint a barátnőm, nem szerette volna. Az abortuszt nem szabad elitélni, de aki, nem akar minimum két évig szoptatni, azt igen! nagyon jól sikarült ez a szoptatási kampány. Kíváncsi leszek, hohy mi lesz a trend 20 év múlva!!?? Mert ez mindíg változik, majd emlékezzetek csak vissza, ha addig még fogtok ezzel foglalkozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!