Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Adhatok 3 és fél hos babának...

Adhatok 3 és fél hos babának dobozos tejböl ha higitom? Elfogyott a táp és tejem se elég! MIT TEGYEK?

Figyelt kérdés
2010. okt. 2. 13:25
1 2 3 4 5 6
 51/53 anonim ***** válasza:
31%
Nem tápszert, hanem tejpépet. Oké 4 hónapos kortól ajánlják, de még mindig jobb, mint a bolti tej (már tápanyag tartalmát tekintve)a Humana és a Milupa is van ennyiért(és nem egy étkezésre elegendő), ami szerintem nem a gyatrább minőség. De szerintem egy ócska tejpép is jobb a bolti tejnél. DE belátom furcsa vagyok meg szemét ,mert úgy gondolom ez nem egy megfizethetetlen horror összeg (nekem a 2000 forintos tápszer sem tűnik annak)és ez a természetes, így kell egy gyerekről gondoskodni. De végül is nekem mindegy adjon neki hígitott bolti tejet.
2010. okt. 4. 12:35
 52/53 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, hogy OFF, de ezt most ki kell írnom magamból, és kicsit idevág.

Szóval a sok "a szoptatás az agyban dől el", "csak az nem szoptat, aki nem akar", "aki nagyon akar szoptatni, annak sikerül" elmélet tulajdonképpen min alapul? Csak mert nem hinném, hogy bárki ÖNSZÁNTÁBÓL akar ilyen helyzetbe kerülni, mint a kérdező, az anyatej ingyen van (már ha van...), a tápszer legjobb esetben is 6000 Ft egy hónapra, ez az anyagi része. Nem is tudhatod, mennyit szeretne enni egyszerre, lehet, a felét kidobod, míg szopni annyit szopik (HA TUD), amennyire szüksége van.

Szoptatni bárhol, bármikor lehet, tápszert nem lehet a semmiből készíteni. Az anyatej hőmérséklete mindig megfelelő, nem kell melegíteni/hűteni, ellentétben a tápszerrel. A mellet nem kell sterilizálni, nem úgy, mint a cumisüveget.

EZEK után akkor megkérdem:

Vajon ki választaná ÖNKÉNT azt az utat, hogy tápszerezi a babáját? És miért mondják sokan, hogy "ez a könnyebb megoldás"?

Így most lehet, hogy hülyén hangzik, de el lehet rajta gondolkodni...

(Az én babám is tápszert kap, nem én akartam, és még sokan vannak így, de ezt bizonygathatjuk azoknak, akiknek minden flottul ment a szoptatásnál...)

2010. okt. 4. 21:50
 53/53 A kérdező kommentje:

KEDVES MINDENKI!

megvettem a tápot-amugy 900 g 15 euro-csak 4 napot késtek a fizuval!

az utolsónak!-nos igen szomorú ha valaki úgy gondolja hogy egy anya szándékosan nem akarja táplálni gyermekét!

DE!személyesen ismerek olyat ainél nem alakult ki a baba-anya kapcsolat és most a nagymama eteti táppal és neveli a kicsit az anya visszament dolgozni.igen ilyen is van

de aki azt írja hogy szoptat és kétségbeesetten keresi a megoldást hogy szaporíthatná a tejét és nem akar táozni azt én megértem-én is így vagyok.-mert az anyatejnél nincs jobb és ha van módszer ami gazdaságosabb mint bogyók teák homeo akkor miért ne??

2010. okt. 5. 12:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!