Mást is taszított a szoptatás gondolata? Vagy egyedül vagyok ezzel? Hogyan oldottátok meg? Vagy jött magától, ahogy a baba megszületett?
Igaz, még van időm felkészülni, de jelenleg, ahogy eddig is úgy állok a dologhoz, hogy eléggé taszít az egész, még a szoptatás gondolata is. Egyébként tervezem majd szoptatni, függetlenül ettől az érzéstől. De egyszerűen annyira fura, taszít a gondolat is, nehezen tudom elképzelni, hogy megszeretem a szoptatást, pedig tisztában vagyok vele, hogy az a legjobb.
Ti hogyan voltatok ezzel?
Nekem volt depresszióm és a fika fóbiám sem magától múlt el. Hosszú évek munkája volt pszichológussal, igen megtehettem volna hogy teret adok a fóbiámnak vagy a depinek, de nem akartam ezektől függnipláne nem anyaként. Hiszti alatt tudom neked lekicsinylés jön le, de amikor valaki meg sem próbál tenni ellene az számomra hiszti. Ha legalább megpróbálta( és itt pszichológust érték vagy meditációt tehát tényleges próbálkozást) és úgy nem ment az megint más, az becsülendő.
Amúgy páromnak pokoli tériszonya van, de mivel építő mérnöki suliba járt ahol falat kell meszelni gyakorlatkent megtanulta uralni a félelmet. MINDEN fóbia legyőzhető de persze nem egyedül és idő kell hozzá plusz szakértelem, van ahol egy pókfóbia Hosszú évek után fokozatosan győzhető le.
Tudom,tudom minek fáradni ezzel ha van tápszer ez már volt tucatszor,de nem is ez a lényeg. Nem gond hogy te a könnyebb utat választottad, az zavar hogy számotokra én vagyok a gonosz amiért 1. Van véleményem és nem egyezik a tieddel 2. Gonosz vagyok amiért képes voltam lépni a fóbia ellen.
Nem a tápszer a gond, nem az hogy te másképp állsz hozzá, az zavar hogy csak Azért vagyok ostoba/beszűkült mert nem osztom a velemenyed és én másképp oldottam meg.
Én nem mondhatom el amit gondolok, de persze engem le lehet szar anyázni csak mert szoptatás közben mobilozok( ami amúgy 2 perces folyamat, szóval nem értem ebben mi a gond az akár 40 perces szoptatás során) és még én vagyok a beszűkült. Szerintem annyiszor támadtak titeket ezért hogy most rajtam veritek le az emiatti frusztraciot, én testesítem meg számotokra az összes beszóló anyukát, de nem rajtam kéne leverni. Veregessétek egymás hátát, szapuljatok ha ettől jobb érzés tölt el és úgy érzitek legalább ITT megvédhetitek az igazotokat ha már a környezetetekben nem, de ettől még nem fog változni a véleményem.
Alias, Miss doki :P
Szoptatásnácik! Csecshuszárok!
A baba érzi ám, amit érzel. Ha ellenérzéseid vannak szoptatás közben, akkor azt is érzi. Tömködjed a mellyedet! Tuszakoljad a gyerek szájába, hányd le a pulyádat a szent szop(tat)ás templomában!
Remek példát fogsz mutatni ha ilyeneken kiakadsz és le hülye picsázol.
Miért lenne egyszerűbb az én fóbiam a tiednel? Minden fóbia leküzdése nehéz. Nem írtam hogy jobb vagyok csak azért írtam le, hogy lehessen látni 1. Nem úgy írok erről hogy nem tudom mi az a fóbia 2. Van igenis megoldás
Ha ebből azt szurted le hogy én jobb vagyok akkor erős kisebbségi komplexusod van.
Végig kulturáltan írtam, erre itt mindenki habzó szájjal válaszol. És ez még csak a szoptatás mi lesz veletek nagyobb kihívás esetén.
Azért írom hogy hiszti,depi mert lusta voltam leírni hogy hisztérikus és depresszió ... nem lekezelésből,de ismét csak annyit írhatok ez mánia hogy folyton támadva vagytok .
Bocsi kérdező hogy eltérítettem kicsit a témádat.
Kérdező ha legalább megpróbálod lekuzdeni a fóbiád, pszichológus segítségével vagy pároddal, jógával hobbival( ami épp bevalik) és ennek ellenére sem tudsz szoptatni már jó anya vagy hisz mindent megtettél az úgy érdekében ami becsülendő. Próbáld a szoptatás jó oldalát nézni, én filmeket nézek közben a netflixen, az eltereli a figyelmem az unalomról, esetedben az undortól.
Ha pedig végképp nem megy akkor tényleg engedd el, mert nincs értelme rágörcsölni,de mivel megpróbálod bűntudatod sem lesz legalább, mikor jönnek az okoskodó játszótéri anyukák.
Alias Miss doki( komolyan tetszik ez a név XD)
Aki meg ezt ilyen komolyan veszi és nem tud magán nevetni csak engem támadni, az ne csodálkozzon, hogy a szoptatástól is begörcsöl... nekem a jógázás sokat segített.;)
És pontosan ki vagy te, hogy megmond kinek melyik utat kéne választani vagy hogy egyáltalán melyik az ún. könnyebb út? Tényleg ennyire nehéz felfogni vagy csak úgy szimplán elképzelni, hogy nem mindenki képes, sőt jobbat mondok, nem is mindenki akarja leküzdeni a saját kis "hisztikéjét" meg "finnyázását", csak hogy téged idézzelek? Vannak, akikből olyan erős ellenérzést, undort és szorongást váltanak ki bizonyos dolgok, hogy egyszerűen nem képesek felülkerekedni rajta. Vagy például nekik tökéletesen megfelel az életük így, a hisztikéjükkel együtt. Na és akkor mi van? Ettől még nem lesz kevesebb a másiktól, de te láthatóan nagyon oda és visszavagy magadtól, amiért ilyen hiper-szuperül legyőzted a fika fóbiádat, gratula. Önmagadat jöttél fényezni egyébként? Csak mert idáig a másik lehordásánál, a másik problémáinak lekicsinylésén és önmagad fényesre nyalásán kívül nem sok egyebet csináltál. Empátia 0 vagy, aki mindenkinél, még az orvosoknál is okosabbnak hiszi magát és aki el sem tudja képzelni, hogy vannak olyan dolgok, amik belülről, zsigerből jönnek és nem lehet őket csak úgy eltüntetni, sőt nem is feltétlen kell.
Akit taszít a szoptatás, az általában eleve nem szereti, ha bárki is birizgálja a mellét, sokakban erős, egyfajta undort vált ki maga a tudat, hogy a testükben tej termelődik, hogy amikor nem szoptatnak is folyik a mellükből a tej. Ők egyszerűen ilyenek, nem kell ebbe belemagyarázni, hogy juj az ilyen nem normális, az ilyennek baja van, az ilyen nőt kezelni kell, menjen pszichológushoz. Már miért kéne?? Mert egy szoptatásnáci anonim a gyk-ról azt mondta? Ugyan, ne nevettess, ha neki így megfelel, akkor neked mi közöd van hozzá? A jó anyaság messze nem a szoptatáson múlik, sőt, semmi köze a kettőnek egymáshoz, bár ezt értelmes ember magától is tudja. Lehetsz te szaranya szoptatással is meg jó anya tápszerezéssel is, élő példának itt vagy te, aki rettentően lekezelően és lekicsinylően beszél itt idegen ember problémáiról és megállás nélkül vagdalkozik, holott köze nincs a másik életéhez, de ő már látatlanban diagnosztizálta a másikat és tudja, hogy ez csak hisztike. Egy deka empátia és megértés nem szorult beléd, de azért még te érzed magad felsőbbrendűnek.
Aki magára veszi így jártnem fényeztem magam csak leirtam hogy oldottam meg. Plusz ez számomra
hogy leirom a véleményem nem elnézést. Tudom egyesek pszichológusnál úgy érzik akkor őrültnek vannak tituálva, de számomra nem szégyen hogy pszichológushoz járok. Leirtam mit gondolok, de ha leszolnak nem maradok kussban. Nem fényeztem, nem kicsinyeltem le senkit,aki annak érzi az erős kisebbségi komplexussal szenved aki mindenben ezt látja, az meg nem az én problémám.
Én ildomosan válaszoltam hát az erre jövő reakcióra viszont nem lennék büszke, főleg hogy majd erre neveled a gyereked a nulla kulturális viselkedésre. De hé te szuperül lealáztál, szuper nő vagyok és akkor már dongetheted a melled hogy névtelenül megaztmondtad XD
De ha ettől neked jobb egészséget hozzá, csak azt sajnálom hogy az ilyen köpködő viselkedés tovább adódik. Hál istennek csak itt találkozom ennyire gyűlölködő, haraggal teli emberekkel, mert a való életben már nem merik vállalni igazi termeszetuket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!