Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mást is taszított a szoptatás...

Mást is taszított a szoptatás gondolata? Vagy egyedül vagyok ezzel? Hogyan oldottátok meg? Vagy jött magától, ahogy a baba megszületett?

Figyelt kérdés

Igaz, még van időm felkészülni, de jelenleg, ahogy eddig is úgy állok a dologhoz, hogy eléggé taszít az egész, még a szoptatás gondolata is. Egyébként tervezem majd szoptatni, függetlenül ettől az érzéstől. De egyszerűen annyira fura, taszít a gondolat is, nehezen tudom elképzelni, hogy megszeretem a szoptatást, pedig tisztában vagyok vele, hogy az a legjobb.

Ti hogyan voltatok ezzel?

2022. jan. 2. 10:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/112 anonim ***** válasza:
90%
Nem taszított, de nem is romantikáztam túl, meg nem emeltem piedesztálra, mint sokan. Nekem sosem jött az a földöntúli érzés, hogy ez most aztán a kötődés, az összetartozás, a minőségi idő, a mindenféle anyasággal kapcsolatos, habos-babos, rózsaszín eszme netovábbja. Számomra egy "kötelező" dolog volt, meg kellett etetni a gyereket, kb ennyi. Pedig imádom mindkettőjüket, de a szoptatás inkább egy amolyan szükséges "rossz", vagy legalábbis kellemetlenség volt.
2022. jan. 2. 11:29
 22/112 anonim ***** válasza:
91%
Jaj persze aki nem akar szoptatni az minimum beteg. Felejtsétek már el ezt. Nem vagyunk egyformák. Attól nem lesz zseni pistike hogy mellet nyomtak a szájába. Mondom ezt úgy, hogy imádok szoptatni. És attól nem kell lenézni a másikat mert más döntést hoz mint mi.
2022. jan. 2. 11:31
 23/112 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! 😊👍 Igazán kedvesek vagytok, jól esik és jól is jön mások tapasztalata, főleg, hogy látom, nem vagyok egyedül ezzel a hozzáállással.

Semmilyen trauma nem ért, szóval nem ez áll a dolog mögött. Egyszerűen nem szeretem. A tejet és a rakott krumplit sem szeretem, s emögött sem áll semmilyen trauma. 😉 Nagyon várom már, hogy kisbabám legyen (megszülessen, jelenleg 13 hetes vagyok, szóval még odébb van😀), szeretgessem, puszilgassan meg minden egyéb, de amikor a szoptatást gondolok, ez első gondolatom, hogy kellemetlen tevékenység, nem akarom csinálni.

2022. jan. 2. 11:39
 24/112 anonim ***** válasza:
86%
Nem kötelező szoptatni,én se szoptattam és kicsit se bánom. Két egészséges nagyobb gyermekem van már.Túl van ez értékelve,külföldön negyed ennyire nem görcsölnek rá.
2022. jan. 2. 11:46
 25/112 A kérdező kommentje:
#24 Én is külföldön élek. Nem is arról van szó hogy nem szeretném egyébként, mert mint írtam is, tervezem. Csak hogy hogyan fog menni ilyen gondolatokkal, az már más kérdés.
2022. jan. 2. 11:48
 26/112 anonim ***** válasza:
80%

24es vagyok.

Megpróbálod és utána eldöntöd. A babádnak teljesen mindegy lesz,hogy anyatejet vagy tápszert kap,ha tele a poci,az pedig ugyanolyan fontos,hogy te is kiegyensúlyozott és boldog légy,tehát kicsit se érezd magad rosszul emiatt. Több év távlatában az ember már csak mosolyog az ilyen anyatej vs. Tapszer, természetes kontra császaŕ, bölcsi vagy nem bölcsi kérdéseken, vitákon 😉

2022. jan. 2. 11:56
 27/112 anonim ***** válasza:
9%
16os és attól nem lettél depressziós hogy megadhattad volna a gyerekednek a legjobbat de a saját hisztid miatt elvetted tőle? Férjed nem undorodott meg tőled?
2022. jan. 2. 12:15
 28/112 anonim ***** válasza:
89%

#27 a fajtád miatt van feszültség a szoptatós és a tápszeres anyukák között.

A normális szoptatós anyukák meg nem értik, hogy miért indítanak aggresszívan a tápszeresek néha. Ugyanez persze megvan a másik oldalon is, ezt nem vitatom.

Mi lenne, ha a saját életeddel foglalkoznál, ahelyett, hogy egy emberbe

- aki bevallotta hogy depressziós lett - belerúgnál még egyet hogy nem-e undorodott meg a párja a döntése miatt.

2022. jan. 2. 12:23
 29/112 anonim ***** válasza:
89%

27-es

A mai tápszerekben minden megvan, amire a babának szüksége van. Jobb lenne bármelyik babának, ha az anyja undorral szoptatná?

"Férjed nem undorodott meg tőled?"

Ez meg milyen kérdés? Miért undorodna meg a férje (bárkinek) azért mert nem szoptat?

2022. jan. 2. 12:23
 30/112 anonim ***** válasza:
91%

És attól a gyerek nem undorodott volna meg a mellemtől, hogyha minden szoptatás alkalmával lehányom, annyira undorodtam tőle?

És a te férjed nem undorodott meg tőled, hogy ilyen negatív, undorító, vádaskodó pitsa vagy?

2022. jan. 2. 12:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!