Mást is taszított a szoptatás gondolata? Vagy egyedül vagyok ezzel? Hogyan oldottátok meg? Vagy jött magától, ahogy a baba megszületett?
Igaz, még van időm felkészülni, de jelenleg, ahogy eddig is úgy állok a dologhoz, hogy eléggé taszít az egész, még a szoptatás gondolata is. Egyébként tervezem majd szoptatni, függetlenül ettől az érzéstől. De egyszerűen annyira fura, taszít a gondolat is, nehezen tudom elképzelni, hogy megszeretem a szoptatást, pedig tisztában vagyok vele, hogy az a legjobb.
Ti hogyan voltatok ezzel?
Én is utálok szoptatni.
Aztán fiamat 13 honapig szoptattam, lanyomat 3.hónapja.
Mivel ez az egyetlen táplalék nekik, és inkább ez mjnt a tápszer, így nem volt kérdés
Én is így voltam
Szülés után sem változott.
Rossz volt, kényelmetlen és számomra "undorító"
Úgyhogy mikor 1 hetes volt a kisfiam úgy döntöttem tápszerrel fogom etetni.
Most 5 hónapos kisfiam. Tökéletes így minden. Nem bántam meg
#3 Köszönöm neked is a választ. Teljesen megértelek.
Persze remélem, hogy esetemben változni fog ez a hozzáállás, de ugye ezt nem tudni előre. Egyelőre nehezen tudom elképzelni.
#4 Köszönöm a választ!
Az az igazság, hogy pl. azt sem igazán szeretem, ha a férjem ér hozzá aktus közben (tudom, intim dolog felhozni, de hát csak egy példa). A gondolat, hogy valaki napi szinten szopogatja... hát nem derít fel. 😐 Persze, lesz majd szó erről is a tanfolyamon.
Ha jól teszed mellre a babát, és ő is ügyes, akkor nem érzel az egészből semmit.
Amit érzel, hogy a pici, puha, meleg, illatos kis teste hozzád simul, megnyugszik, cirógatja a hajad vagy a kezed a pici ujjaival és néz a szemedbe. Ezt lehet benne szeretni.
Jó, hazudok, én azt is szerettem benne, hogy praktikus, mert egyből kész, nem kell melegíteni, sterizilálni, nem fogy el, nem felejtem otthon, és teljesen ingyen van. A húgom nem szoptatott, és állandóan tiszta ideg volt, ha a picivel menni kellett valahova. Termoszos víz, túl hideg, túl meleg, hol csinálja meg, kiömlött, oda a táska, jajjmiteszikmost, hétvégén nem elég a tápszer, ugye tudok adni, meg nincs-e egy ötezresem fizuig, mert nem tud tápszert venni. Gyakorlatilag magukra zárta a lakást, mert akkora cirkusz volt a picivel kimozdulni. Egyfeszt hallgattam, hogy nekem könnyebb, mert szoptatok. Jó, ő mondjuk alapból idegbeteg és mindenen hisztizik.
Örülj, hogy tudsz választani, és tudsz venni tápszert. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!