Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mást is taszított a szoptatás...

Mást is taszított a szoptatás gondolata? Vagy egyedül vagyok ezzel? Hogyan oldottátok meg? Vagy jött magától, ahogy a baba megszületett?

Figyelt kérdés

Igaz, még van időm felkészülni, de jelenleg, ahogy eddig is úgy állok a dologhoz, hogy eléggé taszít az egész, még a szoptatás gondolata is. Egyébként tervezem majd szoptatni, függetlenül ettől az érzéstől. De egyszerűen annyira fura, taszít a gondolat is, nehezen tudom elképzelni, hogy megszeretem a szoptatást, pedig tisztában vagyok vele, hogy az a legjobb.

Ti hogyan voltatok ezzel?

2022. jan. 2. 10:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/112 anonim ***** válasza:
68%

Én is utálok szoptatni.

Aztán fiamat 13 honapig szoptattam, lanyomat 3.hónapja.

Mivel ez az egyetlen táplalék nekik, és inkább ez mjnt a tápszer, így nem volt kérdés

2022. jan. 2. 10:16
 2/112 A kérdező kommentje:
#1 Köszönöm a választ. Én is eldöntöttem már most, hogy szeretném majd szoptatni (ha sikerül, ugye ezt sosem tudni előre), csak nem tudok elvonatkoztatni az alapvéleményemtől a dologgal kapcsolatban.
2022. jan. 2. 10:19
 3/112 anonim ***** válasza:
72%

Én is így voltam

Szülés után sem változott.

Rossz volt, kényelmetlen és számomra "undorító"

Úgyhogy mikor 1 hetes volt a kisfiam úgy döntöttem tápszerrel fogom etetni.

Most 5 hónapos kisfiam. Tökéletes így minden. Nem bántam meg

2022. jan. 2. 10:19
 4/112 anonim ***** válasza:
82%
Nekem két ismerősöm is így volt. Az egyik simán szoptatott és azt mondta, nem is érti magát miért undorodott ettől. A másik viszont az első perctől kezdve tápszereztette a babát. Sokan elfelejtik, hogy a szoptatás akkor a legjobb ha a babának és az ANYÁNAK is jó. Nem ettől függ ki milyen anya. Én imádom szoptatni a babám, de ettől nem vagyok egy kicsit sem jobb anya mint aki tápszerezik. Ettől függetlenül ha szeretnél szoptatni keress fel szakembert, derítsétek ki miért taszít ez, illetve ha itt az ideje vedd fel a kapcsolatot szoptatási tanácsadóval.
2022. jan. 2. 10:20
 5/112 A kérdező kommentje:

#3 Köszönöm neked is a választ. Teljesen megértelek.

Persze remélem, hogy esetemben változni fog ez a hozzáállás, de ugye ezt nem tudni előre. Egyelőre nehezen tudom elképzelni.

2022. jan. 2. 10:23
 6/112 anonim ***** válasza:
81%
Igen, mindig is taszított. Nem szoptattam, tápszeres volt kezdettől fogva.
2022. jan. 2. 10:26
 7/112 A kérdező kommentje:

#4 Köszönöm a választ!

Az az igazság, hogy pl. azt sem igazán szeretem, ha a férjem ér hozzá aktus közben (tudom, intim dolog felhozni, de hát csak egy példa). A gondolat, hogy valaki napi szinten szopogatja... hát nem derít fel. 😐 Persze, lesz majd szó erről is a tanfolyamon.

2022. jan. 2. 10:26
 8/112 A kérdező kommentje:
#6 Köszönöm. Úgy látszik vagyunk egy páran ezzel.
2022. jan. 2. 10:27
 9/112 anonim ***** válasza:
86%
Igen, mindig taszított. A kórházban erőltették. Otthon már tápszert kapott.
2022. jan. 2. 10:36
 10/112 anonim ***** válasza:
28%

Ha jól teszed mellre a babát, és ő is ügyes, akkor nem érzel az egészből semmit.

Amit érzel, hogy a pici, puha, meleg, illatos kis teste hozzád simul, megnyugszik, cirógatja a hajad vagy a kezed a pici ujjaival és néz a szemedbe. Ezt lehet benne szeretni.

Jó, hazudok, én azt is szerettem benne, hogy praktikus, mert egyből kész, nem kell melegíteni, sterizilálni, nem fogy el, nem felejtem otthon, és teljesen ingyen van. A húgom nem szoptatott, és állandóan tiszta ideg volt, ha a picivel menni kellett valahova. Termoszos víz, túl hideg, túl meleg, hol csinálja meg, kiömlött, oda a táska, jajjmiteszikmost, hétvégén nem elég a tápszer, ugye tudok adni, meg nincs-e egy ötezresem fizuig, mert nem tud tápszert venni. Gyakorlatilag magukra zárta a lakást, mert akkora cirkusz volt a picivel kimozdulni. Egyfeszt hallgattam, hogy nekem könnyebb, mert szoptatok. Jó, ő mondjuk alapból idegbeteg és mindenen hisztizik.

Örülj, hogy tudsz választani, és tudsz venni tápszert. Ennyi.

2022. jan. 2. 10:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!