Mást is taszított a szoptatás gondolata? Vagy egyedül vagyok ezzel? Hogyan oldottátok meg? Vagy jött magától, ahogy a baba megszületett?
Igaz, még van időm felkészülni, de jelenleg, ahogy eddig is úgy állok a dologhoz, hogy eléggé taszít az egész, még a szoptatás gondolata is. Egyébként tervezem majd szoptatni, függetlenül ettől az érzéstől. De egyszerűen annyira fura, taszít a gondolat is, nehezen tudom elképzelni, hogy megszeretem a szoptatást, pedig tisztában vagyok vele, hogy az a legjobb.
Ti hogyan voltatok ezzel?
"Miért kell mindig mindenkinek azt gondolni, hogy akit taszít a szoptatás, azzal trauma történt és nem normális"
Nem feltétlenül a szoptatás miatt kérdeztem, hanem mert azt írta a, kérdező, ha a férje hozzáér a melléhez, az is zavarja. Ezért kérdeztem, nem történt-e vele valami, ami miatt kellemetlen, ha a mellével csinál valaki valamit, mert ha szoptatni akar, az is lehet egy úgy, hogy tudatosítani, milyen okból van mellfóbiája, hátha fel lehet oldani, hogy ne kényszernek élje meg a szoptatást.
A covid elleni oltás egy nagy szhar! Aki terhesen beoltatta magát, az is egy nagy szhar!
Kötődés... nagy fhaszt! Akkor egy gyerek a testvéréhez, apukájához hogy tud kötődni? Nagyihoz, papihoz? Vagy itt már mindenki szoptat mindenkit?
Kedves 34
Kötődés alatt azt értem amikor kell a TESTI kontakt, mert az újszülött számára ijesztő a világ és ez az egyik ami megtudja nyugtatni. Az oltás nem hülyeség, olyan hasznos mint a többi kötelező oltás. De nem is ez a lényeg, mert a kérdés a szoptatásról szól, így maradjunk annál.
A testi konktakt megvan akkor is ha megöleled a gyereket... komolyan mintha valami fém karokkal messziről lennének etetve, szemkontaktus nélkül, ridegen a tápszeres babák..
Ha cumisüvegből eszik a gyerek, ott van az anyja/apjai karjaiban, szemkontaktus is van, annyi hogy nem a melledre cuppan rá hanem az üvegre, de ugyanúgy lehet cirógatni közben, énekelni neki, beszélni hozzá, ugyanúgy hallja a szívdobogásod, és ugyanúgy megnyugszik és elalszik a karjaidban.
A szoptatás nem egy különleges dolog, és nem marad ki semmiből a gyerek. Az anya és baba közötti testi és lelki kötődés a fontos nem az hogy szívja-e a melled.
A tej táplálék, az ölelés meg a szeretet.
Az oltás ellenesek pedig olyanok mint a laposföld hívők.
Újfent nagyon szépen köszönöm a válaszokat! 😊👍
Viszont azt sajnálom, hogy vannak olyan válaszolók, akik nem tudnak elvonatkoztatni, nem tudják megérteni, hogy nem mindenki egyforma és hogy az ilyen dolgok nem parancsszóra működnek, ahogy nagyon sok minden más minden sem az életben. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!