Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mást is taszított a szoptatás...

Mást is taszított a szoptatás gondolata? Vagy egyedül vagyok ezzel? Hogyan oldottátok meg? Vagy jött magától, ahogy a baba megszületett?

Figyelt kérdés

Igaz, még van időm felkészülni, de jelenleg, ahogy eddig is úgy állok a dologhoz, hogy eléggé taszít az egész, még a szoptatás gondolata is. Egyébként tervezem majd szoptatni, függetlenül ettől az érzéstől. De egyszerűen annyira fura, taszít a gondolat is, nehezen tudom elképzelni, hogy megszeretem a szoptatást, pedig tisztában vagyok vele, hogy az a legjobb.

Ti hogyan voltatok ezzel?

2022. jan. 2. 10:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/112 anonim ***** válasza:
97%

Olyan nincs, hogy nem fogadja el a cumisüveget és muszáj mellre tenni. Ha a baba éhes el fogja fogadni, nem 1 és nem 2 anyukával fordul elő, hogy nem lövell be vagy alig van teje és kell a tápszeres pótlás. Ahogy sokaknak van fenntartásuk a szoptatással kapcsolatban, emiatt első pillanattól tápszereznek. Gondolhatod, hogy egyik ilyen baba sem hal éhen.

Amúgy meg amíg a pelenkázásnál nincs opció vagy más “megoldás”, mint hogy szépen tisztába teszed, addig szoptatni halistennek nem kötelező, ott más alternatíva is van, történetesen a tápszer ugyebár.

2022. jan. 2. 21:45
 42/112 anonim ***** válasza:
97%

Az én fiam mikor világra jött nem került mellre mert műtöttek engem és kapott üvegből tápszert. Egy pillanatig se volt baja ezzel, rácuppant mint egy kis vámpír, leküldött 40 ml-t. Kellett is neki, mert a vércukor szintje le volt esve és sajnos, nem sajnos neki nem volt lehetősége arra várni hogy ott teremjek.

Elfogadja azonnal az üveget nem kell félni.

2022. jan. 2. 22:21
 43/112 anonim ***** válasza:
23%

Hát tudom hihetetlen,de az enyém akkor sem hajlandó elfogadni a cumisüveget(több félét próbáltunk) sem a sima cumit(abból is több féle volt) kiköpi és kész. Ahogy én elhiszem, hogy van akinek egyszerűen nincs teje, úgy szerintem azt is ellehetne hinni hogy van akinek nem jön össze a cumisüveg.

Férjem undorodik a kakitól mégis kicseréli a pelust és ha én undorodnék a szoptatástól akkor is megszoptatnám, a szülőség nem kívánság műsor és hol van még a neheze pl. dac korszak(kis gyerek kis probléma nagy gyerek nagy probléma), aki persze nem tud tejet adni az megint más eset,de csak azért nem szoptatni mert fúj undi, háát azt nem tudom megérteni.

Tény viszont hogy sosem szólnék le senkit azért mert táppal etet, az ő gyereke az ő dolga.

2022. jan. 2. 23:04
 44/112 anonim ***** válasza:
95%
Nem is kell megértened, ugyanis ez mindenkinek a totális magánügye. Még egyszer: a pelenkázás helyett NINCSEN más opció, ellenben a szoptatás helyett bizony van, méghozzá a tápszer. Semmi értelme undorral és/vagy gyomorgörccsel szoptatni minden alkalommal, az nem jó sem a babának, sem az anyának. Csak azért mert szültél még nem kell feláldozni magad az anyaság szent oltárán, a gyerek tökéletesen felnő tápszerrel is, ennyi. A gyereknek kiegyensúlyozott anyára van szüksége.
2022. jan. 2. 23:15
 45/112 anonim ***** válasza:
96%
Én se szeretnék szoptatni. Undorodom már a gondolattól is, hogy a testem tejet termel, és azt sem tudom elviselni, hogy valaki a mellbimbómhoz ér. Nem ért semmilyen trauma korábban. Ilyen vagyok és kész.
2022. jan. 3. 00:17
 46/112 anonim ***** válasza:
2%

Dehogy nincs pelenkázás más opció, pl. nem te csinálod van ismerősöm aki annyira rosszul van hogy nem hajlandó csinálni(na ez sem normális) az undor lenyelése nem emel piedesztálra , nem leszek hősies anya,de pl. utálok főzni mégis meg fogom tenni mert a gyereknek kell normális étel. Undorodom a fikától(szó szerint undor fog el tőle, kiráz a hideg stb.) mégis kiszívom orrszívóval mert nem akarom hogy betegebb legyen. Férjem olyan szinten undorodik a kakitól hogy hányingere van tőle, mégis megembereli magát, pedig átadhatná nekem a gyereket,de úgy van vele az ő gyereke és ez bizony ezzel jár.

A szoptatás is ilyen, ha tudok szoptatni (vagyis fizikailag képes vagyok rá) akkor miért ne adnám meg ezt a gyerekemnek? Tehet ő róla hogy én undorodnék a szoptatástól? Nem, mert én döntöttem el hogy a világra hozom nem ő, tehát lenyelem az undort és teszem a dolgom, mert nem ő kérte hogy a világra jöjjön.

Ez nem feláldozás, közben netflixet nézem, élvezem az életet, nem megterhelő a szoptatás mert leülök a kanapéra és amíg szopizik sorozatot nézek.

De elsiklottál a fölött amit írtam, hogy nem szólnék le egy anyát sem e-miatt mert mindenki úgy nevel ahogy akar, amíg az nem az én gyerekem kárára megy( pl. a gyereke veri az enyém).

Én elfogadom, hogy oké te tápszerrel eteted (és az elfogadás és a megértés két külön dolog, elfogadom hogy ezt teszed,de nem fogom megérteni), azt miért nem lehet elfogadni akkor hogy én meg nem, mert nálam nincs cumisüveg opció kedves 44-es?

2022. jan. 3. 01:39
 47/112 anonim ***** válasza:
90%
És hogyha nem sikerül lenyelni az undort? Hogyha depressziós leszel tőle? Vagy lehányod a gyerekedet?
2022. jan. 3. 05:56
 48/112 anonim ***** válasza:
1%
47es a kanodat is lehányod ha szex közben a melledhez ér? Ha nem, akkor nem undorodsz csak hisztizel
2022. jan. 3. 06:33
 49/112 anonim ***** válasza:
0%
48-nál a pont
2022. jan. 3. 10:10
 50/112 anonim ***** válasza:
0%

De ennyit az itteni anyákról, én le vagyok pontozva mert nem tudok cuclisüvegből etetni ezért szoptatok, de bezzeg ők megsértődhetnek ha megvan erről a véleményem és 8gen csak vélemény mert én pl. Nem mondtam hogy úú feláldozod magad az anyaság szent oltárán meg ilyenek. Valahogy nem kezdtem a másik oldalt alázni, de úgy látszik nekem tiszteletben kell tartani a tápszeres anyákat, de fordítva ez nem igaz.

Gondolom már megszoktak hogy egyből vedekezniuk kell.

Megjegyzem a szoptatás nemfeláldozás hanem alap dolog, a cicink erre lett kitalálva. Felaldozas az lenne ha 3 műszakban dolgoznék 3 gyerek mellett....

2022. jan. 3. 10:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!