Mást is taszított a szoptatás gondolata? Vagy egyedül vagyok ezzel? Hogyan oldottátok meg? Vagy jött magától, ahogy a baba megszületett?
Igaz, még van időm felkészülni, de jelenleg, ahogy eddig is úgy állok a dologhoz, hogy eléggé taszít az egész, még a szoptatás gondolata is. Egyébként tervezem majd szoptatni, függetlenül ettől az érzéstől. De egyszerűen annyira fura, taszít a gondolat is, nehezen tudom elképzelni, hogy megszeretem a szoptatást, pedig tisztában vagyok vele, hogy az a legjobb.
Ti hogyan voltatok ezzel?
Nyafka pc mamák fóruma, komolyan nincs jobb dolgotok? Az sem jobb aki itt védte magát de a többiek is idegbetegek.
Oké egyik tud szoptatni, a többiek nem akarnak és akkor mi van?
Az is szánalmas aki szopi mániás és az is aki csak azért se fog. Mint amikor egy gyerek úgy utálja a brokkolit, hogy meg se kóstolta. Itt is úgy utáltok szoptatni, hogy meg se próbáljátok, aki meg leszól titeket arra mert tüzet okádtok, mert valahol érzitek, hogy ez nem hétköznapi viszolygás, de ti csak azért is szuper anyák vagytok, hisz ti nem szoptattok, azta ennyi véranyát egy helyen.
Végig olvastam a kommenteket és egyik oldal sem jobb, mindenki itt unatkozó anyuka aki halál büszke arra hogy szoptat vagy nem szoptat, micsoda teljesítmény 🤦♀️
Szerintem is ez fóbia és nem undor. Undor az ha nem eszek brokkolit, de elképzelni, hogy jön a tej meg társai és előre undorodni,na az már beteg.
Én vissza olvastam a kommentjeimet az elején szépen írtam le mit gondolok, itt meg sehol sincs fóbia aztán valaki hisztinek írta le na onnantól jöttek az indulatok és bárki aki nem azt írta oké a nem szoptatás egyből el lett küldve a francba. Szerintem a hiszti íróval engem össze is kevertek, most hogy visszaolvasom, nem is értettem ezt miért hozták folyton fel.
Igen itt mindenkit lenéztem aki nem tudott kulturáltan válaszolni, de bezzeg cserébe a szopinácizas után elvárta volna az empatikus választ ... 3ngem sosem izgatott ki szoptat, ki nem, de ez a undorító stílusú válaszolgatás már nevetséges szintű. Lek..rváznak és legyek empatikus miért? Aki ilyeneket ír rám holott én egy csúnya szót sem írtam akkor mire fel legyek empatikus? Miért legyek empatikus amiért utaltok szoptatni? Én érezzem át ti miért utaltok szoptatni, de cserébe nektek nem kell át érezni én miért próbáltam a saját utálatomon túllepni, a ti tej utálatokot miben más a fika utalatnál? És akkor ti papoltok empátiárol... ha egy undort nem tudsz legyőzni az fóbia, ez van fogadjátok el. Az meg hogy szoptattok e vagy sem teljesen hidegen hagy, az zavar egyedül hogy empátiárol papoltok két pitsa és k..rva anyázás közben 🙄
Akkor erre válaszolj kérlek, ha már olyan k.rva nagy okosnak vallod magad:
Mégis milyen módon változik a tápszer összetétele a nem tudó és a nem akaró szoptani anyák gyermekeinél? Aki nem tud szoptatni, ott rendes tápszer megy a gyereknek, aki pedig nem akar, annak a gyereknek cián meg higany lesz a tápszerébe?
És miért beszélsz úgy, mintha a nem szoptató anyák kárt tennének a gyerekükben? Tudod te mit jelent az, hogy kárt tesznek valakiben? A tápszer majdnem ugyanolyan, mint az anyatej. Semmivel se lesz több egy gyerek attól, mert az anyja csecsét szopkodta.
A kérdező azt kérdezte hogyan oldhatná meg, erre jöttek a magukat önigazoló anyukák, hogy " én se szoptatom nem gond" ami önmagában kedves csak a kerdezonek nem az volt a kérdése hogy ő okés-e hanem hogy miképp tudna ezen túllépni. Van aki nem magára gondol és kérdezőnek is válaszol?
Egyrészt próbáld magad fokozatosan meggyőzni, hogy amit teszel az a gyerekért van. A tested erre van kitalálva és ebben nincs semmi undi, plusz betegség esetén a tested az ellenanyagot is átadja, legyen az nátha, influenza stb.
Másrészt ez nem tart örökké, ez is vígasztaljon, már 6 hónaposan eljezdődhet a hozzátáplálás, plusz 4 hónapos korig fontos a csak anyatejes táplálás a védettség miatt, utána jöhet tápszer, végül pedig csak egy próba után tudod eldönteni tényleg undorodsz-e tőle, de ha eleve meggyőződ magad róla, hogy undi lesz akkor nem tudsz majd ettől elvonatkoztatni. Szóval sok múlik azon hogy agyilag hogy állsz majd rá.
Ha ezek sem működnek segíthet szakember és ha ez sem jó akkor add fel és irány a tápszer,de legalább elmondhatod magadról, hogy te mindent megtettél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!