Mi történik akkor ha ezt teszem? (vitatott kérdés)
Amikor a kórházban hozzák az első etetésre és én vissza utasítom? Kap tápszert? Engem se piszkálnak utána?
(kell a nagy pofa a bent lévőkhöz ilyenkor?)
Köszönöm. 36H
Miért nem csinálod azt, hogy amíg a kórházban vagytok - ez jó esetben max 3 nap - megpróbálod szoptatni, hiszen tök mindegy, a későbbiekben akarod-e vagy sem, a tejed be fog lövellni és azzal úgyis csinálni kell valamit... aztán otthon azt csinálsz, amit akarsz.
Elég határozottnak tűnsz... hogy ez azért van-e, mert már többedik baba, vagy azért, mert első... szóval ha az utóbbi, akkor annyit hozzáfűznék, hogy utáltam az elején a szoptatást, nagyon nehezen barátkoztam meg a gondolatával, pláne a gyakorlatban, de azt kell mondanom, végül is nem bántam meg, hogy próbálkoztam, mert mostanra nagyon megszerettem... és igen, számít a kötődés kialakulásában, mondhat bárki bármit - én sem hittem - de szoptatni csak te tudod, a cumisüveget bárki be tudja dugni a babád szájába...
De valóban, ez a hozzáállás így, magyarázat nélkül nagyon ellenszenves...
Most ez egyszer NE LEGYÉL ÖNZŐ és babád érdekeit nézd. a természet így találta ki,a szoptatás a szülés természetes folytatása.
Sokkal nagyobb áldozatokat is kell majd hoznod gyerekedéért,de ha ez sem tudod megtenni.....no comment
"Kr.e. 2250 körül Hammurapi törvénykódexe rögzíti a nő, és a gyermek jogi helyzetét. Kihirdette, milyen büntetésre számíthat a kötelességét elmulasztó szoptatós anya vagy dajka.
Az ókori Rómában az anyától elvárták, hogy maga szoptassa csecsemőjét. Lenézték, sőt hűtlenséggel vádolták azt a nőt, aki nem szoptatott"
Ha nem szoptatod a babád, már életének első napján megtagadod tőle azt, ami neki a legjobb. Mi lesz később?A kommentjeidből ítélve te az a fajta anya leszel, aki ha sír a gyermek, majd oda kiabál, hogy "jó lenne már abbahagyni".
Én igazán nem akarok kötöszködni veled, de ne azt vedd figyelembe,hogy te mit szeretnél, hanem azt, hogy a babádnak mi a legjobb.
Remélem a gyermekjólét időnként a körmödre néz majd a későbbiekben.
Az ilyenek a későbbiekben adnak rá egyéb okot, hogy foglalkozniuk kelljen velük!Nem a szoptatás elmulasztására gondoltam elsősorban.
Hajthatatlan vagy?Egy kicsit sem hajlassz afelé, hogy mégis csak szoptasd majd a babádat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!