Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi történik akkor ha ezt...

Mi történik akkor ha ezt teszem? (vitatott kérdés)

Figyelt kérdés

Amikor a kórházban hozzák az első etetésre és én vissza utasítom? Kap tápszert? Engem se piszkálnak utána?

(kell a nagy pofa a bent lévőkhöz ilyenkor?)

Köszönöm. 36H

2010. szept. 6. 07:44
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/127 A kérdező kommentje:
nem a gyereket utasítom, hanem a szoptatást.
2010. szept. 6. 10:25
 22/127 anonim ***** válasza:
73%
Ha rooming-in szobában szerenél lenni, akkor ott nem adnak tápszert. Legalábbis ahol én voltam ott semmit nem adtak, csak esetleg teát, ha kértél.
2010. szept. 6. 10:32
 23/127 anonim ***** válasza:
84%

Miért nem csinálod azt, hogy amíg a kórházban vagytok - ez jó esetben max 3 nap - megpróbálod szoptatni, hiszen tök mindegy, a későbbiekben akarod-e vagy sem, a tejed be fog lövellni és azzal úgyis csinálni kell valamit... aztán otthon azt csinálsz, amit akarsz.

Elég határozottnak tűnsz... hogy ez azért van-e, mert már többedik baba, vagy azért, mert első... szóval ha az utóbbi, akkor annyit hozzáfűznék, hogy utáltam az elején a szoptatást, nagyon nehezen barátkoztam meg a gondolatával, pláne a gyakorlatban, de azt kell mondanom, végül is nem bántam meg, hogy próbálkoztam, mert mostanra nagyon megszerettem... és igen, számít a kötődés kialakulásában, mondhat bárki bármit - én sem hittem - de szoptatni csak te tudod, a cumisüveget bárki be tudja dugni a babád szájába...

De valóban, ez a hozzáállás így, magyarázat nélkül nagyon ellenszenves...

2010. szept. 6. 10:53
 24/127 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos hogy a kérdező azért nem akar szoptatni mert félti a mellét. Én sem ezért idegenkedtem a szoptatásnak még a gondolatától is, ennek inkább pszichés okai voltak. Ennek ellenére szoptattam 6 hónapig, de nagyon rá kellett készülnöm lelkileg és kimondhatom nagyon nem szerettem, nem élveztem egy percét sem. Csak azért csináltam mert az első 6 hónapban a babának tényleg fontos az anyatej (Bár hangsúlyozom hogy tápszeren is felnőnek egészséges gyerekek). Mindegy, nem akarlak rábeszélni, meggyőzni hiszen a kérdésed nem erre irányult. Szerintem még a szülés előtt érdeklődj az adott kórházban akár hivatalosan, akár nem hivatalosan hogy mi ilyenkor a szokás hogy ne akkor érjen meglepetés. Tudakold meg hogy kezelik ott ezt a helyzetet. Ne érezd magad bűnösnek emiatt, senkinek nincs joga még csak sandán sem nézni rád , ha valaki esetleg megjegyzéseket tenne azt nyugodtan világosítsd fel hogy ez nem az ő dolga, mert ez tényleg csak és kizárólag a te magánügyed.
2010. szept. 6. 11:05
 25/127 anonim ***** válasza:
100%
Szia, egy ami nagyon fontos, szoptatni nem akarsz de a gyerekedet viszont szereted, éppen ezért azt mindenképp tedd meg hogy amikor viszik hozzád szopizni akkor mindenképp jelezd a csecsemősnek hogy te nem fogod a picit etetni, mert pl. ahol én szültem csak cukrosvizet adtak a babáknak és tápszert nem, viszont ha tudják hogy nem szoptatsz akkor adni kell neki enni.
2010. szept. 6. 12:01
 26/127 anonim ***** válasza:
78%

Most ez egyszer NE LEGYÉL ÖNZŐ és babád érdekeit nézd. a természet így találta ki,a szoptatás a szülés természetes folytatása.

Sokkal nagyobb áldozatokat is kell majd hoznod gyerekedéért,de ha ez sem tudod megtenni.....no comment

"Kr.e. 2250 körül Hammurapi törvénykódexe rögzíti a nő, és a gyermek jogi helyzetét. Kihirdette, milyen büntetésre számíthat a kötelességét elmulasztó szoptatós anya vagy dajka.

Az ókori Rómában az anyától elvárták, hogy maga szoptassa csecsemőjét. Lenézték, sőt hűtlenséggel vádolták azt a nőt, aki nem szoptatott"

2010. szept. 6. 12:07
 27/127 anonim ***** válasza:
79%
2010. szept. 6. 13:05
 28/127 anonim ***** válasza:
56%

Ha nem szoptatod a babád, már életének első napján megtagadod tőle azt, ami neki a legjobb. Mi lesz később?A kommentjeidből ítélve te az a fajta anya leszel, aki ha sír a gyermek, majd oda kiabál, hogy "jó lenne már abbahagyni".

Én igazán nem akarok kötöszködni veled, de ne azt vedd figyelembe,hogy te mit szeretnél, hanem azt, hogy a babádnak mi a legjobb.

Remélem a gyermekjólét időnként a körmödre néz majd a későbbiekben.

2010. szept. 6. 13:18
 29/127 A kérdező kommentje:
gyermekjólét ilyenekkel nem foglalkozik.
2010. szept. 6. 13:29
 30/127 anonim ***** válasza:
24%

Az ilyenek a későbbiekben adnak rá egyéb okot, hogy foglalkozniuk kelljen velük!Nem a szoptatás elmulasztására gondoltam elsősorban.

Hajthatatlan vagy?Egy kicsit sem hajlassz afelé, hogy mégis csak szoptasd majd a babádat?

2010. szept. 6. 13:34
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!