Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi történik akkor ha ezt...

Mi történik akkor ha ezt teszem? (vitatott kérdés)

Figyelt kérdés

Amikor a kórházban hozzák az első etetésre és én vissza utasítom? Kap tápszert? Engem se piszkálnak utána?

(kell a nagy pofa a bent lévőkhöz ilyenkor?)

Köszönöm. 36H

2010. szept. 6. 07:44
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/127 anonim ***** válasza:
22%
szerintem ez egy nagy kamu kérdés. valaki nagyon unatkozik.
2010. szept. 8. 19:38
 92/127 anonim ***** válasza:
22%
Már bennem is felmerült, hogy kamu.
2010. szept. 8. 19:42
 93/127 xStefix ***** válasza:
100%

Háát, én nem jelentek ki kapásból olyat, hogy felelőtlen vagy/voltál már akár az első gyerknél is, de alapjaiban én is a többséggel értek egyet.

Ha a párod igen jó szakmában dolgozik, ahogy írtad, akkor, gondolom, elég jól is keres. És ha ez így van, akkor szerintem meg lehetne vele beszélni, hogy te hagy maradhass otthon a kicsivel a suli folytatása helyett, legalább csak 1 évig. Szerintem egy kicsit is normális, komoly és felelősségteljes apa támogatna téged ebben. Az okokat most nem írnám le, szerintem mindenki tudja, hogy mennyivel előnyösebb lenne, ha az újszülötted veled lenne és nem a nagyijával. (Egyébként arra is kíváncsi lennék, vajon a nagyinak mi a véleménye minderről. Mert ha nem úgy gondolja, hogy a gyereknek az anyja mellett a helye, szinte mindenáron, legalább az első "kritikus", érzékeny időszakban, akkor..)

Ha te már eddig is gyest kaptál az első gyerek után (gondolom, most is ezt fogod kapni), akkor meg főleg tudnod kellett, hogy mit vállalsz/tok. Így már senkinek nem lehet új a helyzet, a párod is tudhatja, mire számítson, anyagilag is. (Bár azért 2 gyerek már többe kerül, mint 1, de azért nem kétszeresen.)

Azon mondjuk csodálkozom, hogy ilyen fiatalon, mindenféle végzettség nélkül is tervezetten vágtatok bele a kistesóba, dehát nem vagyunk egyformák. Viszont mindenképp tudnod kellene/kellett vona, hogy mivel jár ez az egész - de nekem sem tűnik úgy, hogy alaposan végiggondoltátok volna. (Igaz, mi csak a töredékét tudjuk a valóságnak.)

Én mondjuk már 28 vagyok, a lányom 2,5 éves, gyest kapok utána és én is most kezdtem el egy fősulit (estin). De pont azért csak most, mert egyrészt úgy gondolom, hogy 1 évvel ezelőtt még nagyon kicsi lett volna hozzá, másrészt pedig én még mondjuk mindig szoptatom. Persze annak is megvan a maga hátránya, ha ennyi idősen még nem dolgoztam, nincs sulim se és van már egy (nem tervezett) gyerekem (nem is példának szántam magam) - viszont ha újra játszódna a terhességem, ugyanígy csinálnám. Semmiért nem adnám azokat az időket, amiket vele tölthettem itthon, "édeskettesben". Anyagilag mi sem dúskálunk, de eddig szerencsére mindig sikerült megoldani a gondokat.

Nem akarlak kioktatni, nem is annak szánom a hsz-em, de talán érdemes lenne arról az oldalról is megközelíteni a kérdést, hogy a babádnak MOST mire lesz szüksége, nem x év múlva! Hidd el, az ő számára nem az lesz a fontos, hogy x év múlva mit fogsz tudni neki megvenni, hanem az, hogy az élete első (és majdhogynem legfontosabb) évei alatt ott álltál-e mellette, te voltál-e az a bizonyos első számú gondozó.

Ne dőlj be annak a mai hiedelemnek, hogy a pénz fogja megkönnyíteni a család életét. Ha ti, a család tagjai nem tudtok egymás támaszai lenni emberileg is, akkor a pénz már semmit nem fog számítani. Ezt a biztonságot pedig most kell majd létrehoznod, az első években.

2010. szept. 8. 19:45
 94/127 A kérdező kommentje:
köszönöm kedves utolsó.
2010. szept. 8. 19:50
 95/127 anonim ***** válasza:
22%
Kamu kérdés, csak vitát akart índítani. Ilyen a valóságban nincs. Én is bedőltem, írtam több kommentet is.
2010. szept. 8. 19:50
 96/127 anonim ***** válasza:
23%
Én drágám konkrétan szájon vágnálak a csecsemős helyébe.Aberrált vagy.
2010. szept. 8. 21:18
 97/127 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! Kicsit elfajultak itt a dolgok, de azt mondom inkább szoptass. Ezt soha többé nem tudod megadni a gyermekednek minden mást igen. Ha a férjed/párod jól dolgozik jó helyen akkor nyugodtan halaszthatsz a suliból. Ha ne akkor maradj otthon szoptatni hidd el a tanárok elnézik a diáktársak odaadják az anyagot és le fogsz tudni vizsgázni. Sokan igy csinálják!! Meg lehet oldani csak kicsit akarni kell. És ne félj minden menni fog! Azért remélem még elgondolkodsz rajta hogy szoptass! A legjobbakat kívánom!
2010. szept. 8. 21:26
 98/127 anonim ***** válasza:
31%
21:18-as! Az agresszív, lekezelő stílusodat vidd máshova, annak aki eltűri. Itt ne üss meg ilyen hangnemet, mert a kérdező sem tette.
2010. szept. 8. 21:29
 99/127 anonim ***** válasza:
34%
dehogynem,azzal,hogy egyáltalán ilyet kérdezett.ez csak annyira lekezelő,amennyibe ő nézi a saját gyerekét.Sz@rba se...
2010. szept. 8. 21:32
 100/127 anonim ***** válasza:
23%
21.28-as véleményét osztom! Az ilyen nem érdemel mást!!!
2010. szept. 8. 22:10
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!