Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi történik akkor ha ezt...

Mi történik akkor ha ezt teszem? (vitatott kérdés)

Figyelt kérdés

Amikor a kórházban hozzák az első etetésre és én vissza utasítom? Kap tápszert? Engem se piszkálnak utána?

(kell a nagy pofa a bent lévőkhöz ilyenkor?)

Köszönöm. 36H

2010. szept. 6. 07:44
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/127 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy megdöbben a nővér, de ha nem akarod szoptatni, akkor határozottan mond meg és kész. A szobatársakkal meg ne foglalkozz, ez csak rátok tartozik!

Én nagyon imádtam szoptatni, remélem most is sikerül majd, de biztosan nem szólnék bele, hogy hogyan csinálja más.

Amikor az elsőt szültem, egy anyuka volt csak a szobában, aki rögtön a szülés után már mondta nekünk, hogy ő nem akar szoptatni, mert annyira idegen tőle és fél tőle stb. Meghallgattuk, nem estünk neki, semmi veszekedés vagy szúrós tekintet.

Tápszert rögtön fog akkor kapni, kimész majd a csecsemősökhöz és meg fogják mutatni, hogyan kell keverni, hogy tudod megmelegíteni, hol tudod a cumisüveget sterilizálni stb.

Más anya tejét csak akkor adnák a babádnak, ha valami orvosi indokkal nem szoptatnál vagy koraszülött lenne stb (tudom, mert hónapokig adtam le tejet gyűjtőbe).

Összességében egyébként ez mázli kérdése, attól függ milyen nővéreket és szobatársakat fogsz ki.

Azért remélem meggondolod magad :)

2010. szept. 6. 08:05
 12/127 anonim ***** válasza:
68%

minek neked a gyerek? Ezzel a hozzáállással. Nem a tápszer miatt, mert azt szíved joga eldönteni. Hanem maga a kérdésed: hozzák a babát első etetésre és te elutasítod- mit mondasz, vigyék innen, én ugyan nem etetem.

Meg kap tápszert? Hát remélem, azért éhen halni nem hagyják, nyilván meg fogják etetni.

És ki piszkálna téged? Gondolod foglalkozik ott bárki is veled meg a gyerekeddel, ráadásul miért is tennék? Magyar egészségügyben? Még azzal sem, akivel/amivel kéne. belenyomják a tápszert, aztán kész. Ennyivel is kevesebb a gondjuk.

2010. szept. 6. 08:13
 13/127 anonim ***** válasza:
79%
gondolom a cicidet félted.... hááát... a helyedben meggondoltam volna a babát. De most már mindegy. Remélem azért más keélrdésekben az Ő érdekét nézed nem a magadét.
2010. szept. 6. 08:33
 14/127 anonim ***** válasza:
88%

nem értem ezt a kérdést!!

magával a szoptatással kezd el kialakulni a kettőtök kapcsolata, amit te megtagadnál??? Miért vállaltad, ha még a születése előtt te kikötöd, márpedig te nem fogsz szoptatni!! Minden anya vágya, hogy teje legyen és szoptathasson...

2010. szept. 6. 08:41
 15/127 anonim ***** válasza:
83%

Nem kell velük közölni, hogy nem akarsz szoptatni, úgyis megmutatják, hogyan kell tápszerrel megetetni, ugyanis az első napokban a legtöbb anyának nincs teje (illetve kolosztrum van, de az nagyon kevés, és a magyar kórházakban még nem hisznek az igény szerinti szoptatásban). Tehát adsz neki tápszert, és senkinek sem kell mondani semmit. A szobatársaid fognak csodálkozni, hogy nem rakod mellre, nekik kénytelen leszel megmagyarázni, de a nővéreket csak az érdekli, hogy hány millit evett, az nem, hogy mit. Ahol én szültem, nem gyűjtik az anyatejet, és csak tápszerrel etetik a babákat.

Az engem is érdekelne, miért nem akarsz szoptatni. Furcsa, hogy ezt így előre eldöntötted, lehet, hogy ha kezedbe adják a babádat, máshogy fogod gondolni. Még valami: ha belövell a tejed, muszáj lesz lefejned, és lassan elapasztani, mert egyébként mellgyuladást kapsz.

2010. szept. 6. 09:12
 16/127 anonim ***** válasza:
39%
Utolsó vagyok. Azért gondold ezt még át alaposan a szülésig. A tápszer és a cumi soha nem fogja ugyanazt nyújtani a babádnak, mint az anyatej ciciből. Az immunrendszere valószínűleg nem lesz olyan erős, többet lesz beteg. Hajlamosabb lesz az elhízásra. Nekem kevés a tejem, és sajna muszáj kiegészítenem, bármit megtennék (és meg is teszek mindent), hogy több legyen a tejem...
2010. szept. 6. 09:18
 17/127 A kérdező kommentje:
A kötődés nem a szoptatáson múlik. De köszönöm a válaszokat.
2010. szept. 6. 09:54
 18/127 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, én sem értem a miértjét, de a Te szíved joga eldönteni mit miért akarsz vagy mit miért nem. Biztos hogy kapsz majd rosszalló tekintetet és beszólásokat, viszont szerintem szólj a csecsemősöknek az első pillanatban, hogy nem szeretnél szoptatni, mert vannak olyan kórházak (én is ilyenben szültem), hogy amig nem indul meg anyuka teje, addig még csak véletlenül sem kapnak tápszert a babák. 1-2 napig elég nekik az előtej, jó esetben pedig 2-3 napon belül megindul a tejtermelés. Viszont ha nem kapja meg az előtejet a babád, és utána nem kap anyatejet, akkor igenis kapjon tápszert az első pillanattól kezdve.

Szóval ha így döntöttél, akkor vállald, hogy esetleg megkapod a magadét, viszont légy őszinte, mert az nem jó, ha nem kap a babád 3 napig semmilyen tápanyagot.

2010. szept. 6. 09:54
 19/127 A kérdező kommentje:
jól van utána fogok járni.
2010. szept. 6. 10:01
 20/127 anonim ***** válasza:
83%
Utolsó vagyok. Még annyit elfelejtettem, hogy amikor viszik a babádat etetésre vagy csak úgy, akkor azért ne küld Őt vissza. Legyél vele sokat, bújjatok össze legalább, ringasd, bármi, csak legyen testközelben, arra nagyon szüksége van.
2010. szept. 6. 10:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!