ADHD-s gyermekem hamarosan gyógyszert fog kapni. Milyen változást várhatok ettől?
Igen minden agresszió lecsendesesett. De kellett hozzá változás is, a tesókkal is elbeszélgettünk. Egy idöben nekik is járt jutalom főleg a kisebbnek. Nem nagy dologra kell gondolni, pl kártyacsomag, színes ceruza ilyesmik.
A konzolt is próbáljátok vagy laptopot ami nektek van. Nem erőszakos játékokra kell gondolni hanem gondolkodtatóra. Fiamnak lego játékok vannak rajta és autóversenyzős. Kikapcsolja, lenyugtatja ez is.
Ami még számított, minden édességet, cukrosat elhagytunk az étrendből. Csoki, cukorkák chips, kész ételek minden amiben lehet mesterséges dolog csökkentettük.
Amit lehet magam készítek, pl szörpöt is. A két gyereknek ezt nehezen lehetett elmagyarázni, de a nagyobb jól kezelte. Ő már a barátaival eljár pl mekibe vagy ahová akar. Idővel remélem könnyebb lesz mert most mindenki egy gyerek igényei szerint él. Olyan dolgolból maradnak ki a tesók amik természetesek lennének másoknak
Napi 2x fél R. mellett sokkal jobban tud figyelni. Nála exrém figyelemzavar áll fent. 2percig képes egy feledatra figyelni nélküle full egy emberes a gyerek. Gyógyszerrel az SNI suliban a 40perces órákból már 15, 20percig egyhelyben ül, és nem mászkál, de ez alatt is dumál.Aktív figyelem így is csak ped aszisztenssel tartható fent. A doki szerint nem kell további emelés.
Extrém alacsony testsúlyú volt, most a gyógyszer mellett végre jól eszik és végre átalussza az éjszakákat. Korábban éjjelente 2 órákat aludt egybefüggően és 30percig ugrált az ágyon. Ha nem adom neki, soha nem kéri. Nincs kihangsúlyozva, hogy mire kapja és miért. Nem zombi, nem változott meg a személyisége.
Viszont ő soha nem volt agresszív, most sem az. Sokat bosszantotta a tesóit, de ez megszűnt. Amikor nem kapja hétvégén, már akkor sem jellemző. Kb egy jó hónap volt mire azt mondtam most jobb. A kórházi tesztelés alatt -Németország- 1 szemet kapott, egy óra múlva a teszt 70%ban jobb eredményt hozott. Sokkal pontosabb nagymozgások, finommotorikában a kézmozgás szemmel láthatolag javult. A karikázós teszteken végigért a soron minimális hibával (korábban a sor 1/4ig jutott es tele hibával). Engem ekkor győzött meg teljesen a gyógyszer. A beállitás során viszont ezt a mennyiséget 2 részletben kapta.
Mivel itthon nincs az a tipusú gyógyszer, mint a teszgyógyszer, így maradt a Ritanil. Sajnos ennek kicsit másabb az összetétele..
(Nálunk Eeg a kezdesnél kellett és a használat utáni 1. hónap végén. Mivel volt eltérés bőven, vervétel a teszt előtt reggelen)
Nekem a kinti dokim azt mondta, hogy újabb gyógyszer csoportról derült ki, hogy bár tök másra vannak, de alkalmas az ADHD tünetek kezelésere, és lassan beveszik a kinti protokollba. Jelenleg tesztelés keretén belül adható már. Kevesebb mellékhatás, jobb felszívódás. Sajnos ez mire ide ér, az még vagy 10év. De van remény arra, hogy ne csak az itthoni 3-ból lehessen majd választani.
Kedves utolsó!
Lehet, segítséget kéne igenybevenni, mert a végen drogos leszel és öngyilkos a paranoiától! Vagy ha sokat hangoztatod itt a véleményed a gyógyszergyári ügynökök fogank felkeresni és eltenni láb alól álmodban. Na attól kellene félned most igazán, sokkal jobban, mint hogy ártatlan szülőket próbálsz hittéríteni! De lehet, hogy a sok érvelestől fogsz itt agyvérzést kapni. De lehet, hogy elüt az autó 5 napon belül es meghalsz. Vigyázz magadra!!
A sok baromság egyszer utolér és lecsap rád! Folyamatos támadasnak vagy kitéve!
Kedves 14%-os válaszoló!
Én figyelmesen elolvasom minden egyes válaszod. Mindegyik árnyalja az ismereteimet. De a te álláspontodat nem árnyalja ezek szerint smemilyen újonnan felvetett szempont. Például , hogy nem csak tetsi és lelki betegségek vannak, hanem mentálisak is, és legjobb tudomásom szerint ezek diagnostizálása napjainkban - sjanos vagy nem - megfigyelésen múlik inkább, mint az agy részletes gépi feltérképezésén. És van, hoyg félrediagnosztizálnak és van, hogy félrekezelnek. De ez egyrészt nem jelenti, hogy az orvosok összeesküdtek az emberiség ellen, és azt sme, hogy a betegségek nem léteznek.
Én ezen az állásponton vagyok, te meg úgy látom, hogy az ellenkezőn, és igazából már oldalak óta magunkat ismételjük, feleslegesen.
Csodálom, amiért ennyire nyitottan, intelligensen vitázva reagálsz a 14%-os válaszolóra. Én semmelyik oldalról nem vagyok érintett a témában, de így is nagyon nehezemre esett egyáltalán türelmesen végigolvasni a válaszait. Ennek az embernek segítségre van szüksége.
A te gyermeked viszont megkap minden segítséget, beleértve azt az egyszerre racionális és empatikus közeget is, amiben neveled. Tanacsot ugyan nem tudok adni, de kitartást kívánok neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!