ADHD-s gyermekem hamarosan gyógyszert fog kapni. Milyen változást várhatok ettől?
Én viszont azt gondolom, hogy van, amit el kell fogadni, és van, amibe nem szabad beletörődni. Én nem fogok soha beletörődni abba, hogy két gyerekemet nap mint nap bántalmazza valaki a családból. Kötelességem megvédeni őket. És még nagyon sok más dolgot sem fogadok el és nem törődök bele. Nemcsak egynek vagyok az édesanyja, hanem rajta kívül még kettőnek is. Ők is érnek annyit, mint az az egy, és többet érdemelnek egy olyan gyerekkornál, ahol a testvérük kényének-kedvének ki vannak szolgáltatva, csak mert őt elfogadtuk oylannak, amilyen.
Teljesen elbeszélünk egymás mellett. Te maximum egy kis figyelemzavarról beszélsz folyamatosan, elkalandozásról, stb. Hát zat nagyon könnyű elfogadni, aláírom. Ami nálunk van? Élj együtt te valakivel, aki folyamatosan bántalmaz szavakkal és tettekkel. És fogadd el őt olyannak, amilyen. Ja, hogy a gyerekén kívül az ember bárkit otthagyhat, aki így viselkedik?
"ez egy testileg nemlétező probléma"
Ezzel vitatkoznék. Az agyuk kimutathatóan kisebb méretű és egyes területek is kisebbek, mint a nem ADHD-s embereké. Ez a különbség gyermekkorban nagyobb, mint felnőttek esetén, ami reményt ad abból a szempontból, hogy a rendellenesség felnőttkorra valamelyest "kinőhető", még ha nem is teljesen.
"For many years, research showed there were clear structural differences in the ADHD brain. The largest review ever of ADHD patient brain scans was carried out at Radboud University Nijmegen Medical Centre. Researchers reported that people with ADHD had smaller brain volume in five subcortical areas, and their total brain size was smaller, too. These differences were greater in children and less in adults.
This finding is in line with our previous understanding that parts of the ADHD brain mature at a slower pace (approximately one to three years) and never reach the maturity of a person who does not have ADHD.
Another interesting finding was that the amygdala and hippocampus are smaller in the brains of people with ADHD. These areas are responsible for emotional processing and impulsivity and had previously not been definitively connected to ADHD."
"There are alterations in blood flow to various areas of the brains in people with ADHD compared to people who do not have ADHD. Including decreased blood flow to certain prefrontal areas. Decreased blood flow indicates decreased brain activity."
"the ADHD brain processes information differently than a non-ADHD brain"
"In the ADHD brain, there is dysregulation of the dopamine system. For example, there is either too little dopamine, not enough receptors for it, or the dopamine is not being used efficiently. Stimulant medications help ADHD because they encourage more dopamine to be produced or keep dopamine in the synapses longer."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!