Van itt olyan anyuka, akinek bármilyen rendellenesség miatt választania kellett a gyereke nemi jellegét illetően?
Szia!
Ha nincsenek jól látható eltértések, akkor azért nem vették észre ultrahangon. Az sem csodaszer, a 3D, 4D ultrahangok előtt pedig sokszor nem orvosok ülnek, annak sz eredményeit nem is fogadják el vizsgálatként. Egyelőre csak mozizásra lehet használni. De arra nagyon. :)
Amúgy, bocsánat a tolakodásért, de mennyire feltűnő a problémátok? Ha a dokik nem tudnak segíteni, szerintem napoljátok el a kérdést akkorra, amikor valóban gondot okoz. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy dugjátok a homokba a fejeteket, de fölöslegesen ne hagyjátok kínozni szegény gyerkőcöt.
Nem fordulhat elő, hogy teljesen magától kinövi?
Szia!
Noha, szülő nem vagyok, mert nem lehetek, de a gyermeked helyzetét átéltem!
Ugyanez a szituáció és szeretném ha tanulna minden ilyen szülő az esetből.
A nálam fennáló zavar oka, az volt hogy az anyukám fogamzásgátló mellett esett teherbe, ami nemi jelleg kialakulási zavart okozott. Habár a kromoszómám eltér az átlagtól nem XX és nem is XY hanem XXY, volt férfi nemiszervem is. Vistont az anyukámék születésemtől fogva fiúként neveltek, és mikor tizenéves, kezdő pubertáskoromban elkezdett nőlni a mellem, elvittek orvoshoz aki írt fel férfi nemi hormon alapú tablettákat (tesztoszteron) orvosolta a problémát, mindenki megnyugvására, csak az enyémre nem. Ugyais a lelkem mélyén mindig is nő voltam. Sokan összetévesztik ezt a jelenséget a homoszexualitással, sajnos, pedig senki nem kívánja se a gyerekének se magának.Mi időben rájöttünk, hogy valami nem stimmel velem, így mielőtt még kialakult az exzisztenciám tudtam váltani (kemény menet).
Ma már női testben élem a mindennapjaim, semmiféle hátrány nélkül.Mivel ez az aprócska titok, nincs a homlokomra írva. A nevem megváltoztattam, átestem egy nemi átalakító műtéten, és a mellem is megnőtt.
Azt javaslom, ne neveld férfiként, és ne neveld nőként sem. Hagyd hogy a gyerekben magában alakuljuon ki milyen neműként szeretné leélni az életét! Hisz neki kell ezt eldöntenie nem másnak! Figyeld a növekedését, hogy időben észrevedd hogy férfias vagy nőies a viselkedése, én azt javaslom ne engedd hogy tesztoszteronnal vagy női nemi hormonnal tömjék szegényt addig, amíg Te nem látod, hogy a gyerek merre húz. Ha már egyértelműen, gyógyszerek nélkül megvan a gyerek neme, akkor kérj orvosi segítséget, még pubertáns kor előtt. Azaz: amíg nagykorú nem lesz a gyerek, addig jogilag minden visszafordítható, az Ő testi lelki épségét nem gátoló, ebben segítő kezelést kérheted. Kvázi, ha látd hogy teljesen lányos a kicsi, kérhetsz neki tesztoszteronelnyomót, és női nemi homront, amivel 18 éves koráig kihúzza (nem szőrösödik, nem tülemkedik ki az ádámcsutkája, és a zsírelosztásai is a női vonalba vezeti), vagy ugye épp fordítva, kérhetsz tesztoszteront, a pénisze növelésének érdekében. Ha pedig betölti a 18at értelemszerűen döntésképes lesz, és elindíthatja a folyamatot (ha lányként szeretne élni nyilván, a nemi átalakító műtétre gondolok). Segíts neki, ne hagyd elveszni! Mert ha későn jössz rá és beleneveled a fiút, és ha esetleg nem is fiú lélekkel született, akkor annak csak ő issza meg a levét, és sokat fog szenvedni. Fontos hogy időben észrevedd a dolgokat!
Röviden: NE TE DÖNTS! Hagyd hogy Ő döntsön!
Jah, és lehet hogy 20 évet öregedtél, de hidd el a félreneveled, ő élete végéig szenvedni fog!
Hidd el kijárható utakról beszélek, magamról tudom, hisz most boldogan élek, és a társadalom is elfogad, mivel mint írtam fentebb, semmi nincs a homlokomra írva.
Nem könnyű egy anyának, persze, de hidd el nem is olyan rémes ez, és megoldódik a probléma!
Türelem, kitartás! Sok sikert Nektek!
Szia!
Teljesen egyetértek az előző válaszolóval, tényleg jobb lenne, ha a gyermek maga döntene.
De van egy kis gondom : nem igazán tudom, mit jelent pontosan valakit nőnek vagy férfinak nevelni.
Nem hinném, hogy az dönti el a kérdést, hogy babát kap, vagy kisautót. :)
Én lányként sem nagyon érdeklődtem a babák iránt, mégsem érzem úgy, hogy férfinak kellett volna lennem.
Igaz, katonásdit sem játszottam. :)
Azt hiszem, inkább felteszem új kérdésként. :)
A válasz megírásának időpontja: ma 08:18
Igazán köszönöm, hogy megosztottad velem/velünk az életednek ezt a részér "szuper" vagy! Minden tőlem telhetőt megteszek és meg is fogok tenni annak érdekében, hogy a kisfiam kisfiú maradjon hiszen ő kromoszómálisan is az. Nem fogom hagyni, hogy hormonokat kapjon értem ezalatt férfi ill. női hormonokat. Amit most kap az csak és kizárólag a rejtett heréjűségének a kizárása miatt engedem, megjegyzem múlt hét péntektől kapja azóta egyfolytában lázas, de már nem lehet abbahagyni:-( sokszor esik bele az ember ilyen olyan hibába, nem én fogom eldönteni, hogy mi legyen, hanem ahogyan tanácsoltad majd ő. Mivel neki 47 kromoszómája nem tudhatjuk, hogy ez is mit fog hozni magával, próbálom az életet szépnek látni, de valahogy mostanság nem megy:_( sokszor azt is érzem, hogy minden orvos csak azért utaztat minket több száz km-ert mert egyszerűen kíváncsi, de segíteni nem tud és ez nekem nagyon rossz érzés nem akarom, hogy a gyerekem egy tárgy legyen nem fogom hagyni!
Valószínűleg a lázát a hormonkészítmény okozza. Vigyázz, mert mindennemű hormonkészítmény, beleértve a fogamzásgátlót is májelégtelenséget okoz, és egy csecsemőnél meg pláne.
Mint írtam pár kommentel fentebb, ezt később is megteheted. Várhatsz a hormonok beadatásával, később is ugyanúgy fog rá hatni. Ugyanis, a mi esetünkben, a hormon 22 éves korig nagyon jól hat a szervezetre,22 től 25 ig rohamosan gyengül, kevébé hat, stagnál. 25 felett pedig ismét egy egyvonalú szakaszba ér a folyamat. Azaz, ha most békén hagyjátok szegény gyermeket, és 5- 10 év múlva kezditek el a hormonterápiát, még akkor sem lesz késő.
A nevelés alatt nem arra gondoltam hogy babát, vagy épp autót adj a kezébe. Hanem ha épp nem szeretné levágatni a haját, vagy látod rajta hogy női attitüddel rendelkezik, akkor azt nem kellene elnyomni!
Ami a legfontosabb, nyugodj meg, nem lesz semmi baj, ha helyesen cselekszel. Hidd el minden rendbe jön!
(az XXY kromoszómás kommentező)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!