Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Van itt olyan anyuka, akinek...

Van itt olyan anyuka, akinek bármilyen rendellenesség miatt választania kellett a gyereke nemi jellegét illetően?

Figyelt kérdés
2009. dec. 9. 15:14
1 2 3 4 5 6 7
 1/68 anonim ***** válasza:
100%
ne haragudj, de nem értem a kérdést. úgy érted, hogy pl. hermafroditaként született a baba?
2009. dec. 9. 15:18
 2/68 A kérdező kommentje:
Nem a kisfiam fiúként született ill. nagyon pici fiú nemi szervekkel, kromoszómálisan is fiú vannak nagyon pici vándorló heréi. Ma azt mondta az orvos, hogy próbáljak barátkozni a gondolattal, hogy lehet, hogy nem fiúként kellene felnevelni, van egy nagyon ritka genetikai rendellenessége és ez az oka. Azt hiszem megőrülök:-( 8 hónapos miért most kell ezt kitalálniuk..
2009. dec. 9. 15:20
 3/68 anonim ***** válasza:
100%
figyelj én nem vagyok orvos, de ez elég ritka dolog lehet tényleg. Ha kromoszomálisan is fiú, meg van nemi szerve, meg vándorló heréi, akkor miért nem fiú? a herék miatt? vagy ha "megnő" nem funkcionál majd a kukija? érdekes dolog és ne haragudj hogy kérdezgetlek, csak érdeklődöm,-ha nem veszed tolakodásnak.....
2009. dec. 9. 15:25
 4/68 anonim ***** válasza:
100%

figyelj, szerintem több orvossal is beszélj, mielőtt eldöntöd, hogy milyen neműként neveled fel!

esetleg keress a neten valami kifejezetten ezzel foglalkozó orv ost.

el tudom képzelni, mit érzel, de nincs ez még eldöntve szerintem!

nézz körül mindenféle baba-fórumon!

2009. dec. 9. 15:28
 5/68 anonim ***** válasza:
100%
Huu ez nekem is megütötte a szemem.Szoval én sem értem,hogy mi van.Szoval van heréje,és van kukija,csak kicsik.Van hüvelye is?Ha nincs hüvelye,akkor nem lehet làny semmiféleképp.Az meg örültség hogy lànynak neveld,mert lehet hogy késöbb a kis méretü herezacskoi nem fognak müködni.Ezek szerint arra biztat egy orvos hogy neveld a gyereket majd homoszexualitàsra?Szerintem neveld a gyermekedet fiunak,és neveld arra hogy késöbb tudjon a betegségével együtt élni.
2009. dec. 9. 15:29
 6/68 A kérdező kommentje:
Annyit tudnak, hogy ha meg is nő neki biztosan steril lesz. Állítólag nincsen herezacskója sem vagy ha van is nagyon pici, ilyen hülyének még életemben nem éreztem magam:-( most kaptunk egy jó drága injekciót amit 6 héten keresztül kapnia kell és talán attól nőni fog neki, ha nem akkor én már bele sem merek gondolni, hogy mi lesz. 10 évet vártam erre a babára, de 20-at öregedtem.
2009. dec. 9. 15:29
 7/68 anonim ***** válasza:
88%

"a "nekem péniszem van" egyenértékű azzal, hogy "én kisfiú vagyok", és ugyanígy, az "én kislány vagyok" megfeleltethető azzal, hogy "nincs péniszem". freud gondosan megjegyzi, hogy nemcsak az anatómiai különbségek számítanak; a pénisz léte vagy hiánya a férfiasság és nőiesség szimbóluma. az ödipális szakaszban a kisfiúk [...] fantáziálásuk során azt képzelik, hogy apjuk el akarja távolítani a péniszüket, vagyis kasztrálni akarja őket. [...] az anya iránti erotikus érzések elfojtása és az apa elsőbbségének elismerése révén a kisfiú azonosul az apjával, és tudatára ébred férfiidentitásának. a kisfiú föladja az anya iránti vonzalmát a kasztrációtól való tudattalan félelmében. a lányok viszont "péniszirigységben" szenvednek. [...] a kislány szemében az anya leértékelődik, mert ő sem rendelkezik pénisszel. amikor a kislány az anyával azonosul, akkor egyben az alávetettség attitűdjét is átveszi, hiszen tudatosul benne, hogy ő csak örök második lehet."

"azok a gyerekek, akiket születésüktől kezdve "nőnek" tekintenek - annak ellenére, hogy kromoszómáikat tekintve "fiúk" -, női nemi identitást, viselkedést és attitűdöket sajátítanak el. azok a csecsemők pedig, akiket születésüktől fogva "férfiként" nevelnek, férfi nemi vonásokat fognak fölvenni. idevág egy jól ismert eset egy egypetéjű ikerpárról, akik születésükkör pontosan ugyanazzal a genetikai készlettel rendelkeztek. mindketten fiúnak születtek, de egyiküket nagyon súlyosan megsértették újszülöttkorában, mikor körülmetélték. ekkor döntöttek úgy, hogy női nemi szervként állítják helyre a megsérült szervet. ezután kislányként nevelték föl a gyereket. az ikrek viselkedését megfigyelve feltűnt, hogy hatéves korukban a nyugati kultúrában megszokott, tipikusan "férfias" és "nőies" mintákat mutatták. a kislányként nevelt ikertestvér leginkább a többi kislánnyal játszott, segített a házimunkában, és felnőttkorában "feleség" szeretett volna majd lenni. a kisfiú inkább a fiúk társaságát kedvelte, kedvenc játékai közé a kisautók és a teherautók tartoztak, felnőttként pedig tűzoltó vagy rendőr szeretett volna majd lenni. [...] a lányként nevelt kisfiúval tinédzserkorában tévéinterjút készítettek. ennek során kiderült, hogy nemi identitásával kapcsolatban komoly nehézségei vannak, és olyan érzései támadtak, hogy talán inkább fiú valójában, és nem lány. ekkorra már elmondták neki, hogy mi történt vele csecsemőkorában. [...]"

"a XIX. században [...] néhányan úgy érveltek, hogy a szexuális tevékenységnek azon típusai, amelyek nincsenek összefüggésben a gyereknemzéssel, rendszeresen súlyos testi bajokat idéznek elő. az önkielégítés véleményük szerint vakságot, elmebajt, szívpanaszokat és más betegségeket okozhat, míg az orális kielégülés rák kialakulásához vezethet."

"bizonyos kultúrákban a közösülést megelőző elnyújtott előjátékot kívánatos, sőt szükséges tevékenységnek tartották. másutt az előjáték szinte ismeretlen jelenség. egyes kultúrákban úgy tartják, hogy a túlságosan gyakori közösülés fizikai elgyengüléshez vezet és betegséget okoz. a csendes-óceán déli részén élő szeniangok körében a szeretkezés kívánatos gyakoriságát a falu vénei határozzák meg, akik azt is vallják, hogy egy fehér hajú egyén akár minden éjjel közösülhet.

a kultúrák többségében a szexuális vonzerővel kapcsolatos normák (akár a férfiak, akár a nők körében) elsősorban a nők fizikai külsejére vonatkoznak, és nem a férfiakéra. [...] a női szépség jegyei azonban kultúránként igen eltérőek. egyes kultúrákban a vékony és törékeny testalkat az ideál, míg másutt a teltebb nő a szexuálisan leginkább vonzó. bizonyos társadalmakban a mell szexuálisan nem izgató, míg másutt nagy érzéki jelentőséggel bír. néhány kultúrában nagy hangsúlyt fektetnek az arc formájára, míg másutt a szem színe és formája számít, vagy az orr és az ajkak mérete és formája."

2009. dec. 9. 15:30
 8/68 A kérdező kommentje:
Hát ez az, hogy neveljem lányként, amikor fiú, nincsenek petefészkei, nincsen méhe én már ezt az egészet nem is értem komolyan eddig úgy gondoltam nem vagyok buta, de egyre idiótábbnak érzem magam:-(
2009. dec. 9. 15:32
 9/68 anonim ***** válasza:
100%
Szia, az előzőt én másoltam be egy blogból. Arra akartam kilyukadni, hogy mindenképp fiúként próbáljátok nevelni, és a fiú vonásait erősíteni, hisz ő valójában fiú! Mi ennek a genetikai betegségnek a pontos neve, nem tudod? Mert akkor lehet, hogy még többet lehetne róla megtudni.
2009. dec. 9. 15:32
 10/68 anonim ***** válasza:
100%
de figyelj... az hogy "steril" lesz, az nem jelenti azt hogy nem lesz FÉRFI!!! Menyi meddő nő van (sajnos) és mégis NŐK! ha nincs hüvelye, meg női nemi szervei, akkor maradjon csak fiú sztem. A kromoszómái miatt , ha fiú, egyébként is tesztoszteront fog termelni a szervezete, nem ösztrogént és soha nem lesz "havibaja". Ergo lányként is meddő lesz, de még lehet hogy önmagával se lesz tisztáéban, mert legbelül érezni fogja hogy fiú, hiszen XY kromoszóma egyesüléséből jött össze...
2009. dec. 9. 15:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!