Magzatvíz-vételnél milyen rendellenesség (ek) re szűrnek?
Reméltem, hogy a számbeli eltérésekre is szűrnek. Gondolok itt: XO (Turner szindróma), tripla X és társaikra.
És szerkezetbeli eltérésekre nem szűrnek?
Tudom, hogy nem szűrhetnek mindenre, de csak az általad leírt párat vizsgálják ?????
Alapból mindenhol (kórházban, magánlaborokban) csak a leggyakoribb rendellenességeket szűrik.
Szerintem, ha kéred, az ilyen speciálisabb vizsgálatokat megtudják csinálni magán genetikai centrumokban, persze pénzért... Legalábbis ez a magánvéleményem, de hát miért is ne tudnák ezeket is szűrni? Pl. Magzati Diagnosztika Kp., Istenhegyi, Csertex...
TB-re szerintem csak nagyon indokolt esetben végezhetik. Beszélj genetikus dokival, ő mégiscsak jobban képben van,mint mi itt...
Jövőhéten beszélek a genetikussal. Tiszta ideg vagyok. Volt magzatvíz vétel, ami egészséges babát igazolt. Most 4,5 hónapos baba és "valami" rendellenessége, szindrómája vagy betegsége van. Most vizsgálják. Szőrös a mellkasánál, vastagabb uyanezen az oldalon a karja és nemigazán tud még mindig hasalni. Nagyon aggódom!!!!!
Mindezekre a tünetekre én hívtam fel a gyermekorvos figyelmét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!