Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Van itt olyan anyuka, akinek...

Van itt olyan anyuka, akinek bármilyen rendellenesség miatt választania kellett a gyereke nemi jellegét illetően?

Figyelt kérdés
2009. dec. 9. 15:14
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos én konkrétumot nem tudok mondani, mert nem tartjuk unokatesómmal a tipikus "közeli rokon" kapcsolatot, így nem is akartam nagyon tapintatlan lenni a kérdéseimmel. A kisfia kis gomb kukival született, mintha egy üveggolyó nagyságú akármit ragasztottak volna a "zacsijára". Annyit tudok hogy ő is valamilyen szurikat kapott, és állítólag azóta szépen fejlődött (már 4 éves). Nem gondolom hogy ugyanaz lenne a probléma mint nálatok, csak azt szeretném mondani, hogy ne keseredj el, és ne add fel a reményt. Keress fel minél több orvost, akár az ország másik végéből is, aki foglalkozik ilyesmivel, hallgass meg több véleményt is, ez szerintem nagyon fontos.

Rám pár hónapja csúnyán nézett a doki egy normális szűrővizsgálaton, teljesen beijesztett, azt mondta fejletlen a méhem, lehet ez meddőséget fog okozni. 20 éves vagyok, nem kívánom senkinek, hogy ezt végig kelljen hallgatnia. Ugyanezt elmondta a második, a harmadik, és a negyedik orvos is, mire egy meddőségre specializálódott doki mondta azt, hogy nem lesz itt semmi baj, csak kicsit gyógyszert kéne szednem. Ahhoz képest, hogy 20 évesen pár hónapja még meddőnek könyveltek, ez már elég jó eredmény azt hiszem... Szóval a gyerekedre azt mondták lánynak kéne nevelned, ami szerintem gusztustalan megjegyzés volt, csak azért mert esetleg steril lesz (könnyebb az ilyennel együtt felnőni, mint akkor szembesülni vele, amikor gyereket szeretne), lehet hogy a 20. orvos tud már valami sokkal okosabb dolgot is mondani, csak ne állj meg a másodiknál!

2009. dec. 9. 22:43
 22/68 A kérdező kommentje:
Choragon injekció kúrát írtak elő neki 6 héten keresztül, heti két szuri, ez állítólag hatni fog a nemi szervek növekedésére, de most meg attól félek, hogy ez marha erős hormon nem tudom mennyire tesz ez jót egy 8 hónapos babának. Szegény annyit szenvedett már egy ép vénája nincsen minden vérvétel egy tortúra már a nővérek is félnek tőlünk:-(
2009. dec. 10. 08:44
 23/68 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem, bár én sem értem teljesen a problémát. Én nem dönteném el milyennek neveljem, pláne egy nyolc hónapos gyerek esetében. Úgyis látni fogod a személyiségéből, érdeklődési köréből hogy melyik nemhez áll közelebb. Persze vannak férfias nők és lányos fiúk identitászavar nélkül.

A szervi problémák miatt szintén nem aggódnék, amikor már rutinszerűen végeznek nemátalakító műtéteket. (gondolok arra, ha hiányzik vagy kicsi a herezacskója, golyója stb), az hogy steril lesz, megint szerintem elhamarkodott kijelentés és biztos van megoldás erre is, maximum nem természetes úton lesz gyermeke hanem lombikprogramban, ami már most szintén nem ritka eljárás. És mi lesz még majd 30 év múlva?

És nem ehhez, hanem az egyik válaszolónak 18 évesen nekem is ezt mondta az orvos, hogy kicsi a méhem nem vagy nehezen fogok teherbe esni. Ehhez képest az első védekezés nélküli alkalommal, kétszer is, rögtön teherbe estem.

2009. dec. 10. 12:03
 24/68 A kérdező kommentje:
A kisfiam teljesen kisfiús még csak halvány jele sincsen benne a lányságnak, egy igazi vagány kis kópé egyáltalán nem tudnám őt elképzelni még a legmerészebb fantáziával sem kislánynak. Nem is gondolok ilyenre biztos, hogy nem fogom kislányként nevelni!
2009. dec. 10. 12:07
 25/68 anonim ***** válasza:
100%
Akkor szerintem ne aggódj egy cseppet sem. Neveld fiúnak vagy inkább ahogy eddig. Ne is gondolj erre, hogy most lány vagy fiú legyen inkább. Persze ezt könnyebb mondani mint csinálni.
2009. dec. 10. 13:03
 26/68 anonim ***** válasza:
100%

Jajj istenem :(:( Szívből sajnállak. Egy kérdés: Nem látták ezt a terhesgondozás során? Szerintem valamennyire előre kellett volna látni, ha külsőleg is megnyilvánul.

Én nem tudom mit fog csinálni a Choragon. Nőknél tudtommal tüszőrepesztőként használják, tehát nyilván erős hormon, remélem használni fog!

2009. dec. 10. 16:18
 27/68 anonim válasza:
100%
De kérdező, ha steril is lesz, az nem azt jelenti, hogy nőként kell élnie. Sokkal rosszabb megváltoztatni a nemi identitását (mondjuk szerintem nem is lehet ezt megtenni), mint hagyni férfiként élni, ha nem is lehet gyereke. De mindenképp menj el több orvoshoz! Én biztos, hogy elvinném több helyre, annyi szakvéleményt hallgatnék meg, amennyit csak lehet.
2009. dec. 10. 16:43
 28/68 A kérdező kommentje:
Természetesen a sterilitás mint olyan a legkevésbé sem érdekel, majd ha oda kerül, akkor elmondja a párjának, hogy ez neki nem megy és rengeteg megoldás van arra, hogy gyermeke legyen, emiatt én egy kicsit sem aggódom! Ezt a kúrát beadatom neki, mert be kell látnom, hogy szükség van rá, és ha megvan a vérvételnek is eredménye újra a nyakunkba vesszük az országot, volt már ilyen nagy a gyakorlatunk az orvosok idegrendszerének a tönkretételében:-) azt nem engedhetem meg magunknak, hogy már most menjünk, mert mindenki vért akar tőle venni és már nincsen egy ép vénája sem, mert amikor katéterezték b.pesten egy ép vénát nem hagytak a gyereken pedig ennek már több hónapja és azóta már volt egy két vérvétel, ami nem a legjobban sikerült, állandóan a fejét akarják szúrni na azt meg én nem hagyom pici korában ott is megszúrták vagy négyszer és megfogadtam akkor, hogy soha többé nem szúrja meg senki a fejét:_(
2009. dec. 11. 09:57
 29/68 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Uramisten, úgy hangzik, mintha a dokik sem tudnák, mit tegyenek, és kísérletezni akarnának rajta!

Szerintem, ha a kromoszómái szerint fiú, annak is könyvelték el, amikor megszületett, akkor érdemes őt annak is nevelni. Bár én mint lelkes feminista, úgy gondolom, hogy a kisautó jár a lányoknak is. :)

Ha pedig felnőttkorában esetleg mégis úgy gondolja, majd megcsináltatja ő a műtétet. :)

Amúgy a dokikat is érik meglepetések sokszor. :)

Én nem hagynám, hogy folyton szurkálják, megkérdezném őket, hogy az ezredik vérvételtől ugyan mi újat remélnek? Ha semmit, akkor felejtsék el.

2009. dec. 12. 19:36
 30/68 anonim ***** válasza:
Két fiam van! Bevallom megríkattál! Sok erőt és kitartást! És sokkal együttérzőbb orvosokat kívánok nektek! No meg persze azt, hogy hasson a kezelés!
2009. dec. 13. 13:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!