Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek ha a 17 éves...

Mit tegyek ha a 17 éves lányom beismerte, hogy drogozik?

Figyelt kérdés
Takarítás közben egy injekciós tűt találtam a lányom szobájában, már régebben észrevettem, hogy a karján sebek szoktak lenni. Eddig mindig tagadta, hogy kábítószert használna, de most elismerte. Azt azonban tagadja, hogy függő lenne, és azt mondta hogy csak nagyon ritkán használja, és nem akar rászokni. Mit tegyek, forduljak vele szakemberhez?
2009. szept. 19. 12:55
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
89%

Ezen az oldalon egy hasznos cikket találtam arról, hogy miért kezdi el a gyerek, és hogy álljon hozzá a szülő

[link]

Drogokról szülőknek

[link]

Itt találsz infót a különböző drogokról, segítőhelyekről, ifjúsági irodáktól kezdve kórházakig, és szülő/hozzátartozó csoportok elérhetőségéig mindent.

[link]

Ingyenesen hívható drog-segély szolgálatok:

Drog Stop 06 (80) 505-678

Drogambulancia Debrecen 06 (80) 505-088

Drogambulancia (a megye területéről) Pécs 06 (80) 332-600

Drog Krízis Telefon Pécs 06 (80) 200-430

Alkohol- és drog stop telefonos tanácsadás Székesfehérvár 06 (22) 340-062

Remélem egy kicsit tudtam segíteni, utolsó voltam 19/L

2009. szept. 23. 17:32
 12/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Felkerestünk egy orvost aki elküldött minket vérvételre, az eredmény kimutatta, hogy heroint használ. Ezek után sem akar együttműködni, de el fogom vinni drogambulenciára, és végső soron, ha szükséges elvonóra.
2009. okt. 1. 08:34
 13/35 anonim ***** válasza:
71%
Helyesen teszed. Bármennyire is fáj neked vagy neki, ez a helyes döntés. Egyszer talán ő is belátja, hogy azért teszed, mert jó anya vagy, és nem azért mert ártani szeretnél neki. Ha már a vérvételig eljutottatok, akkor ez egy jó jel, a drogambulancián pedig talán találkozhat olyan emberekkel, akik hosszú évek óta használnak különböző drogokat, és ez persze látszik is rajtuk rendesen. Ha ilyen emberekkel beszélgethetne, szerintem már az is segítene egy kicsit. Szurkolok, hogy minden rendben menjen! 19/L
2009. okt. 2. 07:28
 14/35 anonim ***** válasza:
70%
az egyik válaszoló rosszul írta le a discó drogok nem tű által használatosak!a füvet azt cigi formájában szívni kell,az extasy az egy tabletta amit le kell nyelni!akkor van a speed ami por és azt orro keresztül kell felszívni,akkor van a bélyeg,azt meg általában nyelv alá vagy szemhéj alá szoktrák tenni!tűvel leggyakrabban heroint használnak!és nem ilyesztegni akarlak de a heroin 2-3 használat után függéséget tud okozni,és nagyon nehéz róla leszokni!tapasztalatból írom mindezt!nem saját tapasztalat,hanem közeli családtag!tehát nem hülyeség amiket leírtam!sürgős segítségre van szüksége a lányodnak,ha akarja ha nem!
2009. okt. 3. 21:56
 15/35 anonim ***** válasza:
86%
Hát azért ez durva,hogy a heroin gyenge drog. Nagyon tudatlan az az ember,aki ezt gondolja. Azért ez ma már az alapműveltséghez tartozik,hogy, tudja valaki,mennyire veszélyes a heroin. Eleve,amihez már tű kell, az már nem a kezdők drogja. Nekem 2 felnőtt gyerekem van,de nem tudtam volna elképzelni,hogy ne vegyem észre,ha valami nem stimmel körülöttük,ha egy szál cigit elszívtak volna,azt is észrevettem volna. Most már megtörtént,ezen már nem tudsz változtatni,sürgősen vidd elvonóra,de úgy tudom,a heroinról csak kórházi kezeléssel tudják leszoktatni,ambulánsan csak könnyebb drogokkal foglalkoznak. Azon nem gondolkoztál,hogy jutott idáig? Mert én mindenképpen először sorbavenném,én mit csináltam rosszul,mi nem működik jól a családban vagy az iskolában,mert csak úgy ritkán lesz függő a gyerek. Kipróbálja a füvet vagy a tablettát,egy dolog. De itt sokkal súlyosabb az eset. Mennyi zsebpénze van a gyereknek,hogy ezt a drága szert rendszeresen meg tudja venni?Sose kérdezitek meg tőle,mire költi a zsebpénzét?Bocs,hogy ezeket megkérdeztem,de minden ilyesmi hosszú folyamat,és előzménye szokott lenni.Ajánlom olvasd el Christiane F.: A végállomás gyermekei című könyvét.Minden benne van,amit a drogokról,a drogosokról,s főképp amit a heroinfüggökről tudni lehet.
2009. okt. 5. 17:54
 16/35 anonim ***** válasza:
69%

Kedves utolsó.

Végre már valaki aki normálisan áll a dolgokhoz és megosztja másokkal is.Én is így nevelem a gyerekeimet....mintha csak magamat hallottam volna a válaszod alapján.Szerintem a kérdező jobban teszi ha minden tanácsodat megfogad mert szóról szóra te írtad a leghasznosabb választ.Csak ennyit akartam.Sok szerencsét és kitartást kívánok a kérdezőnek.

2009. okt. 6. 09:21
 17/35 anonim ***** válasza:
75%

Nagyon sajnálom, ami történt! A heroin durva dolog!Keresd a kapcsolatot sorstársakkal, szülőkkel, olyanokkal is, akik túljutottak már ezen. Hátha olyan stratégiát, hozzáállást tudsz ellesni tőlük, amivel boldogulsz, de legalább megerősítést nyersz, hogy túl lehet jutni rajta.

Fontos, hogy akarjon leszokni, de még fontosabb, hogy leszokjon. Meg kell nyitni. 2vel előttem van egy okos válasz!

Ja, és ne verd a fejed a falba, hogy elrontottad. Tárd fel,de utána menj előre! Veled vagyok!

2009. okt. 6. 23:20
 18/35 anonim ***** válasza:
70%

Tűvel leginkább HEROIN-t adnak be. De ahogy látom már az orvos is kimutatta.

Nos ez több kérdést / észrevételt vet fel:

1., A heroin nagyon súlyos függőséget okoz 2-3 használat után

2., Egy shot /lövés, egy "adag"/ egy 17 éves lányka anyagi szintjéhez mérten elképzelhetetlenül drága. Egy gramm anyag 18-20 ezer forint körül mozog. Honnan volt rá pénze? Ajándékba a dealertől csak 1-2 pakettet (pakett = egy adag) kap...

3., A szervezet a heroinhoz adaptálódik, ezáltal minél erősebb a függőség annál gyakrabban és nagyobb mennyiséget kényszerül magához venni az illető (ellentétben pl. a fűvel, ahol nincs lineális növekedés). A végső stádiumokban már a közel halálos adag is kevés.

4., A heroinfüggők átlagéletkora 28,5 év.

5., Ennek oka nem "csupán" a heroin, hanem az, hogy a közösen drogozók egy tűt használnak, ami borzasztóan fertőzésveszélyes. Arról már ne is beszéljünk, hogy a pénz megszerzéséért bármit megtesznek a függőség miatt. Ha otthonról lopni már nem tud eladja a testét pl.

Azt, hogy ő nem akar rászokni felejtsd el sürgősen. Ezt nem ő dönti el, biokémia az egész.

Én a helyedben ezt tenném:

- Azonnal elzárnám a gyereket a "baráti körétől". Telefonjából sim-kártyát kukába. Új számot neki. Internet nincs vagy csak ellenőrizve.

- Iskolába reggel el, onnan AZONNAL haza. Percre pontosan.

- Elvinni egy alapos kivizsgálásra, AIDS, hepatitis, stb.

- Elvinni segélyszervezethez vagy pl. a Nyírő Gyula kórházba

Durván hangozhat, de ha belekerül egy ilyen körbe és rászokik a heroinra akkor 70% esélye van, hogy meghal 30 éves kora előtt.

2009. okt. 10. 11:30
 19/35 anonim ***** válasza:
66%

Mindenképpen szakember!

A Lányod már most függő!!

Ő hiába állít akármit hogy nem az, hidd el az, a vénás drogoktól 1-2 alkalom után függővé válik az ember!!

Mindenképpen tudd meg mit használ és az is próbáld megtuudni hogy honnan szerzi be, ne higyj neki hogy soha többé és ez volt az utolsó nem csinál ilyet többet!!

Még egy év és nem fogsz vele nagyon tudni mit kezdeni, most még csak 17 a kezedben van mert nem nagykorú jogilag!!

Azonnali korházi elvonókúra kell vagy rosszabb lesz a dolog és 20 éves korára vagy akár hamarabb bele fog halni ha elszabadulnak a dolgok!!

2009. okt. 18. 02:13
 20/35 anonim ***** válasza:
62%

09-19 13:14

Nem feltétlenül drága a dolog mert az első pár adag szinte mindig ingyen van, ez a beetetés aztán meg lehet fizetni természetben is a dologért, persze előbb utóbb pénzben kell érte fizetni..

Egy drogfüggő bármit megtesz az adagért akár még embert is öl ha kell hoyg pénzt szerezzen a cuccra!!

2009. okt. 18. 02:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!