Mit tegyek ha a 17 éves lányom beismerte, hogy drogozik?
Szerintem igen! Az már egy nagy pozitivum a lányod részéről hogy beismerte!
Nehéz lesz a leszokás,de a yógyulás szerintem mindent megér! 24/l
Elöző vagyok: A füvet azért hoztam fel példának mert Ő azt mondja hogy nem függő amit azért nem hiszek el mert ha már szúrja magát ott elég 1-2 alkalom hogy hiányozon és hogy függő legyen. Nem úgy mint a fűnél mert ott több kell!!
Nagyon átérzem a próblémátok mert nagyon nehéz idők előtt álltok. Kitartás!!
13,38-as vagyok.
Leggyakrabban speed amit szoktak használni, legalábbis ez az amit tűvel is lehet. Aztán van még az extasy, fű, stb. Ezek diszkódrogok, nagyon elterjedt a fiatalok körében.
Igazi függőséget a kokain, vagy a heroin okoz. Ha ebből csinálja valamelyiket, ott már gond van, és nagyon nehéz a leszokás is.
De én a diszkódrogokra tippelek, mert azok a megfizethetőek, és azok vannak nagyon elterjedve.
Szia! Szerintem forduljatok szakemberhez, de mindenképpen tudnia kell a lányodnak, hogy mellette állsz, szereted!!!
Mindenki úgy kezdi, hogy még nem függő... De valószínűleg Te egyedül kevés lennél, szakember segíthet. Csak fontos, hogy a lányod ne érezzen árulónak, vagy hogy ellene vagy, haragszol, hanem feltétlen szeretetet.
Én azt mondom ijedj meg, de ne ess kétségbe! Igen is fontos a beszélgetés, hogy miért csinálja, miért jó neki... fontos hogy bízzon benned, és megossza veled mik történnek az életében, hisz így könnyebben kiszűrheted ha újra és újra kipróbálja. A többiekhez: Arra nem gondoltatok hogy egy fiatal lányról van szó? Simán eltudom képzelni, hogy egy srác vagy egy baráti társaság hívja meg egy-egy körre néha. Hogy miket szúrnak? Lehet heroin, morfium, ópium meg még sok minden más. A legriasztóbb ebben az, hogy a dílerek vagy akik összedobják, azokat általában nem érdekli a fogyasztó sorsa, keverhetnek bele olyan anyagokat, ami könnyen halált okozhat. (lefolyótisztító és egyéb finomságok) Ezen felül pedig iszonyatosan nagy a fertőzésveszély, hisz intravénásan adagolja magának (gyakran többen ugyanazzal a tűvel). HIV, Hepatitis, különböző szívbetegségek, és minden amit eltudsz képzelni! Fontos hogy még most leállítsd a lányod, ne legyints a dolog felett. Ne büntesd, azzal csak ártasz a további lépéseidnek, ne haragudj rá miatta, hisz nyilván valaki belevitte. Beszélgess vele sokat, olvass rengeteget a drogokról, és keress neten drogokkal foglalkozó oldalakat. Úgy tudom vannak ingyenesen hívható zöldszámok is, ha esetleg ilyet találsz, azokon is érdemes érdeklődni mitévő legyél, hogy ne fajuljanak el a dolgok. Próbálok én is keresni valamilyen oldalt, ahol szakavatottabb segítségre találhatsz, ha okosabb vagyok feltétlenül bemásolom! Esetleg egy helyi szakembertől is véleményt is kérhetsz, hogy hogyan közeledj hozzá!
Neki segítség kell, és csak te tudod ezt megadni. Ráerőltetni nem tudod, de muszáj utánajárnod, hogy mit is tehetnél ez ügyben, hisz tönkre teszi magát, és még illegális is amit csinál. Nézz utána a drogok hatásának illetve az elvonási tüneteknek, és BÁRMELYIKET észleled azonnal lépj... ha komolyabban jelentkeznek, akkor küld elvonóra, lehet hogy tiltakozni fog, a te szíved pedig megszakad, de az ő érdekében teszed, ez legyen a szemed előtt, ne az, hogy "ő tudja mit csinál".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!