Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ha az óvoda a helyi nevelési...

Ha az óvoda a helyi nevelési tanácsadónak küldött valami papírt, és emiatt most a nevtan. Behívott minket valami vizsgálatra, akkor megtehetem, hogy nem viszem el a gyereket?

Figyelt kérdés
Jár bármilyen következménnyel, ha én nem kívánok élni a nevtan. szolgáltatásával? Vagy ez kötelező? Mit kell tennem? Hívjam fel a nevtant, és mondjam meg, hogy nem megyünk? Kell indokolnom?
2012. ápr. 25. 09:29
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
Ez durva..de sajna ismerem
2012. máj. 17. 14:02
 42/52 A kérdező kommentje:

Sziasztok,

leírom mi volt végül.

Sajnos kötelező. Mivel az óvoda kérte a vizsgálatot, ha nem viszem el feljelentenek a jegyzőnél, és eljárás indul ellenem.

Lenyeltem a békát, elvittem kétszer. Két különböző pszichológus vizsgálta a fiam, majd széttárták a karjukat, a gyereknek SEMMI BAJA!!! Még tanácsot se adtak, a gyerek okos, együttműködő, nincs vele semmi probléma de SEMMI!

Ugye nem hitt nekem szinte senki (pár kivételtől eltekintve, nekik köszönöm!).

Még egy roppant barátságtalan társalgásom vissza van az óvónővel így a biztos eredmény birtokában (holnap meg is ejtem) amiben tudatom vele, hogy a következő ilyen akciója nem marad következmények nélkül. Bár én is elküldhetném őt pszichológushoz kötelező jelleggel, ahogy ő elküldte a szerencsétlen fiamat.

2012. máj. 21. 10:41
 43/52 anonim ***** válasza:
100%

A helyedben a hivatalos papírt tolnám csak az orra elé nem veszekednék vele mert a gyerekeddel tolsz ki.

Illetve írnék egy panaszos levelet a gyerekjogi képviselőnőnek, melyben azzal érvelnék,hogy az óvónő azt,hogy képtzwelw3en ellátni a feladatát a gyerek hátrányos megkülönböztetésével fedezi. Ezért küldte el nevtanba. Nem azért mert valójában problémád erről határozatotok is van, hogy a gyerekkel nincs baj.. normális átlag gyerek.

Beszélhetsz erről még szépen politikusan a vezető óvónővel is.... ő ismeri az alkalmazottját és ha ténylegesen indokolatlanul kérte a vizsgálatot annak kell folyománya legyen.

S vidd át másik oviba a gyereket.

2012. máj. 21. 10:46
 44/52 A kérdező kommentje:

Köszönöm az ötleteket!!!

Sajnos másik ovi az nincs. Falun lakunk. :/

2012. máj. 21. 10:58
 45/52 anonim ***** válasza:
100%

Örülök neki, hogy jól végződött! Én a helyedben finoman, diplomatikusan (nem vádaskodva - inkább szerényen, kedvesen) szólnék az óvoda vezetőnek - mert hiába is happy end, de csinált neked pár rossz hetet az akció.

Én is hasonlóan jártam: a kislányomnak sok foga esett ki, emiatt pöszén beszélt. A logopédus javasolta - mit javasolta - erőszakosan rám akarta erőszakolni, hogy vigyem logopédiai osztályba a gyereket. Na már most, ez egy elég rossz hírű osztály, gyenge a követelmény, tele van kisebbségi, és HH-s gyerekkel, ráadásul a beszédjavításban is gyenge. Évről évre alig akar összejönni a kötelező 15 fő - ha nem jön össze, bezárják az osztályt. Így nem véletlen, hogy erőszakosan toboroznak.

Végül a Halmi úti Beszédvizsgálóban kötöttünk ki, ahol kiderült SEMMI BAJA, csak a hiányzó metszőfogak miatt selypít (amik a három hónapos várakozási idő alatt ki is nőttek). Nem kapott SNI minősítést (nagyon távol állt tőle), így nem mehetett logopédiai (kisegítő) osztályba.

Szóval: mi is megnyertük a csatát, de HÁROM HÓNAP IDEGÖRLŐ időszakom volt, már rémeket láttam.

Szóltam diplomatikusan az óvónőknek, hogy ezt azért mégse kellett volna - de ők mosták kezeiket, mindent a logopédusra kentek - pontosabban mentegették, hogy "most már megnyugodhat anyuka"... pedig már az elején tudtam, alaptalanul minősítik le a gyereket.

És igen - kötelező elmenni, mint bizottsághoz, mind Nevtanba, ha az óvoda küldi. Esetek nagy részénél nagy megkönnyebbülés, és oda pirítás lesz a vége. Bár van ismerősöm, aki egy zárkózott, de okos gyerekére a botcsinálta pszichomókus rákente, hogy skizofrén, IQ light - nagy nehézségükbe került, hogy kiderítsék, tévedett.

Sajnos olyan kiszolgáltatottak a szülők!:( Panaszt tenni nem érdemes, mert csak egymást védik a pedagógusok, és mi, főleg a gyerekeink isszák meg a levét,hiába van igazunk.

2012. máj. 21. 13:05
 46/52 A kérdező kommentje:

Igen, kiszolgáltatottak a szülők. A gyerek érdekeire hivatkozva bármire lehet kötelezni egy anyát. Bármilyen megalázó tortúrát végig lehet csináltatni vele, hiába mondja mindenhol hogy felesleges! Csak jobban ismeri egy anya a gyerekét mint egy szedett-vedett óvónő! Csak jobban tudja mi a baja, van-e baja! Ha baja volna fogtam volna a kezét és magam vittem volna, és kértem volna segítséget, de tudtam, hogy semmi gondja, tudtam, hogy az óvónő a hibás! Erre jött nekem mindenki a gyerek érdekével (mintha én nem azt nézném) meg a tagadással, meg hasonló blablákkal.

A benzint se fizeti ki nekem senki a felesleges utakért, a férjem szabadságát se pótolja nekem senki, az elvesztegetett órákat se, holott én mondtam, én tudtam! De úgy látszik egy anyának nincs beleszólása a saját 4 éves fia sorsába. :(

2012. máj. 21. 16:03
 47/52 anonim ***** válasza:
100%

Örülök, hogy rendben van a gyereked.

Ettől függetlenül nem teljesen értem a felháborodásodat. "Szedett-vedett" óvónő talán nem a legszuperebb, de én egész biztos vagyok benne, hogy nem ártó szándékkal küldött benneteket a nev. tan-ba. (Nem tudom, korábban neked milyen volt a viszonyod vele, remélhetőleg nem az a fajta anyatigris típus vagy, aki mindig, mindent jobban tud mindenkinél, és ennek erőteljesen hangot is ad.)

Ahogy tanácsolták, inkább higgadtan mondd el az óvónőnek, ill. mutasd meg a szakvéleményt, hogy a gyerekednél nem találtak semmit. Többet ártasz a gyerekednek, ha "roppant barátságtalan" stílusban akarsz vele beszélgetni, mintha nyugodt maradsz.

Nem tudom, más hogy van vele, de ha engem, mint szülőt küldenek valahová, akkor én szó nélkül elviszem a gyerekem, és örülök, ha nem találnak bajt. Legyen az orvos vagy pedagógus, ha a gyerekemről van szó, egyáltalán nem érzem magam kiszolgáltatottnak.Egyrészt nem biztos, hogy reálisan látom a dolgokat, másrészt mivel intézménybe jár, nem látom a nap 24 órájában, főleg azt nem, hogy társas környezetben hogy viselkedik.

Ha bajod van az óvónővel, inkább menj be a vezető óvónőhöz, vagy kezdeményezd, hogy ő hármasban (óvónő, vezető és te) beszélgessetek a kisfiad érdekében. Állj inkább a dolgokhoz pozitívan, segítő szándékkal, még ha utálod is az óvónőt. Nem megalázkodni kell, egy szóval sem írom, hanem próbálj partner lenni és nem ellenség. Még egyszer mondom, a gyereked érdekében, mivel írod, máshová úgysem tudod vinni.

(2 gyerekes anyuka és pedagógus)

2012. máj. 21. 16:46
 48/52 anonim ***** válasza:
100%
Ja, még annyi, hogy nem gond, hogy nem bírod az óvónőt, valószínűleg ő sem csíp téged, de nehogy már a gyereked igya meg a levét. Ezért ésszel minden indulatos beszólással. Mondom, nem megalázkodni, meg nyalizni, de ne borítsd rá az asztalt.
2012. máj. 21. 17:13
 49/52 A kérdező kommentje:
Nem akarom ráborítani az asztalt, nem vagyok olyan. De igenis meg fogom neki mondani, hogy a következő ilyen húzásánál minden létező fórumon panaszt fogok tenni ellene. És én nem vagyok hálás, ugyanis én vagyok az anyja a gyereknek, nyilván én látom meg először ha valami van vele. Akkor magam is segítséget fogok kérni, anélkül hogy kötelezne rá bárki is. De hazugsággal rávett papír aláírása utáni kötelező ok nélküli meghurcolásért nem tudok hálás lenni, nagyon sajnálom.
2012. máj. 21. 20:07
 50/52 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem a 47-48. hozzászólónak van teljes mértékben igaza. Sok esetben lehet, hogy az ember nem veszi észre, ha gond van, mert egész egyszerűen nincs ott a gyerekkel az intézményben.

Szuper, hogy nálatok nincs semmi probléma, de azt nem értem, ha te valóban ennyire lenézed az óvónőt, hogyan bírod elviselni, hogy ő foglalkozik a gyerekeddel nap mint nap.

Az is gond szerintem, hogy te „meghurcolásnak” éled meg, ha elküldenek egy nevelési tanácsadóba. Ne haragudj, de ezz biztos a „falusi” mivoltodból fakad, mert nálunk semmi negatív felhangja nincs annak, ha egy gyereket elvisznek a szülei, sőt!

Értem, hogy macera volt elmenni kétszer, de most komolyan, akkora gond ez? Nekem is el kellett mennem, és pár alkalom után megbeszéltük a pszichológussal, hogy átadom a helyünket másnak, aki valóban problémás. És igen, alapvetően én is gyanítottam már az elején, hogy az óvónő csak beparázott valamin, nincs valódi probléma a gyerekkel, de azt is gondoltam, hogy ezen semmit nem veszíthetek… míg ha tényleg lenne probléma, akkor igen.

És a végén nem dörgöltem az óvónő orra alá, hogy „bi-bi-bí, nincs is semmi gond a gyerekkel”, hanem csak elmondtam neki, hogy ez a helyzet. Viszont látta, hogy én mindent megteszek a gyerekért, hogy foglalkozom vele, és ami még fontos, hogy őt sem egy „szedett-vedett” óvónőnek kezelem, hanem elismerem azt, hogy a gyerekemmel foglalkozik minden nap.

2012. máj. 23. 13:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!