Segítség! Verik a gyereket! Mit csinálhatnék?
Egy éves kora óta nevelek egy kisfiút. Az anyuka belehalt a kishúg születésébe.
Most 3 és négy évesek a fiú ovis. Most került ide egy új fiú és a Peti telljesen vad lett itthon. Azt vettem észre hogy a nadrágjai szakadtak koszosak, a húgát bánja. Ha kérdeztem tőle, hogy gond van-e az oviban, azt mondta nincs. Hatalmas feszültség van szegényben. Egy hete megbeszéltük, hogy ebéd után megyek érte az oviba, mert átmegyünk a nagymamához. Akkor találkoztam ezzel a kedves gyerekkel. A Peti öltözik nyugiban, ő elkapta a kabátját és ököllel akarta ütni. Anyuka meg állt és szenvtelen arccal nézte. Én kaptam el a kezét és annyit mondtam: meg ne próbáld! Nagyon kiakadtam. Kétszer akkora mint a Peti.
Másnap délutáni alvásnál bementem az óvónőkhöz beszélni hogy ugyan erről én miért nem tudok. Mondták hogy mindíg büntetve van a gyerek, senki mást nem bánt, csak a Petit.
n a gyerekeket arra tanítottam hogy "Úgy bánj másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak" A Petiből egy hónap alatt kedves segítőkész fiúból, az oviban visszahúzódó, csendes, itthon őrjöngő gyerek lett. :(
Arra gondoltam, hogy megkérem a férjemet, hogy tanítsa meg karatézni. Nem szeretem az erőszakot, de már én sem látok más megoldást.
Ja és tegnap mesélte, hogy először a fiú anyucipicifiának hívta, amikor pedig megtudta mástól, hogy nem az anyjuk vagyok, azt mondta a Petinek hogy: Nem is csodálom hogy egy ilyen k.cs.göt mint te elhagyott az anyja. Ezt a Peti egyetlen barátja említette meg nekem.
Ami még gond, hogy másik ovira sincs lehetőség, ez egy falu, még osztálytársak is lesznek. :(
Elég érdekes, hogy egy ilyen horderejű dologgal a dadust bízzák meg... Minimum az óvónő a kompetens személy.
Én azt tenném a helyedben, hogy bemennék az ovivezetőhöz, hogy ő, mint intézményvezető hívassa be a szülőket és az óvónőket is. Mi az, hogy te, mint szülő nem tudsz arról, hogy ilyen probléma felmerült??? Erről az óvónőknek azonnal tájékoztatni kellett volna téged.
Nem én vagyok a szülője.
Én a házvezető nő vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!