Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Segítség! Verik a gyereket!...

Segítség! Verik a gyereket! Mit csinálhatnék?

Figyelt kérdés

Egy éves kora óta nevelek egy kisfiút. Az anyuka belehalt a kishúg születésébe.

Most 3 és négy évesek a fiú ovis. Most került ide egy új fiú és a Peti telljesen vad lett itthon. Azt vettem észre hogy a nadrágjai szakadtak koszosak, a húgát bánja. Ha kérdeztem tőle, hogy gond van-e az oviban, azt mondta nincs. Hatalmas feszültség van szegényben. Egy hete megbeszéltük, hogy ebéd után megyek érte az oviba, mert átmegyünk a nagymamához. Akkor találkoztam ezzel a kedves gyerekkel. A Peti öltözik nyugiban, ő elkapta a kabátját és ököllel akarta ütni. Anyuka meg állt és szenvtelen arccal nézte. Én kaptam el a kezét és annyit mondtam: meg ne próbáld! Nagyon kiakadtam. Kétszer akkora mint a Peti.

Másnap délutáni alvásnál bementem az óvónőkhöz beszélni hogy ugyan erről én miért nem tudok. Mondták hogy mindíg büntetve van a gyerek, senki mást nem bánt, csak a Petit.

n a gyerekeket arra tanítottam hogy "Úgy bánj másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak" A Petiből egy hónap alatt kedves segítőkész fiúból, az oviban visszahúzódó, csendes, itthon őrjöngő gyerek lett. :(

Arra gondoltam, hogy megkérem a férjemet, hogy tanítsa meg karatézni. Nem szeretem az erőszakot, de már én sem látok más megoldást.

2012. márc. 2. 10:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Egy ilyen anyától mit vársz őszintén?Simán végig nézte volna,hogy bántja a kisgyereket...undorító,felháborító.Valahogy ezt az anyát kéne helyre tenni...
2012. márc. 2. 13:17
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Sziszegve megfenyegeted a kiskölköt, hogy szétvered a fejét ha még egyszer hozzáér a Petihez, úgy, hogy senki más ne hallja, aztán ha megy árulkodni, akkor felháborodsz, hogy még hazudós is ez a gyerek.
2012. márc. 2. 13:17
 13/23 anonim ***** válasza:
#12-enek nagyon igaza van. Ez tuti beválik. Én is ezt tenném, ha se az anya, se az óvónő nem reagál. Vagy az apukát beküldeném ijesztően felöltözve, aki az agresszív gyerek előtt elmondaná, hogy, aki bántja a fiát, annak vele gyűlik meg a baja.
2012. márc. 2. 19:48
 14/23 anonim ***** válasza:
16%
Azért ne essünk a ló túloldalára, egy ovis gyereket, még ha verekedős is egy felnőtt ne üssön meg.
2012. márc. 2. 19:49
 15/23 anonim ***** válasza:
90%

"Azért ne essünk a ló túloldalára, egy ovis gyereket, még ha verekedős is egy felnőtt ne üssön meg."

Igen, ne üssön meg. De ha a kedves anyuci nem hajlandó leállítani a fiacskáját és az én gyerekem testi épségét veszélyezteti, kockáztatja hogy akár gyógyuló akár maradandó sérülése lesz, akkor úgy lecsapom, mint a szél. És baromira nem érdekelnek a következmények, mert nem vagyok hajlandó megvárni, amíg szólnak az oviból, hogy ne az oviba menjek a gyerekért hanem a közeli gyerekkórházba.

2012. márc. 2. 20:11
 16/23 anonim ***** válasza:
80%
Nehogy már ne lehessen megütni a büdös kölköt! Mi az, hogy verekszik? Kinek képzeli magát? Csak neki szabad? Áá, az nem számít, ha megfélemlít egy másik gyereket, csak az számít, hogy ő szegényke, nehogy megijedjen. Röhej. Akkor is odasóznék neki, ha nem az én gyerekemet bántaná, hanem a másét.
2012. márc. 2. 22:20
 17/23 anonim ***** válasza:
92%
az én fiamat is bántotta egy gyerek reakció kb annyi mint nálatok.na én meguntam és egyszer mikor mentem a fiamért,megfogtam a gyerek kezét jó erősen és ezt mondta,ha még egyszer megüti a fiam kitekerem a kezét,és mindezt jó magasan fölé tornyosulva.soha többé nem bántotta a fiam.gondolom sokan ellenzik majd,ugyan ez nem megoldás,és az megoldás,hogy más tönkreteszi a gyerekem életét?az megoldás,hogy más anyuka szarik rá mit tesz a gyereke?kit érdekel mit szólnak.
2012. márc. 3. 12:11
 18/23 anonim ***** válasza:
22%
Látom le vagyok pontozva, ez aztán hozzáállás, bár én megoldanám, hogy a gyerekem ne verekedjen, de mint leírták, a dada se foglalkozik vele, lehet anyukának se komolyan vázolták a problémát. Én egy béketűrő ember vagyok, de ha egy felnőtt a gyerekemnek csavargatná a kezét, hát nem tenné zsebre az tuti. Mi jogon bántanátok egy óvodást, a szülei hibája nem az övé, komolyan, nem csodálom, hogy ilyen tinik vannak, amikor a szülők se különbek. A másik fele, hogy erőszakra erőszakkal válaszolnátok? Sokat fog leszűrni a gyerek.
2012. márc. 3. 12:31
 19/23 anonim ***** válasza:
81%

Beszélj a "védenced" apjával, forduljon az óvodavezetőhöz, ha az óvónők tehetetlenek. A verekedős gyerek fenyegetése kényszer szülte rossz megoldás, de ha nincs intézményes segítség, tényleg ide fajulhatnak a dolgok. A karate pedig jó ötlet, nem agresszióra nevel, de önbizalmat ad, és egy magabiztos gyerek kevésbé vonja magára az ilyen áldozat kereső személyiségeket.

Feltétlen beszélgessetek el a kisfiúval arról is, mi történt az édesanyjával. Újra és újra hallania kell, hogy mennyire szerette mind a kettőjüket, akkor kicsit védettebb lesz az ilyen szóbeli agresszióval szemben.

Ezek nagyon fájnak, és mivel a gyerek titkos félelmét fogalmazzák meg, mély sebeket ütnek. Nem véletlen, hogy nem ő mondta el otthon. Csak a sok beszélgetés segít valamennyit.

2012. márc. 3. 23:11
 20/23 anonim ***** válasza:
86%

"Mi jogon bántanátok egy óvodást,"

Milyen jogon bántaná a gyerekemet és okozhatna neki testi és lelki sérüléseket?

"A másik fele, hogy erőszakra erőszakkal válaszolnátok? "

Ha a szép szó nem használ... Nézd, nagyon szép a megdobnak kővel dobj vissza kenyérrel hozzáállás, a szeretet meg a megértés, de van akinél nem működik, hanem vérszemet kap. A verekedő kisgyerek miért változna? Nincs következménye a tettének, mindenki a kicsi lelkéért aggódik. Aztán épp az a baj, hogy ezt megszokja, inkább ettől lesznek elcseszett tinik, mint attól, hogy valaki felhívja a figyelmét, hogy a viselkedése tűrhetetlen. És ezt az egyik gyereknél el lehet érni egy ejnyebejnyével, a másiknál büntetéssel, a harmadiknál meg ha leüvöltöd a fejét.

2012. márc. 3. 23:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!