Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Segítség! Verik a gyereket!...

Segítség! Verik a gyereket! Mit csinálhatnék?

Figyelt kérdés

Egy éves kora óta nevelek egy kisfiút. Az anyuka belehalt a kishúg születésébe.

Most 3 és négy évesek a fiú ovis. Most került ide egy új fiú és a Peti telljesen vad lett itthon. Azt vettem észre hogy a nadrágjai szakadtak koszosak, a húgát bánja. Ha kérdeztem tőle, hogy gond van-e az oviban, azt mondta nincs. Hatalmas feszültség van szegényben. Egy hete megbeszéltük, hogy ebéd után megyek érte az oviba, mert átmegyünk a nagymamához. Akkor találkoztam ezzel a kedves gyerekkel. A Peti öltözik nyugiban, ő elkapta a kabátját és ököllel akarta ütni. Anyuka meg állt és szenvtelen arccal nézte. Én kaptam el a kezét és annyit mondtam: meg ne próbáld! Nagyon kiakadtam. Kétszer akkora mint a Peti.

Másnap délutáni alvásnál bementem az óvónőkhöz beszélni hogy ugyan erről én miért nem tudok. Mondták hogy mindíg büntetve van a gyerek, senki mást nem bánt, csak a Petit.

n a gyerekeket arra tanítottam hogy "Úgy bánj másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak" A Petiből egy hónap alatt kedves segítőkész fiúból, az oviban visszahúzódó, csendes, itthon őrjöngő gyerek lett. :(

Arra gondoltam, hogy megkérem a férjemet, hogy tanítsa meg karatézni. Nem szeretem az erőszakot, de már én sem látok más megoldást.

2012. márc. 2. 10:25
1 2 3
 21/23 P.Pityu válasza:

A #17-es válasz a jó megoldás.A testvérem lányára is rászállt egy "hülyegyerek".Hiába ment osztályfönökhöz, isolaigazgatóhoz azt a választ kapta , hogy ennek a gyereknek az apja is odajárt annak idején, és vele se tudtak mit kezdeni.

Testvérem egyik reggel bement az iskolába,rátette a kezét a gyerek vállára, szoritott egyet rajta-csak annyira,hogy könnybe lábadjon a szeme- és elmondta neki,hogy ha mégegyszer a lánya közelébe megy, akkor nem ussza meg ennyivel.

Müködött, azóta még ránézni sem mer a gyerekre.

2012. márc. 8. 18:37
 22/23 A kérdező kommentje:

Semmi agresszívet nem csináltam de azt hiszem megoldottam.

Odamentem a kisfiúhoz és annyit mondtam neki: Nem szeretném meghallani, hogy még egyszer bántod a Petit, világos?

Anyuka este már a kocsmában szidott, hogy halálosan megfenyegettem az ő angyalkáját. Apámék kocsmájában. Úgyhogy apukám is intézkedett, pont ő volt a pultnál.

Annyival rendezte le, hogy ha tovább szid engem, vagy a családomat, és Petin lesz még egy karcolás, az ő kocsmájába többet nem léphetnek be. Ami ciki, hogy a környéken ez az egy van.

Azóta a verekedős gyerek valami fantasztikusan jól viselkedik.

Az ovónőkről meg annyit, hogy új óvodavezető van, aki nem éppen családbarát. Régebben mindíg szóltak, ha valami van, most meg egy ovónő végigjárja a falut és leveleket oszt.

2012. márc. 12. 07:06
 23/23 anonim ***** válasza:
100%
mondtam én hogy neked kell a kezedbe venni a dolgot,a kocsma meg + érv,hisz ha apuka nem piálhat húú az nagy bünti ám.
2012. márc. 12. 07:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!