Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ha az óvoda a helyi nevelési...

Ha az óvoda a helyi nevelési tanácsadónak küldött valami papírt, és emiatt most a nevtan. Behívott minket valami vizsgálatra, akkor megtehetem, hogy nem viszem el a gyereket?

Figyelt kérdés
Jár bármilyen következménnyel, ha én nem kívánok élni a nevtan. szolgáltatásával? Vagy ez kötelező? Mit kell tennem? Hívjam fel a nevtant, és mondjam meg, hogy nem megyünk? Kell indokolnom?
2012. ápr. 25. 09:29
1 2 3 4 5 6
 21/52 A kérdező kommentje:
Arról nem beszélve, hogy egy szerencsétlen kisfiú érezze magát kínpadon egy pszichológus elé ültetve, amikor semmi indok nincs erre? Én borzalmasan érezném magam, ha ilyen szakember elé citálnának ok nélkül. Biztosan senkinek nem esne jól. Mit mondok neki, miért, amikor semmi rosszat nem tett? Ha egy mód van rá nem teszem ki ennek a fiam.
2012. ápr. 26. 10:11
 22/52 anonim ***** válasza:
49%
Egyeztess a nevtannal időpontot. Rugalmasak, biztosan találtok megfelelőt. Nekem is utazni kell, ha valahova megyünk. Utoljára pl. vérvételre mentünk. Négy gyerek mellett ezt is meg kell szervezni. Viszont a fülészeten is jártunk már, ott reggel nyolctól vártunk délig, szopis babával. Ha időpontra kaptok a nevelésiben még csak várnotok sem kell. A gyerkőcöt meg ha úgy van apa is elviheti a vizsgálatra, akár éjszakási műszak után, vagy délutános előtt. Ha meg csak délután ér rá, olyan időpontot is tudnak adni. Én a kisfiam tanulási zavar miatt hordom, ill. hordja az apukája. Így tudom, hogy ha apa viszi az sem baj.
2012. ápr. 26. 10:15
 23/52 anonim ***** válasza:
77%
A kisfiad, meg nem hiszem, hogy kínpadon fogja érezni magát. Ezek a pedagógusok nagyon kedvesek (nincs fehér köpenyük és ostoruk sem). Inkább játéknak fogná fel, mivel ez a vizsgálat rajzolás, beszélgetés és nagyon jó légkörben zajlik. Szerintem te parázod túl a dolgot. Lassan kezd kirajzolódni, hogy miért is lenne jó tényleg elmennetek...
2012. ápr. 26. 10:18
 24/52 A kérdező kommentje:
Egyeztetnék és biztosan meg is oldanám valahogy bármilyen nehéz is ha oka volna. Ha probléma volna vele. Ha szükséges lenne. Ha orvoshoz kell vinni őket azt is megoldom valahogy (szerencsére ritkán) de annak oka van. Ennek meg nincs.
2012. ápr. 26. 10:20
 25/52 A kérdező kommentje:
Igen, nyilván el kellene mennünk mert nem teszem ki felesleges tortúrának a gyerekem, és nem nehezítem meg egy egész család dolgát mert egy óvónő alkalmatlan a feladatára. :D
2012. ápr. 26. 10:21
 26/52 anonim ***** válasza:
73%
Egyre kevésbé hiszem azt, hogy nincs oka. Nem tehetek róla, de a makacs ellenállásod azt sugallja, hogy valami nincs rendben. Nézd a védőnő is megméri a babát akkor, is ha szemmel láthatóan hízik. Hidd el, hogy a kisfiadnak nem árthat egy ilyen vizsgálat akkor sem, ha nincs baj.
2012. ápr. 26. 10:24
 27/52 anonim ***** válasza:
69%
Azt sem értem, hogy miért fújod ennyire fel ezt az egyszerű vizsgálatot. Egy egyórás vizsgálat meg nem olyan nagy tortúra. Ennyit könnyedén meg lehet oldani. Ám ha ennyit nem tudtok megoldani, akkor tényleg baj van.
2012. ápr. 26. 10:26
 28/52 anonim ***** válasza:

Elárulnád, hogy mégis milyen indokkal kéri az óvónő a vizsgálatot? Gondolom azért elmondta neked, valami indoka csak van.

Erről még nem írtál, csak azt, hogy direkt ki akar cseszni veled. És a máik óvónő?

Csak hogy kerek legyen a történet, és hogy értsük, tényleg az óvónő a gáz és nem te hárítod a problémát...

2012. ápr. 26. 10:28
 29/52 A kérdező kommentje:

Csupa olyan dolog lett felsorolva problémának a fiammal kapcsolatban ami egy 4 évesnél teljesen és tökéletesen természetes és élettani. Gyakorlatilag minden második ovisnál megvan, mégis csak mi lettünk nevtanba irányítva.

Mindegy is, ti eltökéltétek hogy én vagyok a hibás, nyugodtan mindenki gondoljon amit akar, a kérdés nem ez volt, és sajnálom már hogy részletekbe mentem.

Nem azt kérdeztem elvigyem-e mert azt pontosan tudom. Azt kérdeztem kötelező-e. És köszönöm annak, aki erre válaszolt. Aki meg itt hittérít a pszichológusok mellett, azt komolyan mondom nem értem.

2012. ápr. 26. 10:34
 30/52 anonim ***** válasza:
64%
Én viszont már értem. A vizsgálat kötelező. Vajon mi a fontosabb: az önérzeted, vagy, hogy véletlenül se küldjék rád a jegyzőt, gyámhatóságot?
2012. ápr. 26. 10:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!