Ha az óvoda a helyi nevelési tanácsadónak küldött valami papírt, és emiatt most a nevtan. Behívott minket valami vizsgálatra, akkor megtehetem, hogy nem viszem el a gyereket?
Egyébként nincs jogod felülbírálni, mivel a pedagógus a szakember, és neki kötelessége lépni gyanú esetén.
Kötelessége! Nem bosszú, nem magánakció, ez a kötelessége.
Szia!
Nem tudok a konkrét kérdésre válaszolni, de kíváncsi vagyok, mit írnak a nevtanból, kérlek, tényled tedd itt közzé, tanulságos lehet.
A saját tapasztalatom viszont az, hogy egyszer minket is elküldtek egy kisebb csetepaté miatt a gyerekek között, ami ezért volt muris, mert a gyerekem egyáltalán nem agresszív típus, csak az óvónők beparáztak, mivel a másik gyerek szülei kiborultak. Érhető volt az ő idegességük, de szerencsére normálisan meg tudtam beszélni velük a dolgot – és milyen meglepő, a gyerekek tök jóba lettek attól kezdve.
A lényeg, hogy az óvónők (akik egyébként kicsit ludasak voltak az ügyben), megrémültek, és megkérdezték, nem mennének-e le a nevtanba.
Nekem semmi kifogásom a pszichológusok ellen (ők is emberek :D), és azt gondoltam, érdekes is lehet az egész, no meg, ez egy gesztus a szülők és az óvónő felé is, hogy mi tényleg mindent megteszünk.
Elmentünk, kb. háromszor beszélgettünk az egyik pszichológussal, majd megállapodtunk, hogy ha gondunk van a jövőben, keressük, de most nem foglaljuk tovább a helyet a valóban problémás esetektől. Én ezt úgy fogtam fel, hogy mint egy érdekes tapasztalatot, aminek még az az előnye is megvolt, hogy „hivatalosan” kimondták, hogy nincs velünk semmi gond. :)
Az óvónők is megnyugodtak szépen.
Ja, ráadásul kiderült, hogy nálunk a fél óvoda ját a nevtanba egyébként, és nem azért, mert „nem normálisak”, csak mindenkinek az életében adódhat olyan szituáció, amelyben jobb, ha meghallgatja más véleményét is.
Köszönöm utolsó, le fogom írni, még nem jött válasz. Remélem holnap.
A gyerek nem agresszív egyébként, nincs bántalmazva vagy molesztálva, korának tökéletesen megfelelő fejlettségű, az óvónőnek velem van baja és engem szivat ezzel.
Mindegy is. Vannak ilyenek. Majd megoldom. Ha egy mód van rá nem hagyom a gyerekem. Ha köteles vagyok akkor majd meglátom mit tehetek ellene, mindenhol lehet fellebbezni vagy mittudomén.
Ha úgy gondolod, hogy az óvónő pusztán kitolásból akar elküldeni titeket a nev. tanba, akkor mitől félsz? Bebizonyosodik, hogy a gyerekednek kutya baja, és az óvónő meg saját magát járatja le, amikor kézhez kapja a nev. tan véleményét.
Ez az egyik verzió...
A másik, hogy a gyerekeddel valóban probléma van, és az óvónő, mint pedagógus ezt tapasztalja, és megvan az oka a vizsgálat kérésére. Gondolod, hogy egy ilyen, komoly dologgal akar bosszantani? A nev. tan-ba se poénból járnak be dolgozni, általában el vannak havazva, nem hiszem, hogy az óvónő velük és veled akar szórakozni.
Gondolom 2 óvónője van a te gyerekednek is. Csak az egyikkel van baj, vagy mind a kettővel?
Én a helyedben nem felebeznék, és nem hőzöngenék, hanem szépen elvinném a gyerekemet, ahová kell. Ha semmi probléma, akkor legalább írásban is megkapod, és lobogtathatod a bosszúálló óvónőnek, sőt akár a vezetőóvónőnek is.
(gyógypedagógus anyuka)
Szia! Én csak szimplán kíváncsi lennék,
hogy hogy alakul a helyzetetek. Egyébként én is úgy tudom, hogy csak a szülő kérésére "vizsgálják meg" a gyereket a nev.tanban, , rosszabb esetben pedig a jegyző kötelezheti a szülőt, de hogy ehhez pontosan mi és milyen indokok kellenek, azt nem tudom.
Ja, és el tudom képzelni, hogy vannak ilyen gonoszkodó "szakemberek" (?) Mint a gyereked óvónője. Sajnos sok területen van nem odaillő munkaerő, de ez már egy másik téma.
A Nevelési Tanácsadó pszichológusa direkt örülni fog, hogy eggyel kevesebb a páciens. Ha lelkiismeretes vagy, időben lemondod az időpontot, hadd hívjanak be egy sorban állót, ha kevésbé, szerzel egy lyukas órát a kollégának. Nem fog értetek könnyeket hullatni.
Az óvodát elvileg értesítik, hogy "többszöri hívásunkra sem jelent meg", de lehet, hogy ezt elmulasztják megtenni.
Iskolaérettség nem lehet, a fiam 4 éves.
Azt nem tudom miből hiszitek hogy félek. Egyszerűen nagyon nagy probléma az egész hacacáré megszervezése. Nekem nem ez az egy gyerekem van. A legkisebb még kizárólag szopik, rábízni senkire nem tudom (a legkisebbet nem is akarom). Apuka 3 műszakban dolgozik, és a nevtan nem is helyben van, utazni kell. Nekem ez az egy megjelenés is teher volna, hát még ha kifogok valami unatkozó pszihológust aki vissza is hívogat minket... most én tegyem zsebre a csecsemőmet, vagy apuka vegyen ki több nap szabadságot csak mert egy óvónő nem bír magával?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!