Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 4 éves fiam az óvodában...

4 éves fiam az óvodában verekszik, az óvónők szerint nagyon agresszív. Most született kistestvére, előtte nem volt vele baj és itthon most sincs. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Az óvónő nevtanba akarja küldeni, én meg döbbenten álltam, el se akartam hinni, hogy az én fiamról beszél. Állítólag nagyon verekedős, hiába szólnak rá vagy ültetik le büntetésből ott se marad, csúnyán beszél. Itthon semmi probléma vele! Viszont most született kistestvére, más változás nem volt így csak erre tudok gondolni. Most mit csináljak? (Szerintem az óvónő is vastagon alkalmatlan de őt lecserélni nem tudom.) Persze beszéltem vele, megbeszéltük hogy bocsánatot kér a megvert kisfiútól, és hogy nem szabad meg fáj neki stb... de most tényleg emiatt vigyem a nevelési tanácsadóba??? Nem túlzás ez?
2012. jan. 6. 08:07
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
60%

Figyelj,ha te gyalázásnak vetted amit irtam,akkor nincs miről beszélni. talán kicsit gondolkozz el magadon,a helyzeten,aztán dönts ahogy akarsz. Hidd el csak a gyereked érdeke,hogy mengézesd,nem lehet mindent az óvónőre kenni .

Nem értem miért tetted fel a kérdést,hiszen te egyértelműen eldöntötted (akkor is,ha nem ezt irod) ,hogy nem viszed sehova a gyereket,homokbadugod a fejed inkább,nincs semmi problémája a gyerekednek csak az ovónő miatt verekszik. Leirtam a lehetséges okokat,nemtudom ezen mit olyan nehéz beismerni,hogy ez lehet akár a kistestvér keltette frusztráció miatt is,amit az oviban vezet le más gyerekeken. Nem tudom ez miért fáj neked annyira,de jobban tennéd ha a gyereked érdekét néznéd a saját büszkeséged helyett,és csakazértse viszed sehova... hidd el,itt mindenkinek tök8 ,hogy milyen a gyerek lelki világa.

Valamint képzeld el forditva,ha a te kisfiaddal lenne agressziv az oviban egy másik gyerek mit tanácsolnál? Azt gondolod,hogy ez nem jelez valamilyen problémát? Nem hinném,hogy egy kiegyensúlyozott gyerek csúnyán beszél minden nap,és verekszik.

2012. jan. 9. 19:10
 42/53 anonim ***** válasza:
51%
Azt meg,hoyg te lennél a hibás senki nem állitotta,csak ez a rögeszméd,itt bújik ki a szög a zsákból,hogy ezért nem viszed sehova és tagadod a problémát,nehogy neveletlennek gondolják,vagy kiderüljön,hogy hibás vagy valamiben. Igen,lehet hogy te is hibás vagy,lehet ,hogy nem,ez benne van a pakliban,emberek vagyunk szülőként is és mindneki hibázik. Erre nem az a megoldás,hogy becsukod a szemed és a szőnyeg alá söpröd..
2012. jan. 9. 19:13
 43/53 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2012. jan. 9. 22:23
 44/53 MELONE90 válasza:
36%
A helyett hogy itt irkálsz neveld meg a büdös kölköt ! Ha nekem lenne egy öcsém és bántná más gyerek az oviba nem nagyon érdekelnének a szülők jól odamennék és felrugdosnám és utána megtudná mien is ez? és a férjed mértnem verte még jól pofán ! pocsékak vagytok szülőnek
2012. jún. 10. 05:40
 45/53 anonim ***** válasza:

MELONE90 !

Nem tudom hány éves lehetsz,de nagyon éretlennek tűnnek a gondolataid ,ha fiatal vagy az mentség a számodra .

Verekedős gyereket jól felrugdosni ? Agresszivitásból példát mutatni számára,hogy aztán nála is egyre jobban berögződjön,hogy ez megoldás lehet bármire is ?

Nem ismered a szülőket,hogyan ítélkezhetnél felettük ?

Megoldást keresve írt az anyuka ,mert bántja a helyzet ,felelősségteljesnek tűnik számomra .

Egy gyermek sosem azért agresszív ,mert direkt rossz akar lenni ,általában sorozatos kudarcélmények,beilleszkedési nehézségek miatt jön elő belőle az agresszió,neki sem jó a kialakult helyzet.

Ha úgy érzi ,hogy nem fogadják el,nem láttják az ő szemszögéből a dolgokat ,eleve rossznak minősítik,kiközösítik,akkor ő is feladja és tehetetlen dühében agresszívé válhat.

A helyzet egyébként nem reménytelen ,nálunk szociális beilleszkedési problémára az vált be,hogy sokat vittem gyerekek közé a kisfiamat és folymatosan közbeléptem,terelgettem a jó irányba,például:hogyan kell megosztozni játékokon ,hogyan kell szépen kérni,megköszönni,elfogadni ha valaki a saját játékát nem akarja odaadni,ha durván viselkedett hogyan kell bocsánatot kérni,eleinte úgy tűnt,hogy nem használ,sok-sok beszélgetés ,nevelés kellett hozzá amíg egyértelműen látszott az eredmény.

Ha a szülőknek nem volt sok lehetősége más gyerekek közé vinni a gyermeket és eközben terelgetni,gyakoroltatni ezeket a szabályokat akkor az is lehet ,hogy emiatt van az ,hogy otthon semmi gond,mert ott nincsnek gyerekek és ezért bukott ki a dolog az oviban.

Az óvónénik azt nem tudják megadni,hogy ráhangolódjanak egy gyermekre és türelmesen terelgessék,gyors megoldás,hogy büntetik,ezzel nem feltétlenül érnek el eredményt,a nevelési tanácsadó szakemberei sem állnak mindig a helyzet magaslatán.

Ne feledkezzünk meg arról,hogy az éretlen gyermeki viselkedés sajátja az,hogy nem rendelkezik megfelelő konfliktuskezelési,indulatkezelési stratégiákkal,ezek idővel szépen kialakulnak türelmes,következetes,szeretetteli neveléssel.

El kell fogadni azt,hogy egy csapásra ez nem megy,el kell fogadni,hogy a gyermeknek időre van szüksége arra,hogy problémamentesen képes legyen elsajátítani ezeket a szabályokat ,"felrugással" ez nem működik!!!

Kedves Kérdező !Mi újság azóta Veletek ?

2012. jún. 10. 10:42
 46/53 anonim ***** válasza:

Jesszus mi van itt:)! Én simán elvittem a fiamat most is járunk "játék doktor nénihez" ahogy ő hívja (mindig jókat játszanak és sok játék van:). Sajnos a 4 éves fiam folyamatosan bántja az 1 éves kisöccsét:( én emiatt.

De észrevettem a környezetemben ,hogy sokan elhűlnek ettől, ( pszichológus) nem értem miért. Segíteni akarok a nagy fiamnak a kicsinek az egész családnak, hogy ismét harmóniában élhessünk egymással. Ha eldurvul a helyzet szakember kell, ehhez mi kevesek vagyunk otthon, a gyereknevelést nem tanítják az iskolában. Ha segíthet egy orvos akkor én megpróbálom.Tedd így te is szerintem...

2012. júl. 3. 22:27
 47/53 anonim ***** válasza:
Mármint én emiatt a testvér féltékenység gyanúja miatt vittem el...
2012. júl. 3. 22:31
 48/53 anonim ***** válasza:
11%

45.

Az én véleményem szerint hasznos az ilyen születetten agresszív gyereknél az, ha ő is visszakapja, amit ad. Vagyis ha a szülő megüti.

Ebből pedig nem azt tanulja meg, hogy így kell bánni mindenkivel, hanem azt, hogy ha így viselkedik, akkor csak ő járhat rosszul, mert visszakapja. Mástól is visszakaphatja, de a szüleitől biztosan. Ha ezt nem teszik meg a szülők, akkor vagy évekig tart, míg erről leáll, vagy továbbra is ilyen marad, később meg már lehetetlen lesz nevelni, egyre jobban elfajulnak a dolgok. A szüleinek kell belénevelni, hogy ők nem tűrik el az ilyet, megbüntetik érte keményen.

Amúgy meg nem tudom milyen szülők vagytok, ezt nem csak neked címzem, hanem sokaknak, akik a más gyerekének a megnevelésére ilyen felháborodva reagálnak. Ha az enyémet verné más gyereke, bizony az a gyerek megkapná a magáét, nem érdekel mit szólnak a szülei. Egy normális szülő nem tűri el az ilyet.

Persze először nem ütném meg, mielőtt még bárki sipákolna, csak jól ráijesztenék, olyan hangnemben oktatnám ki, és jól megszorongatnám közben a karjánál fogva. Garantáltan visszafogná magát.

Ez hiányzik neki. A kemény nevelés. Egyetértek, hogy nem jól nevelik a szülők ezt a gyereket.

2012. júl. 4. 17:18
 49/53 SA_milady válasza:
59%
Nem értem, miért hiba az egy óvónő részéről, ha figyelmezteti a szülőt, hogy valami baj van? A gyerek egyféleképpen viselkedik közösségben és másként otthon. A szülő "fegyelmezheti", jobban tud rá figyelni, hatni. Úgy vannak beállítva a pedagógusok, hogy alkalmatlan, rosszindulatú emberek, ellenségek! Ha van szakértő, akkor el kell vinni hozzá. Egyértelmű. Idejében kell orvosolni a bajt, mert később sokkal több probléma adódhat. De a szülők folyton az előítéletekre hallgatnak és struccpolitikát folytatnak. Aztán persze, a pedagógusokra kenik, és őket okolják, pedig azoknak meg van kötve a kezük. Iszonyú! Szegény gyerekek...
2012. aug. 17. 00:03
 50/53 A kérdező kommentje:

Hű, látom voltak indulatok... pedig elvileg felnőttek írnak, mit is csodálkozunk egy ovison? :)

A kérdést januárban írtam, azóta (ha érdekel valakit) voltunk nevtanban. Kettő pszichológus nézte a fiam, semmi baja a gyereknek, korán felül értelmes, a pszichológus az óvónőnek(!) tett javaslatot a gyermek színesebb feladatokkal történő lefoglalására, ő ugyanis (ti a pszichológus) agressziónak nyomát nem találta a gyerekben. Tehát szakember szerint nem agresszív, itthon nem agresszív, de szerintetek (már aki szerint) az óvónő nem hibás, én vagyok a pocsék anya. :))) Nyilván. :)

Kezelésre, terápiára nem szorul a gyerek, így befejeztük a pszichológusok látogatását, a gyereket nem rugdosom, az apja se veri (ahogy azt itt némelyek tanácsolták). Részemről megtettem mindent, a kérdést befejezettnek érzem.

Ismét köszönöm a válaszokat.

2012. aug. 18. 23:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!