4 éves fiam az óvodában verekszik, az óvónők szerint nagyon agresszív. Most született kistestvére, előtte nem volt vele baj és itthon most sincs. Mit tegyek?
Az ilyet nehéz megemészteni egy anyának de a helyedben elküldeném oda, nem árthat neki az biztos.
Egyébként mi is ütöttük vágtuk egymást az oviban, kék zöld foltokkal mentem haza :D
A kisfiúk (nem az összes persze) de már csak ilyenek.
A fogorvossal csak annyit akartam szemléltetni mennyire tesz boldoggá a nevtanos javaslata az óvónőnek, és hogy mennyire nem szívesen kötnék ki ott. Ettől függetlenül nem utasítom el a lehetőséget, csak inkább kihagytam volna az életemből.
És ahogy írták is, a kisfiúk azért gyakran ilyenek, biztosan közrejátszott a kistestvér születése is, és az óvónő pályaalkalmatlansága is, nem gondolom a helyzetet olyan vészesnek, hogy pszichológus kelljen. Persze ha a helyzet súlyosbodik és én minden szándékom ellenére se tudom kezelni, el fogom vinni bármennyire is nem tetszik a dolog.
Esetleg kérdezz meg egy másik óvónőt is, ő hogy látja a fiadat. Ha ugyanaz a véleménye, akkor nem túlzás.
Hiszen állításuk szerint, nem szimplán agresszív, hanem nagyon agresszív.
Még arra is gondoltam, hogy SNI (speciális nevelési igényű) -nek akarják nyilvánítani a fiamat, mert akkor több pénz jár utána... egy másik anyuka fiát is elküldték most nevtanba (ő azt hiszem el is viszi).
De ez nagyon jó ötlet, kikérem másik óvónő véleményét is!
Bizony nem mindegy az ovinak,hogy dupla fejkvőta jár e egy gyermek után.
Minket elküldtek a nev.tan.-ba ,dajártunk hónapokig,a végén azt írták a szakvéleményre,hogy "figyelmi nehézség sejthető,idegrendszeri éretlenség" ,csoportlétszámnál kettőnek számít.
Fejlesztést nem adtak mégsem,holott van szakember az oviban,mikor többször rá merészeltem kérdezni,hogy mikor kezdődik a fejlesztés amivel mindvégig kecsegtettek,míg a tanácsadóba jártunk,akkor azt mondta az óvónő,hogy "Olyan baja nincs a gyereknek,hogy fejlesztés járjon neki,különben sem szerepelt a papíron konkrét az,hogy fejlesztést kapjon,szigorúnak kell vele leni és ennyi!"
Azzal az indokkal küldtek,hogy a gyerek teljességgel fejleszthetetlen,nem működik együtt velük.
Most,hogy lassan egy éve egy fejlesztő központba hordom idegrendszerfejlesztő tornára ( TSMT ) és gyógypedagógiai foglalkozásokra hatalmas a javulás,egy tündér,szót fogad,bocsánatot kér,szépen kér,tud kivárni,ismeri a betűket,számol,már egybe is olvas rövidebb szavakat,ír 5,5 évesen,most már megkaptam azt,hogy túlfejlesztik,meg zsenit akarok belőle :-D...ja azt mondták mikor 4 évesen elküldtek a nev.tan.-ba az óvónők,hogy nekik gyanús,hogy értelmileg nincsen rendben ez a gyerek...hogy lehet ilyen elhamarkodottan ilyen találgatásba belemenni???Teljesen kikészítettek idegileg !
Nem győzött a nev.tan.-os pszichológus vígasztalni,hogy nincs értelmi probléma a gyerekkel,csak figyelemzavaros ,megfelelő,szeretetteli,de ugyanakkor határozott,következetes neveléssel csodát lehet elérni.
Ennyit az óvónőkről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!