Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 4 éves fiam az óvodában...

4 éves fiam az óvodában verekszik, az óvónők szerint nagyon agresszív. Most született kistestvére, előtte nem volt vele baj és itthon most sincs. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Az óvónő nevtanba akarja küldeni, én meg döbbenten álltam, el se akartam hinni, hogy az én fiamról beszél. Állítólag nagyon verekedős, hiába szólnak rá vagy ültetik le büntetésből ott se marad, csúnyán beszél. Itthon semmi probléma vele! Viszont most született kistestvére, más változás nem volt így csak erre tudok gondolni. Most mit csináljak? (Szerintem az óvónő is vastagon alkalmatlan de őt lecserélni nem tudom.) Persze beszéltem vele, megbeszéltük hogy bocsánatot kér a megvert kisfiútól, és hogy nem szabad meg fáj neki stb... de most tényleg emiatt vigyem a nevelési tanácsadóba??? Nem túlzás ez?
2012. jan. 6. 08:07
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:

"Hidd már el, hogy az óvoda segíteni szeretne, csak te nem hagyod. Nekik nem lesz több pénzük attól, ha te elviszed oda a saját gyerekedet és esetleg kap egy kis plusz fejlesztést vagy valamilyen célzott terápiát és a gyerek megnyugszik, és nem fog verekedni az óvodában. Hidd el Te is jobban éreznéd magad ha nem panaszkodnának a gyerekedre állandóan az óvodában.Hajrá! Sok sikert!"

Nálunk ez úgy történt,hogy elküldtek nev.tan.-ba,kiszúrták,hogy valami gond lehet ,mert nem ül meg a gyerek,nem leköthető ,nagyon jó,hogy időben kiderült,hogy figyelemzavaros ,bár nagyon haragudtam érte,hogy mit akarnak az óvónők,azt hittem ,hogy egy picit mozgékony és ennyi.

Ami végül mégis rosszul esett,hogy magunkra hagytak a szakvéleményben hiába volt írva,hogy idegrendszeri éretlenség és figyelmi nehézség a mozgékonyságnak az oka ,mégsem kaptunk fejlesztést ,hanem azt mondta az óvónő,hogy legyek szigorú a gyerekkel ,mert nem olyan nagy baj az a figyelemzavar,ha szigorú vagyok,akkor attól helyrejön majd.

Áldom a sorsot,hogy a körzeti védődő láttva vergődésemet elkeseredésemet a kezembe nyomott egy szórólapot és elirányított a megfelelő helyre ahol igaz nem olcsón,de megkapjuk a megfelelő fejlesztést (mozgásterápiát és gyógypedagógiai fejlesztések).A gyógypedagógus azt mondta ,hogy ritka könnyen fejleszthető a gyerek,nagyon fogékony,nagyon lelkes,nagyon szót fogad,rengeteget fejlődött.

Holott évvesztes,de már akár idén mehetne ősszel iskolába,mert értelmileg,viselkedésben már ott tart,ír,olvas,számol,hosszasan leköthető,együttműködik.

Egy évvel ezelőtt félelmetes volt amit művelt :-O !!!

Ugrálás non stop,ha próbáltam valamivel lekötni semmire sem volt hajlandó,mindenért sírt,súlyos alvászavarai voltak.

Hónapok óta nem pavorozott már(éjszakai felriadás,nincsen magánál,de beszél,sír,hadonászik,nem megnyugtatható,nem lehet felébreszteni)!!!Állítólag a TSMT (senzomotoros torna) idegrendszer érlelő hatásának eredménye :- D .

Előtte szinte minden éjszaka csinálta,teljesen kikészültem,hogy nem tudom felébreszteni,megnyugtatni,hogy nem tudom kialudni magamat.

Az óvónők dícsérték nagyon az elért eredményt !Minden áldozatot megér az mikor azt mondják a gyerekedre,hogy nagyon sokat változott,szót fogad...pláne ha előtte azt írták a nevelési tanácsadónak,hogy kéretik a gyerek értelmi szintjét felméretni,mert gyanús,hogy valami nem stimmel vele.

Végülis ha belegondolok,ha az óvónők nem szólnak ,hogy baj van és nem oldom meg a gyerek fejlesztését akkor mi lenne,akkor végülis nagy hálával tartozom nekik,mégha az ovitól nem is kaptunk fejlesztést,akkoris.

2012. jan. 8. 14:59
 32/53 anonim ***** válasza:
25.vagyok.arról beszélek,hogyha"megjavítják,akkor ez nagy korára el fog maradni,és ha szüksége lesz rá,az lesz hogy nem tud majd megütni valakit,és abból neki hátránya lesz ha nem tudja majd megvédeni magát.
2012. jan. 8. 17:25
 33/53 anonim ***** válasza:
68%

Te tipikus példája vagy azoknak a szülőknek,akik a saját büszkeségük miatt megfosztják a gyereket az esetleges fejlesztéstől,esélyt sem adsz neki,hogy jobban beilleszkedjen. pedig neked kéne segitened,és támogatnod,nem homokba dugni a fejed. Nem szégyen,ha egy gyereknek pszichológushoz kell járnia ( és itt erről még szó sincs,csak egy állapotfelmérésre kellene elvinned egyelőre) ,az viszont annál inkább ha szüksége lenne rá és miattad nem kapja meg.Ha most kiderül,hogy van valami gond,akkor még nincs veszve semmi. De ha gond van,és most nem viszed,12-13 évesen lesz majd egy agressziv,kezelhetetlen kiskmasz otthon aki halálra idegesit,16 évesen meg már végképp kicsúszik a kezeid közül.

Nem is biztos,hogy van valami gond vele,lehet,hogy egyszerüen frusztrált,feszült valami miatt és csak az okát kell megtalálni. Egy flemérés nem árt a gyereknek,lehet,hogy csak a kistestvér születése kavarta fel ,nem ő lenne az első ilyen gyerek a történelemben hidd el.

Az meg,hogy az óvónőre kened ,hogy a fiad verekszik..elég irónikus,ugyanis nem te vagy 4 éves,tehát úgy kezeld a helyzetet mint egy felnőtt szülő,aki felelősséggel tartozik a gyerekéért.

2012. jan. 8. 18:54
 34/53 anonim ***** válasza:
29%
értsétek már meg,enyi idősen nincs ezzel semmi.
2012. jan. 8. 20:17
 35/53 anonim ***** válasza:
Utolsó ,és te felelősséget is vállalsz a gyerekért,ha mégis segtiségre lenne szüksége,és te azt hajtogatod hogy nincs? Egyáltalán,honnan veszed,hogy ez normális? Az valamire utal,ha egy gyerek agressziv, vagy le nem vezetett feszültség akár a kistestvér miatt,vagy valamilyen viselkedészavar,figyelemhiány stb . Nem lehet ignorálni az agressziv viselkedést,hanem meg kell találni az okát.
2012. jan. 8. 20:23
 36/53 anonim ***** válasza:
ennyi idősen én is ezt csináltam.és akkor mot mi van?hazamentem elmondtam otthon hogy bántottak,apám azt mondta verjem úgy szájon ahogy csak bírom.és ennyi.óvodában mindig megy a bírkózás,és ez van.
2012. jan. 8. 21:01
 37/53 A kérdező kommentje:
Azért minden engem gyalázónak felhívnám a figyelmét, hogy itthon semmi gond a gyerekkel! Írtam is. Csak az oviban problémás. Akkor most vajon ki a hibás, én vagy az óvónő? :) No ugye... :)
2012. jan. 9. 11:57
 38/53 anonim ***** válasza:

Az óvónő biztos, hogy nem hibás. A többi gyerek nem verekszik, csak a tiéd. Lehet, hogy te sem vagy hibás, egyszerűen csak a gyerek a hibás.

Ezért kell megnézetni.

2012. jan. 9. 12:44
 39/53 anonim ***** válasza:
Otthon teljesen más körülmények vannak, mint az óvodában. Nem annyi mindenkihez alkalmazkodni, más helyzetek vannak, nincs annyi gyerek..stb..Otthon nem is tudna más gyerekkel verekedni.De, ha nem akarod vinni őt sehova, akkor ne vidd, neked kell majd elviselni, ha később még több probléma lesz vele. Nem nekünk teszel szívességet, ha megvizsgáltatod a nevtanban. A Te gyereked, Te felelősséged!
2012. jan. 9. 12:57
 40/53 A kérdező kommentje:

Van 2 testvére, tudna kivel verekedni, de nem teszi. És másik kisfiú is verekszik az oviban, sajnos nagy cimborák is, őt már hordják a szülei nevtanba.

Ha kell elviszem én is, csak nem érzem úgy, hogy kéne.

2012. jan. 9. 13:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!