Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 4 éves fiam az óvodában...

4 éves fiam az óvodában verekszik, az óvónők szerint nagyon agresszív. Most született kistestvére, előtte nem volt vele baj és itthon most sincs. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Az óvónő nevtanba akarja küldeni, én meg döbbenten álltam, el se akartam hinni, hogy az én fiamról beszél. Állítólag nagyon verekedős, hiába szólnak rá vagy ültetik le büntetésből ott se marad, csúnyán beszél. Itthon semmi probléma vele! Viszont most született kistestvére, más változás nem volt így csak erre tudok gondolni. Most mit csináljak? (Szerintem az óvónő is vastagon alkalmatlan de őt lecserélni nem tudom.) Persze beszéltem vele, megbeszéltük hogy bocsánatot kér a megvert kisfiútól, és hogy nem szabad meg fáj neki stb... de most tényleg emiatt vigyem a nevelési tanácsadóba??? Nem túlzás ez?
2012. jan. 6. 08:07
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
Azért megértheted az óvónőket, előző válaszadó, látod, hogy téged is kékészített egyetlen vélemény, akkor képzelheted, hogy az óvónőket hogy kikészíthette a gyerek viselkedése.
2012. jan. 7. 22:18
 22/53 A kérdező kommentje:
Azt hittem már paranoiás vagyok, de ugye, hogy itt is a pénzről szól minden? Valószínű nálunk is a fejkvóta van a dologban. Emiatt hurcoljam a fiam pszichológusokhoz... eszem megáll!
2012. jan. 7. 23:07
 23/53 anonim ***** válasza:
nah ja.hidd el,nincs a fiaddal semmi baj,csak szimplán életre való.
2012. jan. 7. 23:14
 24/53 anonim ***** válasza:
60%

Nem emiatt kéne vinned, hanem mert agresszív, verekedős!

Vagy ne vidd óvodába. De a többi gyerek szenvedjen a fiad miatt. Akár súlyos sérülést is okozhat.

Magyarázd el a fiadnak, hogy amíg nem tud viselkedni, nem mehet gyerekek közé. Aztán ha már elkezd neki hiányozni a gyerektársaság, elsétálhattok az óvoda felé, hadd lássa, hogy játszik a többi gyerek nélküli, és elbeszélgethettek, hogyan is kell viselkedni. A szünet ideje alatt mondogathatod neki, hogy senkinek nem hiányzik ott bent, amíg ilyen, mindenki boldog, hogy ő nincs köztük. Hátha ez hat a lelkére, és elszégyelli magát.

2012. jan. 7. 23:24
 25/53 anonim ***** válasza:
nem hiszem hogy hatna a lelkére,de most komolyan.egy 4 éves gyerek,mégis milyen kárt tud tenni a másikban?mégcsak nem is ütne,csak lökdösődnek,meg ilyenek.mégg akkora súlyúk sincs,hogy ha elesnek abba legyen valami.
2012. jan. 8. 10:04
 26/53 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Nem a pénzről szól, ugyanis az SNI-t nem a nevelési tanácsadó állapítja meg.Az egy más "cég". Hidd már el, hogy az óvoda segíteni szeretne, csak te nem hagyod. Nekik nem lesz több pénzük attól, ha te elviszed oda a saját gyerekedet és esetleg kap egy kis plusz fejlesztést vagy valamilyen célzott terápiát és a gyerek megnyugszik, és nem fog verekedni az óvodában. Hidd el Te is jobban éreznéd magad ha nem panaszkodnának a gyerekedre állandóan az óvodában.Hajrá! Sok sikert!
2012. jan. 8. 11:56
 27/53 anonim ***** válasza:
ne vidd el.egy esetlen kis csóri gyereket csinállnak ott szegényből,és az nem játék.
2012. jan. 8. 12:35
 28/53 anonim ***** válasza:

25.

Simán kaphat egy nagy ütést a szemére is. Vagy a gerincére. De nem kell, hogy nagy legyen, egy kis ütés is nagy károkat tud okozni.

Én azt mondom, ha ez rendszeres, nincs helye a közösségben. Miért nem lehet otthonmaradni vele pár hétig, és megmagyarázni neki, hogy mindenkit megfélemlít ott bent, mindenki örül, hogy ő nincs ott, és senkinek sem hiányzik. Aztán pár hét szünet után lehetne újra vinni. Nem hiszem, hogy akkor már verekedni fog.

2012. jan. 8. 13:05
 29/53 anonim ***** válasza:
Azt is lehetne neki mondani, hogy maguk az ovistársak kérték, hogy ne legyen köztük, amíg így viselkedik.
2012. jan. 8. 13:06
 30/53 anonim ***** válasza:
27. Mi van?
2012. jan. 8. 13:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!