Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Kisfiam 13 éves, és azzal...

Krisztina.38 kérdése:

Kisfiam 13 éves, és azzal idegelt mostanában, hogy az egyik osztálytársával jár, aki szintén fiú. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sajnos igaznak bizonyult. Már láttamn is őket együtt kéz a kézben, és elbeszélgettem mindkettejükkel.

De most nem tudom merre lépjek tovább. Szóljak a másik gyerek szüleinek? Vagy talán a tiltás lenne a jó? mert ha eltiltom, talán megoldódik a baj, viszont nem akarok neki/k lelki sérülést okozni. Mit tegyek? tanácstalan vagyok. Ilyen helyzettel még nem találkoztam, és titkon reméltem hogy soha nem is fogok.

38N

2011. dec. 29. 20:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/94 anonim válasza:
71%

Kedves anyuka!

Beszéld meg a fiaddal ezt a problémát. Egyrészt azért, mert érezni fogja, hogy emberszámba veszed, akkor is, ha meleg. Az én szüleim is ezt a megoldást választották (bár én hetero lány vagyok), de mindent megbeszéltek velem, és sokkal sokkal sokkal jobb módszer, mint a tiltás (engem pl. a cigitől se tiltottak, és lám, nem szoktam rá). Az a helyzet ugyanis, azt szokták mondani, hogy a tiltott gyümölcs mindig csábítóbb. Ha tiltod, attól titokban még meg fogja tenni, és szerintem neked is jobb lenne, ha tudnál róla (már csak azért is, mert esetleg később hazudni fog a hollétéről, így legalább biztos lehetnél benne, hogy "jó helyen" (értsd: biztonságban, és nem egy füves bandánál) van. Persze, nem feltételezek semmit a fiadról, gondolom, jól neveled, de tudom, milyenek a kamaszok. A beszélgetés legalább tisztázna pár dolgot. Lehet, hogy hiányzik neki egy apa, akiről példát vehet, bár ez nem feltétlenül befolyásolja a szexuális érdeklődését. Viszont ami még fontosabb, add tudtára, hogy te te szereted ígyis, és nem rosszabb más, hetero embereknél. (Legalábbis én milliószor szívesebben nevelnék egy meleg fiút, mint egy visszaeső, hetero bűnözőt =).

2012. jan. 15. 13:12
 92/94 anonim válasza:
17%
es a tanarok ezt hagyjak?
2012. jan. 15. 18:21
 93/94 anonim ***** válasza:
11%
Pedofil rajztanárok erre simán rágerjednek
2012. jan. 15. 19:49
 94/94 anonim ***** válasza:
na, végül mi lett a sztori vége? meleg a kisfiad?
2015. okt. 24. 19:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!